Chinezen bestrijden muizenplaag met visnetten

Dorpen rond het beroemde Chinese Dongting-meer gaan gebukt onder een heuse muizenplaag. Net als wij worden ze geteisterd door enorme regenval, en naar aanleiding van de regen zijn diverse eilanden overstroomd. En die lieve muisjes zijn met het water meegestegen en houden de eilanden nu in hun ijzeren greep.

De Chinezen weten van gekkigheid niet meer hoe de beesten af te maken. Chinese media berichtten zelfs al van Chinezen die met enorme visnetten de muisjes te lijf gingen. The China Daily meldde dat er inmiddels al twee miljoen muizen zijn gedood.

Volgens de autoriteiten zijn die twee miljoen dode muizen een druppel op een gloeiende plaat. Volgens hen zijn de 22 gemeenten overspoeld met maar liefst twee miljard muizen. Vele oogsten zijn al verloren gegaan door de muizenplaag. Ook diverse dijken zijn al aangevreten door de beestjes.

Normaal is het beroemde meer zo'n 2800 vierkante kilometer groot. Het meer kan in regenperiodes echter wel tien keer zo groot worden. Het meer is overigens beroemd geworden door de drakenbootraces.


Wellicht een idee om de gestampte muisjes te verwerken in de nasi?