FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 juni 2007

Tilt-technologie nu ook beschikbaar voor Xbox 360

Tilt technologie, dé technologie waar de Wii nu zo populair door is geworden is nu ook beschikbaar voor de Xbox 360.

De twee zeer bekende Xbox-mod fabrikanten Talismoon en XCM brengen beide een bewegings-gevoelige Xbox 360 controller op de markt.

Er is nog betrekkelijk weinig info te vinden, wel weten we dat de controller van Talismoon 'Tiltboard' gaat heten, en die van XCM zal de naam 'Besttilt' krijgen.Engelsen spelen uit onvrede voor vuilnisman

Britten die baalden van het slechte vuilophaalbeleid van de gemeente, zijn met succes hun eigen vuilophaaldienst begonnen. De orders stromen binnen. Het eigen vuilnisman spelen is goedkoper, en het kan vaker worden opgehaald dan de eens per twee weken dat de gemeenten willen.

Meneer en mevrouw Whyatt waren de slechte vuilophaalservice in hun dorp Richmond beu. Chris en Kate sloegen aan het rekenen en wierven klanten. In no time bevatte hun klantenbestand zo'n vijftienhonderd adressen, en het echtpaar schafte twee vuilniswagens aan om ieders vuil netjes op te halen.

De Engelse overheden slaan met argusogen de verrichtingen van de twee gade, want de service die de Whyatts bieden is niet alleen beter, maar ook nog eens zo'n 120 euro per jaar goedkoper. Men is nu bang voor acties van Engelse belastingbetalers.

De afvaltycoons zien hun concern snel uitbreiden met nieuwe franchisenemers, die een wagen met het Binand Gonelogo willen. Binnen een maand zal het bedrijf met genoeg klanten winst maken.

"Dit is een wake upcall voor arrogante stadsbestuurders", meldt Gibbs van de Engelse vereniging van Belastingbetalers. Volgens de organisatie zouden burgers die zelf hun afval laten ophalen, hun belastingcentjes moeten terugeisen.

Harry Potter en de orde van de Feniks demo

Zojuist is de PC-demo van Harry Potter and the Order of the Phoenix verschenen.

In deze game keert Harry voor het vijfde jaar terug naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier vindt hij uit dat een aantal tovenaars de ontmoeting tussen hem en de gruwelijke Lord Voldemort betwijfelt.
Cornelis Droebel, de Minister van Magie, denkt dat Perkamentus (het hoofd van Zweinstein) aan het liegen is over Voldemort.

Hoe dit in de game af gaat lopen zien we komende donderdag, als dit spel in de winkels ligt.

De 400MB tellende demo is hier te downloaden.

Overvaller overmeesterd door bingospelers

Icoon Domme criminelenDeze avond heeft een gewapende man zonder succes geprobeerd een bingobijeenkomst te overvallen in de mooie Brabantse stad Tilburg. De overvaller werd door de bingospelers snel overmeesterd en aan de politie overgedragen. De man drong even voor 20:00 uur een horecagelegenheid aan de Radiostraat binnen en eiste onder bedreiging van een pistool geld van de kassier van het bingospel.

Een ober die het allemaal zag gebeuren was er niet van gediend en heeft de overvaller neergeslagen met een stoel. Verschillende bingospelers sprongen vervolgens bovenop de man, namen hem zijn wapen af en droegen hem over aan de politie. De 22-jarige bingoverstoorder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is gearresteerd.

In de zaal waren ongeveer tachtig mensen van de bejaarde garde aanwezig. De bingospelers hielden voet bij stuk, want ze gingen na het incident gewoon weer verder met het spelen van bingo.

Tyson Gay razendsnel op 200m

Tyson Gay blijft de atletiekwereld verbazen. Op de Amerikaanse trials voor het wereldkampioenschap won in hij de 200m in een tijd van 19,62, de tweede tijd ooit.

Gay won afgelopen vrijdag al de 100m in 9,84, de beste tijd van dit jaar. Vandaag liep Gay de ongelooflijke tijd van 19,62. Alleen Michael Johnson was ooit sneller, die liep op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 de legendarische tijd van 19,32.

Booy mogelijk naar Saudi-Arabië

Foeke Booy vertrekt mogelijk bij FC Utrecht. De oefenmeester heeft een aanbieding gekregen van Al-Nassr uit Saudi-Arabië.

"Op dit moment is hij zich aan het beraden. Hij laat mij zo snel mogelijk weten wat zijn beslissing wordt", aldus voorzitter Jan Willem van Dop.

De website van Al-Nassr meldt dat de komst van de coach rond is, maar volgens Van Dop is dat nog erg voorbarig: "Vorig jaar had Foeke ook zo'n aanbieding, maar toen heeft hij het afgewezen."

Foeke Booy is sinds 2002 trainer-coach bij FC Utrecht. Onder zijn leiding werd twee keer de KNVB-beker en eenmaal de Johan Cruijff-schaal gewonnen. Hij heeft een contract tot en met komend seizoen, maar hij mag onder bepaalde voorwaarden vertrekken.

'De Vliegende Hollander' vastgelopen

Icoon Opmerkelijk'De Vliegende Hollander', de nieuwste water/achtbaan attractie van de Efteling, is vanavond vastgelopen. Er zijn drie sloepen vastgelopen. De brandweer heeft uit een van de bootjes de inzittenden kunnen bevrijden, dat meldde een woordvoerder.

Na sluitingstijd was de Vliegende Hollander nog in gebruik omdat een bedrijf enkele attracties had afgehuurd voor een feest. De sloepen zijn in het overdekte gedeelte van de attractie vast komen te zitten. Een van de sloepen was net de helling aan het oprijden.

Banaanvraag van olifanten kost huizen

Icoon OpmerkelijkWie denkt dat alleen Bokito-achtige dieren dol zijn op bananen, komt bedrogen uit. Ook olifanten lusten er wel pap van. Een kudde wilde olifanten is afgelopen nacht een Indiaas dorp binnengevallen, omdat ze erg veel trek hadden in bananen.

De groep van dertig olifanten plunderden de plaatselijke bananenplantage bij een dorpje. Nadat de olifanten genoeg bananen hadden gegeten, sloopten ze de huizen van de dorpsbewoners, die massaal op de vlucht sloegen. Het is nog niet bekend of er gewonden zijn gevallen tijdens het incident.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

Doorgedraaide automobilist vernielt korenveld

Icoon OpmerkelijkEen 35-jarige Tilburger heeft vrijdagavond met de wagen van zijn vader een chaos veroorzaakt. De doorgedraaide man vernielde een korenveld, een aantal appelbomen en vier politieauto's. Hij had cocaďne gebruikt.

De Tilburger reed rondjes in het korenveld. De politie probeerde tevergeefs contact met hem te krijgen. Het kostte de agenten moeite om te voorkomen dat de man de openbare weg bij het Brabantse Dussen op ging. Uiteindelijk werden alle wegen die toegang gaven tot het veld afgezet. Vier politieauto's en een helikopter werden ingezet bij deze actie. De Tilburger belandde tenslotte met zijn auto in de sloot.

De man is opgepakt en zijn rijbewijs is ingenomen. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaat bekijken of de verdachte nog wel geschikt is om motorrijtuigen te besturen.In the Picture (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Ach, gelukkig hebben we de foto nog...

En de top-5:

5: Mistro : " Loverboys worden steeds ouder "

4: Peerkuh : " Zeker delta lloyd..."

3: Jenga : " Verdwijning Natalee Holloway gereconstrueerd"

2: Xessive : "Dyslectische blondines regelmatig slachtoffer van op seks beluste nepmiljonairs."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: PeJaKo

PeJaKo is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 4.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Murray mist Wimbledon

De Britse hoop Andy Murray ontbreekt op het toernooi van Wimbledon, dat morgen begint. De Schot heeft teveel last van een polsblessure.

”Mijn arts heeft mij geadviseerd niet te spelen en denkt dat ik nog tien dagen nodig heb. Ik denk niet dat het de komende tien dagen regent." Murray was de hoop van het volk voor een Brits succes op Wimbledon, nu Tim Henman in de nadagen van zijn carričre verkeerd.”Ik heb er alles aan gedaan", klonk het enigszins verontschuldigend uit de mond van Murray voor de microfoon van BBC Radio. "Ik heb elke dag tests gedaan, maar ik kan nog steeds geen goede topspinbal slaan."

NFLE: Hamburg verovert World Bowl XV

De Hamburg Sea Devils hebben ten koste van de Frankfurt Galaxy beslag weten te leggen op World Bowl XV. In een enerverende wedstrijd bleek de offense van Hamburg net iets beter dan die van de Galaxy. Hamburg quarterback Casey Bramlet werd Most Valuable Player.

In de Commerzbank Arena zagen bijna vijftigduizend toeschouwers hoe Bramlet zijn team naar de overwinning leidde. Bij rust stonden de Sea Devils al met 23-14 voor, omdat elk balbezit van het team van Vince Martino in een score resulteerde. Aan de andere kant liet quarterback J.T. O'Sullivan ook zien in de NFL thuis te horen door bijna driehonderd yards te overbruggen. Galaxy ondervond veel hinder van penalties, die zij op cruciale momenten tegen kregen.

Bramlet gooide voor bijna driehonderdvijftig yards, waaruit men kan opmaken dat beide teams voornamelijk door de lucht speelden. Beide defenses hadden daar grote moeite mee, getuige het aantal turn-overs. Slechts één interceptie deed zich voor en deze was pas tegen het einde van het vierde kwart te aanschouwen. Door onder andere 35-yard en 51-yard touchdown passes van Bramlet werd hij uiteindelijk gekozen tot Most Valuable Player.

Hamburg met de World Bowl

Famitsu doet onderzoek onder gamers

Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft onder 1600 Japanners een onderzoek gedaan naar de voorkeuren van de gamers naar elke generatie consoles. Uit dit onderzoek kwamen een aantal verwachte resultaten, maar ook een erg opvallende als we kijken naar de hardware verkopen in het land van de rijzende zon.

1. Welke console heeft jouw steun?
Wii: 38,9%
PlayStation 3: 38,0%
Xbox 360: 23,1%

2. Speel je liever op een draagbare of huisconsole?
Huisconsole: 71,7%
Draagbaar: 28,3%

3. Welke console heeft je voorkeur: PS2, Xbox, GameCube of DreamCast?
PS2: 67,1 %
2Gamecube: 16,1 %
Dreamcast: 13,8 %
Xbox: 3,0 %

4. Welke console heeft je voorkeur: Saturn, PS1 of N64?
PlayStation: 51,3 %
N64: 25,6 %
Saturn: 23,1 %

5. Welke console heeft je voorkeur: Super Famicom (SNES), PC Engine of Mega Drive?
Super Famicom: 81,1 %
PC Engine: 9,8 %
Mega Drive: 9,1 %

6. Welk spel heb je voor langere tijd gespeeld?
Phantasy Star Online
Final Fantasy XI
Monster Hunter Portable 2nd
Animal Crossing (NDS)
Pocket Monsters Diamond & Pearl

Need for Speed: Pro Street screenshots

Op het internet zijn nog een handvol screenshots verschenen van Need for Speed: Pro Street. Deze NFS-game gaat het anders doen dan de voorgangers en wil een meer realistische racegame neerzetten. Zodoende zullen elementen als de besturing en gameplay flink verbeterd worden. Het is de bedoeling om op gesloten circuits jezelf naar de top te racen.


Met dank aan Nebo voor het melden van dit nieuws.

Duitsland eist vrijlating tiener uit Turkse cel

Icoon JustitieDe 17-jarige Duitse Marco Weiss, die half april werd gearresteerd in Antalya, Turkije, en nu inmiddels al tien weken vast zit in een Turkse cel, heeft hulp gekregen van de Duitse regering. De tiener werd opgepakt omdat hij tijdens zijn vakantie verliefd werd op een 13-jarig meisje uit Groot-Brittannië.

In de nacht van 11 april zouden zij op een hotelkamer ‘intieme handelingen’ verricht hebben. Marco bezweert echter dat het bij zoenen en flirten bleef. Ook zou het meisje, dat ook verklaart dat het alleen bij ‘handjevasthouden’ bleef, tegen Marco gezegd hebben dat ze al 15 was. Dit meldt het Duitse blad Der Spiegel. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld.

De moeder van het meisje deed aangifte bij de Turkse politie met als gevolg dat Marco nu al tien weken in de cel zit op verdenking van seksueel misbruik van kinderen. De enige douche en toilet moet hij delen met 30 andere gevangenen. Zijn ouders mag hij één keer per week zien, achter een glazen wand.

Omdat de zaak in Duitsland tot heftige verontwaardiging heeft geleid, heeft de Duitse ambassade Turkije verzocht de tiener voor 6 juli vrij te laten. Zij wezen hierbij op ‘de bijzondere omstandigheden’ in deze zaak. De Turkse krant Hürriyet reageerde verontwaardigd op het Duitse verzoek. De krant noemt het “een belediging van het justitiesysteem van een ander land.

De verdachte
Marco Weiss


Met dank aan Aka-Zigor en Beuzebelder voor de submit.

Bioshock blijft exclusief voor Xbox 360 en PC

Ontwikkelaar Irrational Games heeft nog maar eens bevestigd dat de aankomende shooter Bioshock alleen op de Xbox 360 en PC zal verschijnen. Joe McDonagh, senior designer bij Irrational, zegt het volgende:
"[...]
Obviously we need to give as many people as possible access to our game. However, this is an Xbox 360 exclusive and it's coming out on PC. That's the way it is on Bioshock.
[...]"


Hiermee worden geruchten ontkracht dat de game ook op de PS3 zal verschijnen. Toch zou je aan de hand van de volgende uitspraak bedenkingen kunnen plaatsen bij de exclusiviteit:
"[...]
Games cost a lot of money to make and our priority is to sell as many copies as possible. The more copies our game sells, the more confidence our publisher has in us and the more interesting and risky games we can make in the future.
[...]"


Zuidoost-Europa nog steeds last van hittegolf

Icoon WeerDe Balkanlanden en Griekenland gaan nu nog steeds gebukt onder een hittegolf. In Griekenland werden zelfs temperaturen van 45 graden gemeten. Op de Balkan werden temperaturen van rond de 40 graden gemeten. Meteorologen meldden vandaag de verwachting dat de temperaturen, veroorzaakt door hete lucht uit Afrika, nog enkele dagen aanhouden.

In Griekenland kwam het tot stroomstoringen omdat mensen massaal airconditioning gebruikten. Aan een vergelijkbare hittegolf in 1987 vonden ongeveer 1500 mensen de dood. In Bulgarije mogen treinen op een aantal trajecten niet harder rijden dan 30 kilometer per uur omdat de rails door de hitte uitzetten.

Maar er zijn ook andere geluiden uit Duitsland. In Frankfurt raakten de landingsbanen van het vliegveld overstroomd door hevige onweersbuien. Ongeveer 30.000 mensen zagen dat hun vlucht geannuleerd was. Ongeveer vijfhonderd gedupeerden moesten de afgelopen nacht op het vliegveld doorbrengen. In Frankfurt zelf viel een deel van het tramverkeer stil door omgevallen bomen.

Nederlandse voorlichtingsfilms 34 jaar te laat in Amerika

Ze hebben er 34 jaar op moeten wachten, maar eindelijk kreeg het Hollandmuseum in het plaatsje Holland in de Amerikaanse staat Michigan waar ze al die tijd op hebben gewacht. Twee beschimmelde dozen, gevuld met leerzame films over ons mooie land.

De eerste doos werd op vijftien juni ontvangen. In die doos zaten prachtige films. Het bevatte Engelstalige pareltjes als Jan: Boy of the Netherlands, Rotterdam Europort: gateway to Europe en The Netherlands: blueprint of an urban society.

Afgelopen dinsdag nam men de tweede doos in ontvangst. Deze films waren wel Nederlandstalig, te weten Zeilen en Holland:terra fertilis.

"Het was nogal bizar", aldus archivaris en onderzoekster bij het museum, Deborah Postema-George. De directeur van de lokale posterijen vermoedt dat iemand de dozen met inhoud onlangs ergens heeft gevonden en ze op de post heeft gedaan.

In 1973 hadden twee universiteiten de films naar het museum gestuurd. De universiteiten van Wisconsin en Texas hadden de films geleend van de Netherlands Information Service. Deze voorlichtingsdienst werd van 1936 tot 1974 door de Nederlandse overheid in het plaatsje Holland onderhouden. Het museum is een overblijfsel hiervan.

Holland is een plaatsje vlakbij Lake Michigan. Het werd gesticht door Nederlanders en is befaamd om zijn jaarlijkse tulpenfeest en het Nederlandse erfgoed.

Opzet Champions League tot 2012 ongewijzigd

Tot 2012 zal de formule van de Champions League ongewijzigd blijven. Michael Platini, de voorzitter van de UEFA, heeft dit bekend gemaakt.

"Het format zal in grote lijnen hetzelfde blijven", aldus de Fransman. "Tot 2012 spelen we met acht groepen van vier teams, waarvan de eerste twee zich plaatsen voor de volgende ronde. Alleen willen we wat kleine veranderingen doorvoeren, in het kwalificatiesysteem bijvoorbeeld."

Een van de mogelijke wijzigingen is dat de winnaar van de Champions League het seizoen daarop automatisch een startbewijs heeft voor de grootste Europese clubcompetitie. Daarnaast denkt Platini er ook over het maximum aantal deelnemers uit één land terug te brengen van vier tot drie.

Staphorster showt leuter aan agenten

In Meppel is afgelopen nacht een 26-jarige man uit het conservatieve Staphorst opgepakt. Toen de politieauto bij de man in de buurt kwam, haalde hij zijn kleine vriend te voorschijn en ging er uitgebreid mee naar de agenten zwaaien.

Hier bleef het niet bij. Om de agenten nog meer uit te dagen, reed hij met zijn ontblote onderlichaam tegen de auto aan. Voor de agenten stond het buiten kijf dat de man veel te diep in het glaasje had gekeken.

Nadat de man het hemd van het lijf was gevraagd, is hij weer op straat geschopt. Hij kan een flinke prent wegens schennispleging in de brievenbus verwachten.

Karpets wint Ronde van Zwitserland

De Rus Vladimir Karpets heeft de Ronde van Zwitserland gewonnen. De wielrenner van de Caisse d'Epargne-ploeg onttroonde in de afsluitende tijdrit over 33,7 km in Bern land- en ploeggenoot Vladimir Jefimkin als klassementsleider.

De 26-jarige Karpets, die eerder dit jaar de Ronde van Catalonië al won, werd in de tijdrit zesde. Hij gaf iets meer dan een minuut toe op Fabian Cancellara, die de tijdrit won. Andreas Klöden startte explosief en lag na 8,3 kilometer ruim negen seconden voor op Cancellara, maar hij leverde daarna in en werd op 20 seconden tweede. Rabo-renner Thomas Dekker eindigde als negende.

Politie waarschuwt voor verkopers nepgoud

Icoon Politie Meerdere politiekorpsen hebben dit weekeinde gewaarschuwd voor verkopers die nepgoud en -sieraden aanbieden. Zo hield de politie op de Bazaar in Beverwijk zeven Roemeense mannen en vrouwen aan die nepgoud zouden hebben verkocht.

Mensen die zich opgelicht voelden hadden de politie gebeld. Het politiekorps Kennemerland, dat de arrestaties bekendmaakte, waarschuwde zondag dat de laatste weken "veel Roemenen nepgoud proberen te verkopen in Nederland".

Zaterdag had de politie in Drenthe ook al een waarschuwing doen uitgaan. Ze kreeg verscheidene meldingen binnen van mensen die op parkeerplaatsen en benzinestations aan de snelweg benaderd werden om nepgoud en -sieraden te kopen. Soms simuleerden de verkopers autopech, om daarna gestopte automobilisten ,,soms opdringerig'' sieraden aan te bieden. "We hebben niet in alle gevallen zekerheid, maar soms ging het daarbij zeker om Roemenen", aldus een woordvoerder zondag.

De politie in Friesland waarschuwde vorige week al voor het verschijnsel. Ook hier werden tankende mensen bij benzinestations aangesproken door Roemenen die zeggen dat ze op doorreis naar een ander land zijn en dringend geld nodig hebben. Als het slachtoffer dat niet geeft, zetten ze hem of haar "behoorlijk onder druk" om sieraden van nepgoud te kopen. Volgens de politie gaat het om bedragen van 50 tot 100 euro.

Krajicek morgen al in actie op Wimbledon

Michaëlla Krajicek speelt morgen haar eerste ronde-partij op het gras van Wimbledon. De wedstrijd van de Nederlandse tennisster tegen de Israëlische Tzipora Obziler staat als tweede partij op baan dertien gepland.

Thiemo de Bakker zal dinsdag zijn eerste ronde spelen. De Westlander, die als kampioen van de junioren vorig jaar een wildcard kreeg, debuteert dan op een grandslamtoernooi tegen de Australiër Wayne Arthurs.

De Haan: "Drenthe nog niet klaar voor Engeland"

Foppe de Haan heeft gezegd dat Royston Drenthe, één van de smaakmakers van het gewonnen EK, nog niet klaar is voor een club in de Engelse Premier League.

De bondscoach van Jong Oranje zei dit na afloop van de finale gisteravond tegenover Sky Sports. Volgens De Haan heeft Ryan Babel een betere kans van slagen in Engeland. "Ze zijn allebei erg goed, maar ook nog erg jong. Babel speelde erg goed in de finale, Drenthe niet zo, maar die speelde de rest van het toernooi weer uitstekend. Voor Drenthe komt het nog te vroeg. Voor Babel? Misschien!" aldus de succescoach.

Feyenoord zei eerder al dat ze Drenthe niet zullen laten gaan.

[EK-21] Maduro: "Ik voel me fantastisch"

Een verloren seizoen heeft voor Hedwiges Maduro toch nog een goed einde gekregen. Voorafgaand aan het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 zei de middenvelder al dat hij 'wilde vlammen' en hij hield woord. Mede dankzij zijn goede spel slaagde Jong Oranje er in om de Europese titel te prolongeren.

Voor Maduro, die de afgelopen maanden bij Ajax weinig aan spelen toe kwam, smaakt deze titel extra zoet. "Ik heb wel revanche op mezelf genomen. Ik voel me helemaal niet moe, maar fantastisch. Het nieuwe seizoen bij Ajax ga ik met veel vertrouwen in. Europees kampioen met Jong Oranje, beter kan toch haast niet," aldus Maduro die zegt dat bondscoach Foppe de Haan de grote succesfactor is van Jong Oranje. "Foppe heeft het groepsproces positief beďnvloed. Neem al die zaken buiten het voetbal om, zoals de turnles en het bezoek van Ali B. Dat hebben we enorm gewaardeerd. Iedereen is opgebloeid onder Foppe, ook ik. Complimenten daarvoor."

GTA4 Trailer exclusief op Yahoo

De nieuwe GTA4 trailer zal op 28 juni verschijnen, dat is inmiddels wel bekend. Yahoo.com heeft bekend gemaakt dat ze de eerste zullen zijn die de trailer op hun site hebben staan.

Op de officiële Grand Theft Auto 4 site is ook een officiële aankondiging te zien.

Welke informatie de trailer ons precies zal gaan geven is onduidelijk, we hopen dat de trailer ons meer gaat vertellen over de hoofdrolspeler Niko.

Hou Yahoo.com dus in de gaten.

Brits team in Nederlandse volleybal-competitie

Het Olympische volleybal-team van Groot-Brittannië is komend seizoen atief in de Nederlandse competitie. Onder de vlag van clubteam Martinus wordt er deelgenomen aan de A-League.

De club kon na het afhaken van hoofdsponsor Brother onvoldoende spelers van niveau aantrekken, waardoor er geen volwaardige selectie samengesteld kon worden.

De overeenkomst met de Britten geldt vooralsnog alleen voor het komende seizoen.

[MotoGP] Stoner wederom de beste

Op overtuigende wijze heeft Casey Stoner vanmiddag de achtste MotoGP-race van het seizoen, de Grand Prix van Groot-Brittannië, gewonnen.

Op het natte circuit van Donnington was de Australiër te snel voor de Amerikaan Colin Edwards en de Australiër Chris Vermeulen.

In de vijftiende ronde nam Stoner het heft in handen, toen hij een achterstand op leider Edwards goedmaakte en hem passeerde. Valentino Rossi moest op zijn Yamaha genoegen nemen met de vierde plaats.

Het was voor Stoner zijn vijfde zege dit seizoen.

[DTM] Uitslag Norisring

Bruno Spengler heeft op de Norisring zijn eerste overwinning van het DTM-seizoen geboekt. Vanaf pole reed hij naar de zege, waarin hij voor Bernd Schneider en Mattias Ekström eindigde.

Klassementsleider Martin Tomczyk kende al een slecht weekend, en dat werd in de eerste ronde nog erger. Al in de eerste bocht kreeg hij een dreun, en belandde hij in een sandwich met Susie Stoddart en Paul di Resta. De schade aan de wagen van de Duitser was te groot om door te kunnen rijden. Vooraan wonnen de Audi's van Mattias Ekström en Tom Kristensen wat plaatsen, die ze niet meer uit handen zouden geven.

Mika Häkkinen kende wederom een slechte wedstrijd. Hij viel na enkele slechte beslissingen ver genoeg terug om zelfs buiten de punten te vallen. Aan de kop reed de Canadees Spengler tamelijk onbedreigd naar de overwinning. Hij werd enkel bedreigd door Bernd Schneider, die wist dat hij bij een tweede plaats de koppositie in het kampioenschap zou overnemen. Dat gebeurde ook, waardoor de regerend kampioen nu weer eerste staat. Hij wordt gevolgd door Ekström en Tomczyk, terwijl Spengler nu vierde staat.


Uitslag Norisring:

#RijderTeamAutoTijd/achterstand
1Bruno SpenglerHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1:03:59.350
2Bernd SchneiderHWA AGAMG Mercedes C-Klasse1.803
3Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM2.501
4Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse9.160
5Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM13.750
6Jamie GreenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse14.201
7Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse19.477
8Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 DTM20.928
9Mika HäkkinenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse21.699
10Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM36.069
11Mathias LaudaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse37.299
12Daniel la RosaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1 ronde
13Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 DTM1 ronde
14Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM1 ronde
15Paul di RestaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1 ronde
16Susie StoddartMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse2 ronden
17Adam CarrollFuturecom TMEAudi A4 DTM9 ronden
18Lucas LuhrTeam RosbergAudi A4 DTM15 ronden
DNFVanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM54 ronden
DNFMartin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM73 ronden

Stand kampioenschap:

00
#RijderTeamAutoPunten
1Bernd SchneiderHWA AGAMG Mercedes C-Klasse25,5
2Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM24
3Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM20
4Bruno SpenglerHWA AGAMG Mercedes C-Klasse17
5Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse16,5
6Paul di RestaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse16
7Jamie GreenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse10,5
8Mika HäkkinenHWA AGAMG Mercedes C-Klasse10
9Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse8
10Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM7
11Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 DTM6
12Daniel La RosaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse6
13Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM4
14Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 DTM3
15Mathias LaudaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1
16Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM1

Pamela Anderson wil stripclub beginnen

Pamela Anderson is van plan een stripclub te openen. De blonde bimbo, die het achterkleinkind is van een Fin, wil het etablissement 'Lapland' noemen.

De carričremove komt als een donderslag bij heldere hemel, maar "Ik heb zo een manier gevonden om mijn afkomst in mijn thuisland Amerika te eren", zo verklaart ze. De bedoeling is dat we 'Lapland' straks overal tegenkomen. De voormalige badpakkendraagster wil met 'Lapland' namelijk een hele keten van stripclubs te starten.


Of Pamela zelf ook de kleren uittrekt, is helaas onbekend

Vogelgriep ontdekt in Beieren

Icoon BuitenlandsIn de Duitse deelstaat Beieren is vogelgriep ontdekt. Vijf zwanen, een eend en een gans die dood bij twee meren zijn gevonden, zijn positief getest op de ook voor mensen gevaarlijke griepversie H5N1. Het is de eerste keer dit jaar dat in Duitsland vogelgriep is vastgesteld. De Neurenbergse autoriteiten hebben de inwoners van Beieren gewaarschuwd hun honden aan de lijn te houden en te proberen om contact met watervogels te voorkomen.

In Tsjechië werd vorige week op een pluimveehouderij in het oosten van Tsjechië vogelgriep geconstateerd, en eerder dit jaar dook het virus elders in de EU op, onder andere in Groot-Brittannië. In 2006 werden dertien EU-lidstaten door de vogelgriep getroffen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Polen en Tsjechië.

Vechtpartij in tankstation; vijf arrestaties

Icoon MisdaadAfgelopen vrijdag heeft in een tankstation aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam een hevige vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte een 28-jarige man flink gewond aan zijn gezicht, en moest worden behandeld in het naastgelegen Erasmus Medisch Centrum (EMC).

Om nog onduidelijke redenen kregen 4 mannen ruzie met de 28-jarige in de winkel van het tankstation. Hierbij werden er over en weer klappen uitgedeeld en werd er gegooid met onder andere flessen. Ook stellingen uit de winkel moesten het ontgelden. De politie heeft alle vijf de mannen aangehouden.

CSC wint ploegentijdrit in Eindhoven

In Eindhoven werd de UCI ProTour-ploegentijdrit verreden. Voor het tweede jaar op rij was CSC daarin de sterkste, de formatie legde 48.6 kilometer af in een tijd van 53.36. Tinkoff werd tweede op slechts één seconde.

Het Italiaans/Russische Tinkoff voerde de ranglijst lange tijd aan nadat het op een droog wegdek de snelste tijd had neergezet. Intussen was het in Eindhoven gaan regenen waardoor veel later startende ploegen last hadden van een glad en nat wegdek. Geen enkele ploeg kwam in de buurt van Tinkoff totdat Discovery van start ging.

De Amerikaanse equipe kwam snel naderbij en had halverwege een voorsprong op Tinkoff. De regen had het parcours echter spekglad gemaakt. Met name in de bocht voor de laatste kilometer gingen veel renners onderuit waaronder Nederlands kampioen tijdrijden Stef Clement van de Bouygueas Télécom-ploeg. Ook Discovery kwam niet ongeschonden uit de beruchte bocht. Van de acht gestarte renners waren er nog zes over toen ze de bocht instuurden waaronder George Hincapie en Yaroslav Popovych.

Twee man gingen onderuit waardoor er nog maar vier renners op de finishlijn afkoersten en in de snelste tijd de meet overreden. Op dat moment moest er echter nog gewacht worden op een vijfde renner die vele seconden later pas binnenkwam. Door de valpartij verspeelde Discovery de overwinning en werd het uiteindelijk vierde.

Eerste werd wederom CSC dat ook een uitstekende tijdrit reed in de natte omstandigheden. CSC, met David Zabriskie en Bobby Julich in de gelederen, was slechtst één seconde sneller dan Tinkoff. Milram, ook gestart met droog weer, eindigde als derde. Rabobank werd twaalfde, mede door de natte omstandigheden.

[EK-21] Jong Oranje gehuldigd in Heerenveen

Jong Oranje is vandaag in Heerenveen gehuldigd voor het behalen van de Europese titel op het EK onder 21 jaar.

Er waren ongeveer negenduizend voetbalfans naar het Burgemeester Kuperusplein gekomen om de ploeg van bondscoach en Heerenveen-ereburger Foppe de Haan toe te juichen. Jong Oranje werd gisteren voor de tweede maal op rij Europees kampioen door in de finale Jong Servië met 4-1 te verslaan.

Bi de huldiginig noemde De Haan zijn selectie "een mooi clubje". Peter de Jonge, de burgermeester van Heerenveen, wenste Jong Oranje veel succes op de Olympische Spelen in Peking volgend jaar. Nederland plaatste zich voor de Spelen doordat het op het EK in eigen land de halve finale wist te behalen.

Playboybaas Hefner (81) wordt weer vader

Icoon ShowbizzPlayboymagnaat Hugh Hefner (81) wordt voor de vijfde keer vader. Eén van zijn vriendinnen is zwanger. Dat meldt de The New York Daily News. Het gaat waarschijnlijk om de 27-jarige Holly Madison. De Playboybaas heeft al vier andere kinderen.

De blondine zou bijna nooit meer op feestjes verschijnen. Ook zegde ze een interview af vanwege misselijkheid. Tevens draagt ze wijde kleding, wat erg ongebruikelijk is voor Holly. Hefner onthulde in januari dat hij graag nog een baby van Madison wilde. De playmate reageerde toen enthousiast. De Playboymagnaat scheidde in '98 van zijn tweede vrouw. Uit de eerdere huwelijken had hij al vier kinderen onder wie de 54-jarige Christie Hefner, de directrice van Playboy Enterprises.


Hefner en zijn harem, Holly staat als tweede links

[250cc] Dovizioso wint op drijfnat circuit

Op een drijfnat Donington Park heeft de Italiaan Andrea Dovizioso de wedstrijd in de 125cc klasse gewonnen.


De race op het Engelse circuit werd een ware slijtageslag waarbij veel rijders onderuit gingen. Slechts zes coureurs wisten in dezelfde ronde te finishen. Dovizioso profiteerde van de valpartijen van Alex de Angelis en Jorge Lorenzo en kon de laatste ronde op het gemak uitrijden.

Het is voor de Honda-rijder de eerste zege van het seizoen in de 250cc klasse. Door het uitvallen van Lorenzo is de achterstand in het wereldkampioenschap verkleind naar elf punten.

Beer doodt Amerikaanse toerist

Icoon ShockingEen bruine beer heeft in Roemenië een Amerikaanse toerist gedood. Een andere reiziger raakte lichtgewond in de Karpaten, in het centrum van Roemenië. Het drama gebeurde in het massief van Bucegi, de beer had het bos vermoedelijk verlaten op zoek naar eten.

Toen stuitte het dier waarschijnlijk op de groep toeristen, bestaande uit drie Amerikanen, twee Israëliërs en een Roemeen. Een vrouw uit de Verenigde Staten werd gedood. Een landgenoot van haar raakte lichtgewond na de aanval. Roemeense media meldden dat de beer schrok van de lichtflitsen van de fototoestellen en de groep daarom aanviel.

Metroid Prime Corruption info

Er is wat nieuwe informatie opgedoken over Metroid Prime Corruption voor de Wii. Een aantal van deze nieuwe feitjes kunnen gezien worden als spoilers, lees dus niet verder als je maagdelijk aan de game wil beginnen in 2008.

In het eerste level word je aangevallen op een spaceship terwijl je een overleg hebt met de kapitein van het schip
De aanwijzer is in 'advanced' erg gevoelig
Beam Stacking (Super Metroid) is terug
Ridley is de eerste eindbaas
Back-tracking zal logischer zijn dan in eerdere Prime-delen
Nintendo wil de game perfectioneren, net als Twilight Princess
Het tweede level is een zwevende stad gefocust op exploration
Grotere en mooiere levels dan in Metroid Prime 2

Brandweertje spelen op de Wii

In 2008 kun je op de Wii aan de slag als brandweerman. In Real Heroes: Firefighter speel je een brandweerman en is het je taak om branden te blussen.

De besturing van de game kan niet logischer, het richten van de brandweerslang gebeurt met de aanwijsfuncties van de Wiimote. Het belangrijkste in de game moet echter 'Thinking Fire' zijn. Deze feature wordt door de ontwikkelaar zelf gemaakt en zorgt ervoor dat het vuur op een realistische manier reageert en elke game anders is.

Op dit moment staat de game gepland voor een release in 2008, maar er moet wel nog een uitgever voor de game gevonden worden.

Man in rolstoel rooft kluizen leeg

Rolstoelers lijken de laatste tijd steeds brutaler te worden. Laatst pleegde eentje een overval met een kunstpoot, nu deinsde een invalide er niet voor terug om 's nachts een bezoekje te brengen aan een kantoorpand. In de nacht van vrijdag op zaterdag had een man in een rolstoel namelijk ingebroken bij een kantoorpand in het Duitse Viersen, net over de grens bij Venlo.

Op videobeelden was een jonge man te zien die op de eerste en tweede verdieping van het pand diverse kantoren bezocht. De man brak enkele geldkluisjes open en maakte honderden euro's buit.

De politieagenten die de beelden later onder ogen kregen waren met stomheid geslagen toen ze zagen dat de man tijdens het inbreken rustig bleef zitten. De man was aan een rolstoel gekluisterd, iets wat de agenten nog nooit hadden meegemaakt.

Klein beetje info Call of Duty 4

Het tijdschrift PSM heeft een klein beetje informatie gepubliceerd over Infinity Wards opkomende oorlogshooter Call of Duty 4. Zo zal de game draaien op een steady zestig frames per seconde. Om het allemaal wat realistischer te maken heeft het bedrijf gezorgd dat je niet overal kan schuilen. Sommige ammunitie zal namelijk dwars door muren heen gaan. Het bedrijf heeft ook wat minder realistische, maar vooral grappige toevoegingen aan de game gedaan. Zo zal je je wapens kunnen pimpen, denk aan een gouden AK-47 en ook kun je door het maken van bepaalde combo's extra dingen vrijspelen, bijvoorbeeld de mini-map.

Alle PSP versies te kraken met Lumines

Homebrew is een populaire bezigheid op de PSP en verschillende firmwareversies van het apparaat zijn te kraken zodat homebrew mogelijk is. De nieuwste versies (vanaf 3.10) waren echter nog niet te kraken maar zoals te verwachten was kan dat vanaf nu ook.

Het enige dat je nodig hebt is een Amerikaanse of Europese versie van Lumines en een programmaatje dat zichzelf tegelijk met Lumines opstart.

Let op! Het is NIET toegestaan links te plaatsen naar sites die homebrew mogelijk maken. Ook andere zaken met betrekking tot warez zullen gemod worden!

[EK-21] Vlaar: "Teamspirit grootste kracht"

Jong Oranje werd gisteravond Europees kampioen na de 4-1 overwinning in de finale op Jong Servië. Aanvoerder Ron Vlaar, die gisteren niet speelde wegens een blessure, zegt dat de grootste kracht van Jong Oranje schuilt in de teamspirit.

"Vorig jaar in Portugal was de teamspirit al goed, maar dit jaar is die nóg beter", aldus Vlaar na afloop van de wedstrijd. "We wisten dat we dit jaar minder kwaliteit hadden, maar we hebben als ploeg goed gepresteerd. Dat is ook de kracht van dit team. En in plaats van Klaas Jan Huntelaar is Maceo Rigters opgestaan."

Soul Calibur IV kent speciale personages

Langzaam maar zeker druppelt er steeds meer informatie binnen over Soul Calibur IV, de nieuwe fighter van Namco. Eén van de eersten met info omtrent de game is 1UP/EGM welke in hun volgende nummer een grote special hebben over de game.

In deze special hebben ze onder andere een interview met de makers van de game. Uit dit interview komt waarschijnlijk een hoop info. Een feitje dat 1UP alvast heeft losgelaten is dat er speciale personages in de game zullen zitten. Wat deze speciale personages precies zijn is nog niet bekend, maar denk aan Spawn en Link in Soul Calibur II (resp. Xbox- en Cube-versie).

Die K-Wunderen aus der Schweiz: Kübler en Koblet

Vroeger was alles beter. Een cliché dat geldt voor de huidige toestand van het Zwitserse wielrennen. Tijdens deze editie van de Tour de Suisse zal namelijk opnieuw schrijnend duidelijk worden dat het Alpenland met het afzwaaien van Alex Zülle afscheid heeft genomen van de laatste pure klassementsrijder. Hoe anders was dat in de fifties. Toen beschikte het kikkerlandje namelijk over de ‘K-wonderen’.

Deel 1: Ferdi Kübler

Was Dolle Ferdi het prototype van de noeste arbeider, Koblet was juist zijn tegenpool. Het tweede K-wonder stond namelijk voor schoonheid en charme, zowel op als naast de fiets. De coureur was niet alleen een mooie verschijning - en dat wist hij, want hij had altijd een zakkammetje bij zich om zich snel toilet te maken, maar was ook gezegend met een fijne stijl van trappen; pedaleur de charme. Tour-directeur Jacques Goddet stak zijn bewondering voor de Zwitser destijds ook niet onder stoelen of banken: "Men vindt bij Koblet alles wat uitdrukking geeft aan de uiterste wil tot macht bij de renner. Nietzsche heeft gelijk gekregen bij Hugo Koblet. Bij Hugo is geen sprake van tragische heroďek. Zijn inspanningen gaan nooit gepaard met smart en pijn. Terwijl het zweet van zijn gezicht stroomt, blijft hij volmaakt ontspannen. Zijn bewegingen, zijn stijl, het samenspel van armen en benen zo soepel dat het lijkt alsof er helemaal geen inspanning bestaat. Hij lijkt met zijn kokette stofbril (die hij vaak onder zijn gebruinde onderarm had bevestigd, red.) eerder op een skiër dan op een wielrenner." Koblet was van dezelfde klasse als Coppi. Beiden kwamen helaas te vroeg aan hun einde; Fausto stierf op veertigjarige leeftijd aan een geheimzinnige ziekte, terwijl Koblet zich op zijn negenendertigste met zijn Alfa Romeo cabriolet te pletter reed.Koblet kwam op 21 maart 1925 in Zürich ter wereld. Zijn vader, een banketbakker, stierf toen hij negen was. De zaak bleef echter open en Hugo moest als snel mee de kost verdienen. Dat deed hij door in de heuvelachtige stad op een bakkersfiets bestellingen rond te brengen. Waarschijnlijk heeft hij daar dan ook de macht in zijn aanvankelijke dunne beentjes ontwikkeld. Mooie Hugo begon zijn profbestaan in 1946 als pistard. Koblet behoorde al snel tot de absolute wereldtop, maar hij smachte - geďnspireerd door Küblers successen - naar grote roem op de weg. De eerste jaren brachten nog geen grote successen, maar die zouden niet lang op zich laten wachten. De doorbraak volgde in 1950 met winst in de Giro (als debutant en eerste buitenlander) en de Ronde van Zwitserland.

In de Giro van 1950 stond er werkelijk geen maat op de Alpenbewoner. "Ik heb Koblet ongelofelijke dingen zien doen. ’s Morgens zei hij: daar en daar ga ik demarreren, en dat deed hij dan ook. En niemand kon hem tegenhouden. Dat was dan in de vlakke ritten. We dachten allemaal dat hij met zijn speciale baanzit op de cols zichzelf zou tegenkomen. Maar klimmen, dat deed hij nog sneller. Als we hem met een been aan zijn frame hadden vastgebonden, zou hij nog hebben gewonnen", aldus Lucien Lazaridis. Ook in de Tour de Suisse van datzelfde jaar reed hij alles de vernieling in, incluis de destijds sterke Andre Mahé. Die had daar het volgende over te vertellen: "Ik heb de strijd gestaakt omdat ik me werkelijk afvroeg wat ik naast Koblet nog in het wielrennen te zoeken had. Tijdens de beklimming van een col zat ik water en bloed te zweten. Komt er naast me iemand naar boven bij wie geen druppeltje zweet te zien is. Hij begint te eten, met een hand aan zijn stuur. Daarna laat hij zijn stuur los en begint zijn haar te kammen. Nou toen knapte er iets in mij. Ik wil als coureur best afzien, maar ik laat me zo niet langer voor joker zetten."

Ook op persoonlijk vlak ging het voor de wind, want hij stapte in het huwelijksbootje met de schoonheidskoningin Sonja Buehl. Een sprookjeshuwelijk, waar de kranten in die Schweiz van vol stonden. "Het leek toen wel alsof een koningspaar huwde", aldus Jean Nelissen. Dat alles was in 1954. Vanaf 1956 ging het bergafwaarts, eerst op het wielervlak en later op het persoonlijke vlak. Koblet reed, geteisterd door lichamelijke problemen - een nierkwaal en ademhalingsproblemen boven de duizend meter, geen deuk meer in een pakje boter. Na zijn loopbaan fungeerde hij kort als bondscoach van de Zwitserse wielerploeg, was hij onderwerp van een film (Le Champion bien aimé), verhuisde hij met Sonja naar Venezuela om te gaan werken als vertegenwoordiger van Mercedes. Maar Hugo was een waardeloze ondernemer. In Venezuela kende niemand hem en kon hij nauwelijks wennen aan zijn nieuwe bestaan buiten de wielrennerij. Hij maakte een puinhoop van zijn zaken en keerde met Sonja terug naar Zwitserland, waar hij exploitant werd van een benzinestation. Hij liet het geld stromen: "Ik zal wel jong sterven en verspil dus alles maar in vrijgevigheid." Het ging financieel slecht en het huwelijk liep op de klippen.

Eerdergenoemde woorden van Koblet bleken profetisch, want niet veel later zou hij zichzelf op negenendertige leeftijd van het leven beroven. Op 2 november 1964, het dodenfeest van Allerzielen, schijnt Koblet zijn vrouw te hebben opgezocht in een ultieme poging zijn huwelijk te redden, maar tevergeefs. Hugo moet radeloos zijn weggescheurd in zijn witte Alfa Romeo-cabriolet, om zich enkele kilometers verderop, in Esslingen, met ongeveer honderdtwintig kilometer per uur tegen een eenzame perenboom te parkeren. Pas later merkte een boer op dat de wagen eerst tweemaal heen en weer voorbij de plek was gereden. Een ooggetuige bij het wrak kreeg nog te horen: "Laat mij toch sterven." Saillant detail is dat de zwaargehavende Koblet in het ziekenhuis werd behandeld door een chirurg die Kübler heette. Maar Koblet stierf enkele uren later; Ferdi Kübler en Bartali stonden aan zijn sterfbed.

Pas in 1982 is er een brief teruggevonden waarin Koblet vrij nauwkeurig uit de doeken doet waarom hij tot deze daad is overgegaan. De tekst in zijn afscheidsbrief is er een voor alle wielerfanatici: 'Fietsen was voor mij niet het hele leven. Ik hield ook zo van film en van het lezen van boeken. Maar het wielrennen dat me sloopte, was wel de hevigste en fijnste periode uit mijn leven. De verschrikkelijke inspanningen gaven me toch de schitterendste voldoening. Blijf als je fietst altijd om je heen kijken. Je komt niet uit de hemel vallen. Je staat niet boven de andere mensen. Met hun zul je na het wielrennen verder moeten leven. Voor mij was dat kleinere geluk niet weggelegd.'

Hagi nieuwe trainer van Steaua Boekarest

Voormalig international George Hagi is de nieuwe trainer van Steaua Boekarest. Hagi is de opvolger van Cosmin Olaroiu, die onverwachts een contract ondertekende bij het Arabische Al-Hilal.

Onder leiding van Olaroiu wist Steaua het afgelopen seizoen de halve finales te bereiken van het UEFA-Cup toernooi. Hagi was als clubtrainer eerder actief bij Bursaspor, Galatasaray en FCU Politehnica Timisoafra.

Herten toch niet naar de slachtbank

Icoon OpmerkelijkDe veertig herten in Rotterdam-Overschie, die door nieuwbouwplannen naar de slachtbank moesten, zijn gered. GroenLinks en de Partij voor de Dieren kwamen tegen de slachting in opstand. Met succes naar nu blijkt. De afgelopen weken leken de dieren, die nu nog aan de Terletweg staan, nergens heen te kunnen maar er is een andere deelgemeente gevonden. Waar de dieren precies worden opgevangen wordt morgen bekend gemaakt.

Aan de Terletweg wordt een nieuw park aangelegd, waar ook weer een hertenkamp komt. Zodra alles klaar is, keren de 40 herten terug naar Overschie.

'Ali Chemicali' vandaag veroordeeld

Icoon JustitieEen rechtbank in Baghdad heeft vandaag Ali Al-Majeed, een van de kopstukken van Saddam Hussein's regime, ter dood veroordeeld wegens misdaden tegen de menselijkheid. Die zouden zijn gepleegd tijdens de Anfal-campagnes tegen de Koerden in het noordoosten van Irak tussen 1987 en 1989.

De rechtbank gaf twee andere verdachten levenslang en een zesde verdachte werd vrijgesproken. De aanklagers hadden tegen vijf beklaagden de doodstraf geëist en erkenden dat tegen de zesde beklaagde niet genoeg bewijs naar voren is gebracht.

Al-Majeed is een neef van Saddam Hussein, die in december werd opgehangen. De 66-jarige Al-Majeed was een lange tijd de rechterhand van Saddam Hussein en werd vaak belast met het neerslaan van opstanden. Hij gaf dat toe, maar hij ontkent dat hij het gebruik van gifgas te hebben bevolen.

Al-Majeed verwierf de bijnaam Ali Chemicali door het gebruik van gifgas tegen dorpelingen in Halabja. Deze gruwelijke misdaad valt buiten het proces, onder meer omdat de gifaanval op het dorp officieel geen onderdeel uitmaakte van de acht grote acties tegen Koerdische opstandelingen in die jaren.

Senioren uit huis door brand in parkeergarage

Icoon BrandDoor een brand in een parkeergarage onder het complex Dr. Nolenshof in Geleen, waarbij 11 auto’s in de fik stonden, hebben afgelopen nacht 25 senioren hun appartement moeten verlaten. De mensen moesten hun huis uit door de hevige rookontwikkeling die de brand met zich meebracht. Ze werden opgevangen in een nabij gelegen cultuurcentrum. Er vielen geen gewonden volgens een gemeentewoordvoerder.

De brand werd rond half vier vannacht gemeld, en was vrij snel onder controle volgens de woordvoerder. De schade aan het pand is behoorlijk, de constructie van het gebouw is echter niet aangetast. Omdat door de brand mogelijk leidingen zijn gesmolten, worden in het hele complex alle leidingen nagekeken. Om dit veilig te kunnen doen is gas, water en elektra afgesloten. Rond half 8 vanmorgen was de brandweer aanwezig om metingen te verrichten.

De verwachting is dat de bewoners voorlopig niet naar huis terug kunnen keren. De brand wordt onderzocht door de politie.

De Haan reageert fel op kritiek Cruijff

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, was dolblij met de tweede Europese titel op rij. Gisteravond werden de Serven met 4-1 verslagen.

De Haan zegt dat de titel een indicatie is dat het goed gaat met het Nederlandse voetbal. "Zeker als je kijkt welke spelers we allemaal missen met blessures. En dan toch winnen." aldus de Haan die fel reageerde op de kritiek van Johan Cruijff op de jeugdopleiding in Nederland. "Ach, Cruijff. Daar wil ik niets over zeggen… Of eigenlijk wil ik er wél iets over zeggen. Je kan alleen maar kritiek hebben op de Nederlandse jeugdopleiding als je er het hele jaar zelf in rondloopt. Als je bij de clubs komt en als je wedstrijden van jeugdteams bezoekt. Het is makkelijk om kritiek te hebben als je alleen naar het eindresultaat kijkt. Natuurlijk mankeert daar wat aan, maar we winnen wel. Dan mankeert er bij de tegenstander dus nog meer aan. Op deze manier heeft het geen zin om daarover te discussiëren. Dan moet je er zelf naar kijken en samen om de tafel gaan zitten."

Dieven jatten dertig schilderijen

Icoon MisdaadAfgelopen vrijdagnacht hebben kunstdieven een kunsthal in Geleen geplunderd en ruim dertig schilderijen buitgemaakt. Ook namen ze twee modelboten mee. De Limburgse politie schat de schade op enkele tienduizenden euro's.

De politie denkt dat de kunstdieven een busje of vrachtwagen bij zich hadden. Er zijn niet alleen veel schilderijen gestolen, ook zaten er grote exemplaren bij van 1,20 bij 1,60 meter.

Boek: Lisa Unger - Halve waarheden

SubheaderRidley Jones heeft al een hele ervaring achter haar rug. Maar daarover kun je meer lezen in "Mooie leugens". Maar helaas, in plaats dat alles nu weer alles op zijn plaats zal vallen, krijgt Ridley wederom geen rust. Niet alleen loopt haar relatie met Jake niet zoals ze het eigenlijk zou willen, ze wordt na het ophalen van haar vakantiefoto's ook nog meegenomen door de FBI voor een verhoor. Agent Dylan Grace toont haar een aantal vergrotingeen van haar eigen foto's. Op die foto's blijkt een man te staan die verdacht veel lijkt op Max Smiley, haar biologische vader die door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Maar Max is dood, dood en begraven, dus hoe komt hij op de foto's? Haar conclusie is dat het toeval is en dat het Max niet kan zijn, maar het blijft aan haar knagen. Met de informatie die ze van Jake heeft gekregen reist ze naar Detroit. Uit de politierapporten heeft ze vernomen dat daar nog een achterneef van Max zou wonen en mogelijk kan hij haar meer informatie geven over het mysterie.

UEFA introduceert bloedcontroles

Tijdens het Europees kampioenschap voetbal van 2008 moeten voetballers bloed afstaan voor dopingcontroles. De UEFA, die tot nu toe met urinemonsters werkte, heeft dat besloten.

De bloedtest is goedkoper en kan bovendien veel meer verboden middelen traceren, motiveerde een woordvoerder van de Europese voetbalbond de beslissing. De bloedcontroles gelden voor alle wedstrijden van het toernooi. Ook buiten de wedstrijddagen om moeten de spelers van de zestien deelnemende landen aan de eindronde bloed afstaan.

Benitez: "Geen haast met transfers"

De namen van Fernando Torres, Yossi Benayoun, Alessandro Mancini en Florent Malouda vallen veel op Anfield Road, maar geen van hen is vooralsnog gepresenteerd als Liverpool-aanwinst.

De manager van Liverpool, Rafael Benitez, stelt de fans gerust. “We hebben een aantal targets en ik krijg vaak interessante telefoontjes. Er is geen haast bij. Als we een speler uit Spanje zouden willen halen, moet hij toch eerst op vakantie”, aldus de Spanjaard. “Die competitie is immers net voorbij. Uiteraard zou het prettig zijn om alvast iemand vast te leggen voor het begin van de voorbereiding."

Chaos op A2 door aso's

Icoon FileDe werkzaamheden aan de Maasbrug hebben voor veel gevaarlijke situaties gezorgd op de A2. Rijkswaterstaat moest er aan te pas komen om de A2 af te sluiten ter hoogte van knooppunt Deil. De automobilisten die niet wisten dat de A2 richting 's-Hertogenbosch tussen de afslag Hedel en knooppunt Empel was afgesloten vanwege werkzaamheden aan de brug, zorgden voor lange files door te keren midden op de weg.

Omdat er helemaal geen beweging in het verkeer zat, kozen veel automobilisten ervoor om hun wagen om te keren op de snelweg. Dat leverde veel gevaarlijke situaties op waarop Rijkswaterstaat er voor heeft gekozen om de A2 definitief af te sluiten. Vandaag is de brug ook nog afgesloten. De A27 is het enige alternatief.

Dertien Europese landen naar WK 2010

De voorzitter van de UEFA, Michel Platini, heeft gezegd dat er dertien Europese landen mogen meedoen aan het WK voetbal van 2010 in Zuid-Afrika.

De Europese landen worden opgedeeld in negen groepen. Daarvan bestaan acht groepen uit zes landen en één groep uit vijf landen. De negen poulewinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. De beste acht nummers twee spelen tegen elkaar voor de overige vier beschikbare plaatsen.

Aan het wereldkampioenschap voetbal vorig jaar in Duitsland namen veertien Europese landen, inclusief het automatisch geplaatste gastland, deel.

[EK-21] Babel ingetogen na titel

Gisteravond, na prolongatie van de Europese titel, reageerde Ryan Babel ingetogen. De spits van Ajax bleef kritisch op zichzelf en op de ploeg na de 4-1 overwinning in de finale op Servië

"De eerste helft verliep moeizaam. Servië speelde stug en was fysiek sterk. We kwamen gelukkig nog wel op voorsprong. Na de 2-0 had ik het gevoel dat het niet meer stuk kon. Zelf speelde ik een redelijke wedstrijd, maar het had beter gekund. Die strafschop had ik al in mijn hoofd zitten. Jammergenoeg lag de keeper in de goede hoek. Maar we gaan nu lekker feesten,” aldus Babel.

UEFA schrapt EK-kwalificatieduels

Armenië en Azerbeidzjan zullen niet tegen elkaar spelen in de EK-kwalificatiereeks. De landen zitten bij elkaar in de groep, maar de UEFA heeft de wedstrijden van de kalender geschrapt.

Armenië en Azerbeidzjan hebben al jaren een conflict over grond. Armenië wilde de wedstrijden wel spelen, maar Azerbeidzjan weigerde om het buurland te ontvangen. In plaats daarvan stelde het voor de wedstrijd op neutraal te spelen. "Geen compromis kon gevonden worden. Daardoor vervallen op 8 en 12 september de duels tussen beide landen", aldus een woordvoerder van de UEFA.

[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie

Het gehele weekend was hij de snelste man op de baan, en de verwachting was dan ook dat het voor Sebastien Bourdias slechts een formaliteit zou zijn om de pole te behouden. De pole is binnen, maar het verschil met de nummer twee, Simon Pagenaud, was maar 0.025 seconde.

Pagenaud reed zijn snelste ronde op harde banden. Later probeerde de rookie het nog wel op zachte banden, maar verkeer gooide roet in het eten. Robert Doornbos eindigde als vijfde, gevolgd door teamgenoot Dan Clarke.

Mogelijk medicijn voor MS gevonden

Icoon OnderzoekHet duurt niet lang meer voordat mensen die aan multiple sclerose (MS) lijden misschien genezen. Woensdag lieten TNO en Amerikaanse onderzoekers weten dat zij waarschijnlijk een medicijn hebben ontdekt. MS is een ziekte die het centrale zenuwstelsel beschadigt. Tien jaar geleden ontdekte TNO het eiwit B-crustalline dat van nature voorkomt in de ogen, spieren en hersenen van mensen.

Bij mensen die gezond zijn, hoopt dit zich op in de hersenen, waardoor het bescherming biedt. Het afweersysteem van mensen met MS blokkeert dit beschermende eiwit. Hierdoor krijgen ze een ontsteking in de hersenen. TNO onderzocht in samenwerking met de onderzoekers van de Amerikaanse Stanford University of hetzelfde eiwit nu als geneesmiddel kan gaan werken. Door het eiwit in de bloedsomloop te brengen, wordt de blokkade opgeheven.

De ziekteverschijnselen namen bij muizen vrijwel meteen af. Volgens van Noort van TNO duurt het nog zo'n anderhalf jaar voordat het product ook op mensen getest kan worden. De verplichte dierproeven moeten eerst worden gedaan.

Met dank aan Bas_in_het_Veldt voor de submit.

CD: Woordlooiers - Luid en Zuidelijk

Luid en Zuidelijk is de veelzeggende woordspeling en titel van het debuutalbum van de Woordlooiers. Oorpronkelijk uit Rijen, inmiddels gevestigd in het nabij gelegen Tilburg. Het werd ook onderhand tijd voor een debuutalbum, want de MC's Boter en Sein zijn met hun kompanen Basil Kühne (de 'fonky' beatmaster) en DJ Truuks al jaren op elkaar ingespeeld. Zo wonnen de Woordlooiers vijf jaar geleden al de gerenommeerde Wraak Van Brabant en onlangs de SENA Performers Popnl Award, waar ze er met een gedeelde tweede prijs vandoor gingen. Zijn het alleen de woorden die op dit debuut goed met een zachte 'G' gelooid zijn, of hebben we te maken met een degelijk totaalproduct?

Boek: Emily Barr - Klasgenoten

Terugkijkend op haar middelbare schooltijd, beseft Susie dat het tijd wordt voor een reünie met haar vier oude schoolvriendinnen. Inmiddels zijn ze allemaal in andere delen van de wereld terecht gekomen en ook hun levens hebben allemaal hun eigen wending gekregen. Echter, er is één ding dat hen voor altijd bindt: een groot en duister geheim uit hun schooltijd. Susie heeft altijd geweten dat ze het eens zou moeten vertellen en ze besluit dat die tijd nu gekomen is... het kan haar leven en dat van haar vriendinnen maken of breken. Wat zal het worden?

Bewoners flat dakloos na brand

Icoon BrandDe bewoners van de flat Hoevestein in Wageningen, waar eergisteren brand uitbrak, mogen de komende tien dagen hun woning niet in. Dat heeft de politie laten weten.

In de 16 verdiepingen tellende flat ontstond eergisteren een grote brand, waarbij tenminste drie gasflessen explodeerden. Het vuur ontstond tijdens werkzaamheden op het dak van de flat. Er vielen geen gewonden.

Er is opvang geregeld in een congrescentrum te Wageningen voor studenten die geen onderdak kunnen vinden. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog in volle gang.

'90 doden bij offensief rond Bagdad'

Icoon OorlogBij een offensief van Amerikaanse en Iraakse troepen, waaraan meer dan 10.000 soldaten deelnamen, zijn ongeveer 90 vijandige strijders gedood. Tijdens de strijd werden de troepen ondersteund door gevechtshelikopters en pantserwagens.

Het offensief is gericht tegen opstandelingen die Bagdad verlieten nadat de Amerikanen eerder dit jaar waren begonnen de stad schoon te vegen.

Het gaat om een van de omvangrijkste gezamenlijke acties tegen soennitische opstandelingen sinds de invasie in 2003. Volgens Iraakse media wordt er vooral rond Baquba hevig gevochten.

Nigeria bevriest benzineprijzen

Icoon BuitenlandsDe Nigeriaanse benzineprijzen worden een jaar lang bevroren, dat is het resultaat van de onderhandelingen met de vakbonden. Daarmee komt een eind aan de algemene staking van de vakbonden.

Sinds enkele weken heeft Nigeria een nieuwe regering. Die verhoogde meteen de benzineprijzen. De vakbonden waren boos omdat de immense olievoorraden in Nigeria niet ten goede komen aan de bevolking. Door de prijsstijging zouden de Nigerianen nog meer voor hun 'eigen' benzine moeten betalen.

De staking begon vier dagen geleden en legde de economie grotendeels plat. De arbeiders gaan morgen weer aan de slag.

Geen bronwater meer voor ambtenaren San Francisco

Icoon OpmerkelijkKantoorpikken in de Amerikaanse metropool San Francisco mogen van burgemeester Gavin Newsom tijdens het werk geen water meer drinken uit plastic flessen.

Alle kantines van gemeentelijke instellingen mogen geen water in flessen meer verkopen. Wie water wil drinken, moet maar naar de kraan.

Deze maatregel zou een "zegen" zijn voor het milieu. Ook financieel gaat de gemeente er op vooruit nu de flessen in de ban gedaan worden. Aangezien ze nu helemaal geen flessen meer hoeven te kopen.

'Britney Spears wil straatverbod voor moeder'

Icoon ShowbizzBritney Spears wil haar moeder uit de buurt van haar zoontjes houden. Ze overweegt een straatverbod voor haar moeder aan te vragen. Dat meldde entertainmentwebsite X17online gisteren. De popzangeres zou eerder deze week met haar advocaat hebben overgelegd over hoe ze haar moeder Lynn uit de buurt van haar twee zoontjes kan houden via het verbod.

Volgens kennissen is de 25-jarige Britney woedend op haar moeder omdat ze haar zou hebben gedwongen zich op te laten nemen in een ontwenningskliniek. Daar werd ze eerder dit jaar behandeld voor een alcoholverslaving na een veronderstelde postnatale depressie. Ook zou Lynn de kant van Kevin Federline, de ex van Britney, hebben gekozen in de strijd om de voogdij om de kinderen, Sean Preston (bijna 2) en Jayden James (negen maanden).

Met dank aan static voor de submit.

Sevilla pakt Copa Del Rey

Getafe is er niet in geslaagd om een succesvol seizoen af te sluiten met een prijs. Sevilla pakte zijn treble door in de finale van de Copa Del Rey met 1-0 te sterk te zijn.

In het Madrileense Santiago Bernabéu werd voor de tweede keer in één week een prijs uitgedeeld. Sevilla ontmoette in de bekerfinale Getafe, dat in de halve finale sensationeel te sterk was voor Barcelona. De ploeg van Bernd Schuster kon in de finale echter niet zijn frivole spel van de halve finale herhalen. Sevilla speelde degelijk, en kwam daardoor ook vaker voor de goal.

Clubtopscorer Frédéric Kanouté wist al na tien minuten doel te treffen. De Malinese spits veroverde zelf de bal en rende vanaf de middencircel naar de goal, om daarop doelman Roberto Abbondanzieri te verschalken met een lage bal. De treffer van de spits was de enige in het vrij matige duel. Kanouté kwam ook nog in een negatieve rol in het spel voor. Vlak voor tijd raakte hij betrokken bij een gevecht, hetgeen hem een rode kaart opleverde. Na het laatste fluitsignaal ontving ook Cosmin Contra namens Getafe nog rood.

Voor Sevilla kon het seizoen eigenlijk al niet meer stuk. Het ving de voetbaljaargang aan door direct Barcelona te verslaan in de eindstrijd om de Europese SuperCup. Ook de UEFA Cup werd in mei succesvol verdedigd, ook tegen een club uit Barcelona: Espanyol. Met de winst tegen Getafe is de derde prijs van het seizoen binnen. Getafe eindigde in de competitie als negende, maar mag door de finaleplaats alsnog deelnemen aan de UEFA Cup.

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
review
Pokémon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.