NFLE: Hamburg verovert World Bowl XV

Richard (Rieleks)
De Hamburg Sea Devils hebben ten koste van de Frankfurt Galaxy beslag weten te leggen op World Bowl XV. In een enerverende wedstrijd bleek de offense van Hamburg net iets beter dan die van de Galaxy. Hamburg quarterback Casey Bramlet werd Most Valuable Player.

In de Commerzbank Arena zagen bijna vijftigduizend toeschouwers hoe Bramlet zijn team naar de overwinning leidde. Bij rust stonden de Sea Devils al met 23-14 voor, omdat elk balbezit van het team van Vince Martino in een score resulteerde. Aan de andere kant liet quarterback J.T. O'Sullivan ook zien in de NFL thuis te horen door bijna driehonderd yards te overbruggen. Galaxy ondervond veel hinder van penalties, die zij op cruciale momenten tegen kregen.

Bramlet gooide voor bijna driehonderdvijftig yards, waaruit men kan opmaken dat beide teams voornamelijk door de lucht speelden. Beide defenses hadden daar grote moeite mee, getuige het aantal turn-overs. Slechts één interceptie deed zich voor en deze was pas tegen het einde van het vierde kwart te aanschouwen. Door onder andere 35-yard en 51-yard touchdown passes van Bramlet werd hij uiteindelijk gekozen tot Most Valuable Player.

Hamburg met de World Bowl