Boek: Lisa Unger - Halve waarheden

SubheaderRidley Jones heeft al een hele ervaring achter haar rug. Maar daarover kun je meer lezen in "Mooie leugens". Maar helaas, in plaats dat alles nu weer alles op zijn plaats zal vallen, krijgt Ridley wederom geen rust. Niet alleen loopt haar relatie met Jake niet zoals ze het eigenlijk zou willen, ze wordt na het ophalen van haar vakantiefoto's ook nog meegenomen door de FBI voor een verhoor. Agent Dylan Grace toont haar een aantal vergrotingeen van haar eigen foto's. Op die foto's blijkt een man te staan die verdacht veel lijkt op Max Smiley, haar biologische vader die door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Maar Max is dood, dood en begraven, dus hoe komt hij op de foto's? Haar conclusie is dat het toeval is en dat het Max niet kan zijn, maar het blijft aan haar knagen. Met de informatie die ze van Jake heeft gekregen reist ze naar Detroit. Uit de politierapporten heeft ze vernomen dat daar nog een achterneef van Max zou wonen en mogelijk kan hij haar meer informatie geven over het mysterie.

Voor Lisa Unger is het schrijven begonnen als een hobby. Deze hobby leverde haar zelfs een beurs op en dan is het ook niet gek dat ze van haar leraren het advies kreeg om fulltime schrijfster te worden. Omdat het voor haar belangrijk was dat ze geregeld betaald zou krijgen nam ze niet die stap. Ze bleef wel dicht bij haar hobby en ging het uitgeversleven in. Ten tijde van een burnout ontmoette ze haar man en samen vertrokken ze naar Florida en liet ze New York achter zich. Tevens stuurde ze haar eerste manuscript op naar een aantal uitgevers. Intussen is ze dus toch een fulltime schrijfster geworden en heeft ze al twee boeken op haar naam staan. Een volgend boek is gelukkig al in de maak. Wat overigens leuk is om te weten is dat Lisa Unger in haar jeugd ook in Nederland heeft gewoond. Ze is geboren in Connecticut, maar haar familie verhuisde geregeld. Uiteindelijk streek haar familie neer in New Jersey.

Subheader
Lisa Unger

Dit is het tweede boek over Ridley Jones. Lisa Unger heeft dezelfde schrijfwijze volgehouden en spint een enorme complexe wereld, aan jou verteld door Ridley. Daarbij geeft ze in het begin aan dat als je nu pas luistert en het eerste verhaal niet kent, het hetzelfde is als een one-night stand terwijl je haar naam niet kent. Ook goed, maar je mist mogelijk wat diepgang. Die veronderstelling klopt, want ondanks dat ze geregeld uitleg geeft aan de toehoorders die de achtergrond nog niet kennen, mis je veel informatie die toch vaak cruciaal is voor het volledig begrijpen van de situatie. Het verhaal is dan ook meer een deel twee in een trilogie, dan een los avontuur. Trilogie? Jazeker, er komt ook nog een derde boek aan van Ridley Jones, iets wat ook niet zo verwonderlijk is want er blijven zat eindjes over. Geïnteresseerd in het verhaal? Begin eerst met het eerste verhaal waarna je blij bent dat je meteen door kunt gaan met het tweede. Vervolgens moet je natuurlijk wel wachten op het derde boek.


Uitgever: Uitgeverij Sirene ISBN: 978-90-5831-457-4 Pagina's: 304
Waardering: