CSC wint ploegentijdrit in Eindhoven

In Eindhoven werd de UCI ProTour-ploegentijdrit verreden. Voor het tweede jaar op rij was CSC daarin de sterkste, de formatie legde 48.6 kilometer af in een tijd van 53.36. Tinkoff werd tweede op slechts één seconde.

Het Italiaans/Russische Tinkoff voerde de ranglijst lange tijd aan nadat het op een droog wegdek de snelste tijd had neergezet. Intussen was het in Eindhoven gaan regenen waardoor veel later startende ploegen last hadden van een glad en nat wegdek. Geen enkele ploeg kwam in de buurt van Tinkoff totdat Discovery van start ging.

De Amerikaanse equipe kwam snel naderbij en had halverwege een voorsprong op Tinkoff. De regen had het parcours echter spekglad gemaakt. Met name in de bocht voor de laatste kilometer gingen veel renners onderuit waaronder Nederlands kampioen tijdrijden Stef Clement van de Bouygueas Télécom-ploeg. Ook Discovery kwam niet ongeschonden uit de beruchte bocht. Van de acht gestarte renners waren er nog zes over toen ze de bocht instuurden waaronder George Hincapie en Yaroslav Popovych.

Twee man gingen onderuit waardoor er nog maar vier renners op de finishlijn afkoersten en in de snelste tijd de meet overreden. Op dat moment moest er echter nog gewacht worden op een vijfde renner die vele seconden later pas binnenkwam. Door de valpartij verspeelde Discovery de overwinning en werd het uiteindelijk vierde.

Eerste werd wederom CSC dat ook een uitstekende tijdrit reed in de natte omstandigheden. CSC, met David Zabriskie en Bobby Julich in de gelederen, was slechtst één seconde sneller dan Tinkoff. Milram, ook gestart met droog weer, eindigde als derde. Rabobank werd twaalfde, mede door de natte omstandigheden.

Submitter:  Bron: FOK!sport