Duitsland eist vrijlating tiener uit Turkse cel

Icoon JustitieDe 17-jarige Duitse Marco Weiss, die half april werd gearresteerd in Antalya, Turkije, en nu inmiddels al tien weken vast zit in een Turkse cel, heeft hulp gekregen van de Duitse regering. De tiener werd opgepakt omdat hij tijdens zijn vakantie verliefd werd op een 13-jarig meisje uit Groot-BrittanniŽ.

In de nacht van 11 april zouden zij op een hotelkamer ‘intieme handelingen’ verricht hebben. Marco bezweert echter dat het bij zoenen en flirten bleef. Ook zou het meisje, dat ook verklaart dat het alleen bij ‘handjevasthouden’ bleef, tegen Marco gezegd hebben dat ze al 15 was. Dit meldt het Duitse blad Der Spiegel. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld.

De moeder van het meisje deed aangifte bij de Turkse politie met als gevolg dat Marco nu al tien weken in de cel zit op verdenking van seksueel misbruik van kinderen. De enige douche en toilet moet hij delen met 30 andere gevangenen. Zijn ouders mag hij ťťn keer per week zien, achter een glazen wand.

Omdat de zaak in Duitsland tot heftige verontwaardiging heeft geleid, heeft de Duitse ambassade Turkije verzocht de tiener voor 6 juli vrij te laten. Zij wezen hierbij op ‘de bijzondere omstandigheden’ in deze zaak. De Turkse krant HŁrriyet reageerde verontwaardigd op het Duitse verzoek. De krant noemt het “een belediging van het justitiesysteem van een ander land.

De verdachte
Marco Weiss


Met dank aan Aka-Zigor en Beuzebelder voor de submit.