Zuidoost-Europa nog steeds last van hittegolf

Robin (Robin2130)
Icoon WeerDe Balkanlanden en Griekenland gaan nu nog steeds gebukt onder een hittegolf. In Griekenland werden zelfs temperaturen van 45 graden gemeten. Op de Balkan werden temperaturen van rond de 40 graden gemeten. Meteorologen meldden vandaag de verwachting dat de temperaturen, veroorzaakt door hete lucht uit Afrika, nog enkele dagen aanhouden.

In Griekenland kwam het tot stroomstoringen omdat mensen massaal airconditioning gebruikten. Aan een vergelijkbare hittegolf in 1987 vonden ongeveer 1500 mensen de dood. In Bulgarije mogen treinen op een aantal trajecten niet harder rijden dan 30 kilometer per uur omdat de rails door de hitte uitzetten.

Maar er zijn ook andere geluiden uit Duitsland. In Frankfurt raakten de landingsbanen van het vliegveld overstroomd door hevige onweersbuien. Ongeveer 30.000 mensen zagen dat hun vlucht geannuleerd was. Ongeveer vijfhonderd gedupeerden moesten de afgelopen nacht op het vliegveld doorbrengen. In Frankfurt zelf viel een deel van het tramverkeer stil door omgevallen bomen.