Sevilla pakt Copa Del Rey

Getafe is er niet in geslaagd om een succesvol seizoen af te sluiten met een prijs. Sevilla pakte zijn treble door in de finale van de Copa Del Rey met 1-0 te sterk te zijn.

In het Madrileense Santiago Bernabéu werd voor de tweede keer in één week een prijs uitgedeeld. Sevilla ontmoette in de bekerfinale Getafe, dat in de halve finale sensationeel te sterk was voor Barcelona. De ploeg van Bernd Schuster kon in de finale echter niet zijn frivole spel van de halve finale herhalen. Sevilla speelde degelijk, en kwam daardoor ook vaker voor de goal.

Clubtopscorer Frédéric Kanouté wist al na tien minuten doel te treffen. De Malinese spits veroverde zelf de bal en rende vanaf de middencircel naar de goal, om daarop doelman Roberto Abbondanzieri te verschalken met een lage bal. De treffer van de spits was de enige in het vrij matige duel. Kanouté kwam ook nog in een negatieve rol in het spel voor. Vlak voor tijd raakte hij betrokken bij een gevecht, hetgeen hem een rode kaart opleverde. Na het laatste fluitsignaal ontving ook Cosmin Contra namens Getafe nog rood.

Voor Sevilla kon het seizoen eigenlijk al niet meer stuk. Het ving de voetbaljaargang aan door direct Barcelona te verslaan in de eindstrijd om de Europese SuperCup. Ook de UEFA Cup werd in mei succesvol verdedigd, ook tegen een club uit Barcelona: Espanyol. Met de winst tegen Getafe is de derde prijs van het seizoen binnen. Getafe eindigde in de competitie als negende, maar mag door de finaleplaats alsnog deelnemen aan de UEFA Cup.

Submitter:  Bron: FOK!