Tarantino had andere acteur voor ogen in Grindhouse

Icoon FilmHet liefst was Quentin Tarantino de samenwerking met Mickey 'Marv' Rourke aangegaan voor zijn film 'Grind House: Death Proof'. Het leek er bijna op dat dit ging gebeuren, maar op het laatste moment trok de Sin City-acteur zich terug. Voor de volgende die in aanmerking kwam, Ving Rhames, bleek de rol ook een mission impossible te zijn. Daarmee is de uiteindelijke keuze Kurt Russell pas de derde in rij voor Stuntman Mike in Tarantino's segment Death Proof in Grindhouse.

Russell zegt er niet minder om te slapen. Hij is juist blij dat hij nu eindelijk in een echte grindhouse-productie kan spelen, omdat de rollen vroeger altijd voor zijn neus werden weggekaapt door acteurs als Don Johnson. Grindhouse is een ode aan de grindhousefilms, een genre florerend in de jaren zeventig dat schopt tegen de traditionele wetten in de cinema, waarbij seks, geweld en gore niet geschuwd worden.

In alle niet-engelstalige landen worden de twee segmenten van Grindhouse afzonderlijk in de bioscopen gedraaid, met een tussenspanne van enkele maanden. Nog niet duidelijk is hoe wordt omgegaan met de diverse fictieve trailers die de twee delen aan elkaar binden.