Gears of Wars maps gratis na een aantal maanden

Maarten (kepler)
Mark Rein van Epic heeft gezegd dat de nieuwe maps voor Gears of War in eerste instantie voor een goede prijs verkocht zullen worden, maar dat ze na een paar maanden gratis zullen worden.

Epic heeft altijd gratis content willen uitbrengen, maar Microsoft is het hier niet mee eens. Epic denkt dat ze de meeste winst uit Gears of War kunnen halen door de maps gratis te maken, terwijl Microsoft juist denkt dat ze de maps niet gratis moeten maken. Mark Rein zegt hierover dat ze het heel leuk vinden om games te maken, maar dat ze uiteindelijk (net als elk ander bedrijf) winst willen en moeten maken.

De manier waarop ze winst willen maken is voor Epic dus anders dan voor Microsoft. De reden dat Epic niet zelf de prijs kan bepalen is het feit dat de Marketplace als het ware een winkel is die door Microsoft wordt beheerd. Die bepalen de prijzen van de inhoud die ze verkopen, net zo goed als alle andere winkels hun eigen prijzen bepalen.

De maps zullen dus volgens Mark Rein een zeer redelijke prijs meekrijgen in het begin, en zullen net als de Halo 2-maps gratis worden na een tijdje. Dit werkte prima voor de Halo 2-maps en zal zeer waarschijnlijk dus ook prima werken voor Gears of War.

While we create products like Gears because we love games, and we have a passion for making them, at the end of the day this is a business for both companies and how we earn our living. Epic thinks the way to maximize the return on Gears of War is to give the maps away for free and Microsoft thinks the way to maximize the return on Gears of War is to sell the maps.

Verder vertelde hij dat er nog deze week een nieuwe update voor Gears of War zal uitkomen met daarin de nieuwe game-mode genaamd Annex. Volgens hen de beste mode die je zou kunnen spelen met Gears of War.