Baby zit op wapen in auto

Icoon MisdaadTwee mannen en een vrouw zijn vrijdag na een achtervolging over de A7 aangehouden, nadat zij de maximumsnelheid hadden overschreden. Bovendien bleek dat in hun auto een baby in een stoeltje zat waarin een wapen zat. Ook zaten er harddrugs verstopt in de kleertjes van het kind.

Vrijdagmiddag rond drie uur probeerden agenten een Porsche aan te houden die met tweehonderd kilometer per uur langs Middenmeer reed. De Porsche verloor enige onderdelen toen de bestuurder wanhopig probeerde te ontkomen en tegen een vangrail aanreed. Op parkeerplaats De Horn stapte de 42-jarige bestuurder uit Purmerend over naar een andere auto, die bestuurd werd door een 33-jarige vrouw. De bijrijder in de Porsche nam het stuur van dit voertuig over en beide auto's reden verder.

Bij het Noord-Hollandse plaatsje Wognum werd de Porsche tot stilstand gebracht. De 29-jarige bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben en wordt vervolgd voor te hard rijden. Bij de afrit Avenhorn werd ook de andere auto gestopt. De 42-jarige man uit Purmerend moest zijn rijbewijs inleveren en wordt verder verdacht van het in bezit hebben van een vuurwapen en harddrugs. Ook zijn 33-jarige vriendin is aangehouden omdat zij te snel had gereden.