[Darts] Masters of Darts uitslagen dag 2

Wouter (ziggyziggyziggy)
Vandaag was de tweede dag in het Masters of Darts-toernooi. Nadat Engeland gisteren vier van de vijf wedstrijden won, waren de uitslagen vandaag wat evenwichtiger.

Vincent van der Voort - Peter Manley 2-3
Van der Voort, die zaterdag nog kansloos verloor van Wayne Mardle, moest ook in de wedstrijd tegen Peter Manley het onderspit delven. Het ging zijn Engelse tegenstander echter vandaag een stuk moeilijker af. Van der Voort speelde in de eerste helft van het duel sterk en kwam met 2-1 in sets voor.

De vierde set ging echter naar Manley, die weliswaar niet zo goed speelde als gisteren tegen Van Barneveld, maar vooral in de vijfde set toch een goed staaltje darten liet zien. Van der Voort miste veel honderdtachtigers en Manley won de wedstrijd op knappe wijze.

Raymond van Barneveld - Mervyn King 2-3
In eerste instantie ging het duel tussen Van Barneveld en King nog redelijk gelijk op. De Nederlander schreef de eerste set op zijn naam, maar moest in de tweede set zijn meerdere erkennen in King. Ook de derde set ging naar de Engelsman, maar daarna verslechterde zijn optreden aanzienlijk.

King ergerde zich aan het publiek, maar ook aan zichzelf, nadat hij drie darts miste. Van Barneveld greep in en won de vierde set. De vijfde set moest met een tie break de beslissing brengen. King had zichzelf min of meer hervonden, ondanks dat hij tot zesmaal toe een dubbel miste waarmee hij legs had kunnen winnen. In de beslissende leg deed hij dat echter niet en pakte met een dubbel elf de zege.

Michael van Gerwen - Wayne Mardle 3-1
Michael van Gerwen, die gisteren de enige wedstrijd voor Nederland wist te winnen, moest het vandaag opnemen tegen Wayne Mardle. Ook vandaag vernederde hij zijn tegenstander, al had hij daar wel een extra set voor nodig. In de eerste set had van Gerwen een honderd procent score op zijn dubbels. Pas in de tweede set kreeg hij tegenstand van Mardle, die met finishes als 124 en 136 de set won.

In de derde set bleek de weerstand van de Brit echter tijdelijk te zijn geweest. Hij miste regelmatig zijn triples en moest de set afstaan aan Van Gerwen. Deze bedacht zich geen moment en won de laatste set zonder nog een leg te verliezen.

Roland Scholten - Phil Taylor 1-3
Phil Taylor is er in geslaagd om zijn tweede partij te winnen. Gisteren verloor de Engelsman verrassend van Michael van Gerwen. The Power begon de confrontatie op een geweldige manier. Hij haalde een gemiddelde van 110 punten per drie darts. Bovendien gooide de darter finishes van 115, 153 en 148 uit.

De eerste twee sets gingen dan ook naar Taylor. In de derde set kwam Scholten op stoom door brutaal een 2-0 voorsprong in legs te nemen. The Power had in deze set moeite met een dubbel, waar hij maar liefst zes darts voor nodig had. Bovendien miste de Engelsman een 170-finish door een single-bull te gooien. De Nederlander wist de set te winnen door een 100 uit te gooien. Uiteindelijk trok Taylor de vierde set eenvoudig naar zich toe, door dubbel zestien uit te gooien.

Jelle Klaasen - Colin Lloyd 3-2
Klaasen wist vandaag zijn eerste wedstrijd van de Masters of Darts te winnen. In eerste instantie leek Lloyd het duel nog makkelijk naar zijn hand te kunnen zetten. Met veel honderdtachtigers won de Engelsman de eerste twee sets op simpele wijze.

Pas vanaf de derde set kwam Klaasen op stoom, daarbij geholpen door fouten van Lloyd. De Brit miste een aantal belangrijke dubbels, wat zijn tegenstander de gelegenheid gaf de score gelijk te trekken naar 2-2. Klaasen verloor nog de eerste leg van de laatste set, maar stormde toen door de winst. Een foutje bij de laatste finish, waardoor moest uitgooien met een dubbel elf, bracht de Nederlander niet uit zijn concentratie en de verlossende worp viel al bij de eerste poging.

Na deze tweede dag staat het nu 7-3 voor Engeland.