Qantas schorst stewardess na seks op toilet

StewardessLuchtvaartmaatschappij Qantas heeft een stewardess op non-aktief gesteld na een amoureuze escapade tijdens een vlucht. Tenminste twee bemanningsleden hadden gezien hoe de werkneemster en de acteur Ralph Fiennes kort na elkaar het zelfde vliegtuigtoilet verlieten. Haar ruime taakopvatting kwam de stewardess te staan op een schorsing wegens overtreding van het bedrijfsreglement.

De 38-jarige Lisa Robertson was met Fiennes aan de praat geraakt nadat zij hem in de business class had bediend. De 44-jarige acteur, die onder meer speelde in Harry Potter And The Order Of The Phoenix, The English Patient en Schindler's List, had net in Sydney opgetreden in Samuel Becketts toneelstuk 'First Love'. Het stel had wat meer privacy gezocht in het kleine kamertje, maar werd helaas na het onderonsje betrapt.

Lisa ontkent in alle toonaarden. Volgens haar zou er tijdens de vlucht van Darwin naar Mumbai op 24 januari 'niets' tussen hen hebben plaatsgevonden. De stewardess gaat bovendien prat op een uitstekende staat van dienst. Voor ze in september 2004 bij Qantas kwam, werkte zij 14 jaar bij de politie in New South Wales. Daarnaast is ze gediplomeerd scubaduikster.