Politieman bij rellen op Sicilië gedood

Icoon VoetbalBij ernstige supportersrellen op SiciliŽ is een Italiaanse politieman om het leven gekomen. Dat heeft een Italiaans televisiestation vrijdagavond kort na de derby tussen Catania en Palermo (1-2) gemeld.

De Italiaanse voetbalbond besloot daarop alle wedstrijden in het betaalde voetbal in het weekeinde te schrappen. Volgens de eerste berichten zou de agent zijn getroffen door zwaar vuurwerk, dat in de auto was gegooid waarin hij zat. De politieman overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens de politie zijn tijdens de onlusten ongeveer honderd gewonden gevallen.

Het zeer beladen duel tussen de twee rivaliserende clubs liep volledig uit de hand, mede door de treffers van het bezoekers Palermo. Volgens de woedende aanhang van Catania waren beide doelpunten ongeldig. Het grimmige duel moest door de grote onrust op de tribunes twee keer voor langere tijd worden onderbroken.

De politie gebruikte traangas in het stadion om de vechtende meute in bedwang te houden. Na afloop van de wedstrijd gingen beide supportersgroepen buiten het complex van Catania opnieuw met elkaar op de vuist, met dodelijke afloop.