Saoediër huwde 40 buitenlandse vrouwen

Icoon OpmerkelijkEen Saoedische vijftiger heeft een bijzondere voorliefde voor buitenlands schoon. Hij is sinds zijn 21e al met veertig buitenlandse vrouwen in het huwelijksbootje gestapt. Dat nieuws bracht de Saoedische staatskrant al-Watan gisteren.

De man bleek vooral verzot op Oost-Aziatische vrouwen. Van hen trouwde hij er 36. Maar ook drie Turkse schonen en één Duitse gaven hem gewillig het ja-woord. Dit alles moest wel steeds in het geniep gebeuren, aldus de Saoediër.

Met één vrouw, dochter van een Jemenitische vader en een Nederlandse moeder, wist de man het maar liefst vijf jaar uit te zingen. De hoogste bruidsschat die hij voor een vrouw neertelde was 60.000 euro.

De Saoediër trouwde eens met een Filippijnse en lang nadat hij weer van haar gescheiden was, raakte hij bevriend met haar broer. De trouwlustige Arabier opperde toen diens zus te huwen. Een ontmoeting was snel geregeld. Toen hij dan oog in oog met haar stond, bleek de zus van zijn nieuwe vriend één van zijn ex-vrouwen te zijn.

Volgens de Saoedische krant heeft de man uit zijn vele verbintenissen het volgende geleerd: ''Geen vrouw is beter dan een Saoedische''.