Dodelijke steekpartij om sigaret

Icoon MisdaadEen achttienjarige jongen uit het Vlaamse Bredene is zaterdagochtend vroeg in Oostende aan de Belgische kust doodgestoken door een eveneens achttienjarige jongen uit die plaats. Een tweede slachtoffer is licht gewond. De steekpartij was mogelijk het gevolg van een ruzie om een sigaret.

Dat meldde de Vlaamse omroep VRT zaterdag. De politie meldde zaterdag dat de verdachte direct na de steekpartij is gepakt door agenten. Hij is inmiddels in opdracht van de onderzoeksrechter opgesloten.

De slachtoffers stonden rond half vier in de ochtend met een vriend op een taxi te wachten toen ze werden aangesproken door de verdachte. Waarover ze ruzie kregen, wil de politie niet zeggen. Volgens de VRT heeft de dader mogelijk gestoken, omdat de jongens hem een sigaret weigerden.

Vorig jaar april werd de achttienjarige Joe van Holsbeeck in het Centraal Station in Brussel neergestoken, omdat hij weigerde zijn mp3-speler af te geven. De vermoedelijke dader, de Poolse jongen Adam G., zal worden berecht als volwassene, besliste de Brusselse jeugdrechter vrijdag.

Met dank aan An_O_Niem voor de submit.