[Vooruitblik] PSV - SC Heerenveen

Sjors (Sj0rSz)
Dit weekend staat de eerste speelronde van de Eredivisie in het nieuwe jaar op het programma. Het wordt dan ook hoog tijd om weer vooruit te blikken. Uit de poll is inmiddels gebleken dat een vooruitblik van de wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen het meest gewild is.

PSV kent komende zaterdag, in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, een debutant. Dirk Marcellis zal voor de eerste keer bij de selectie van trainer Ronald Koeman horen. De verdediger is bij de groep gehaald, omdat een aantal spelers afwezig zijn. Ibrahim Afellay zal er zeker niet bij zijn. De middenvelder heeft namelijk een blessure aan zijn lies en zal de komende maand niet in actie komen. Ook Michael Reiziger zal het duel tegen de Friezen aan zich voorbij laten gaan. De verdediger heeft namelijk teveel last van een buikspier. De nieuwste aankoop van PSV, Xiang Sun, zal zich volgende week bij de spelersgroep voegen en zal nog niet deelnemen aan het duel. Ook de andere aankoop van de Eindhovenaren, Alcides, zal nog niet van de partij zijn. De verdediger moet nog enkele papieren op orde brengen in zijn thuisland. Tot slot zal ook John de Jong de wedstrijd van zaterdag vanaf de tribune bekijken. Hij heeft nog altijd problemen met zijn bovenbeen. Verder is het nog onduidelijk of Koeman beroep kan doen op Edison Méndez en Mika Väyrynen.

SC Heerenveen kent minder problemen in aanloop naar de confrontatie met de regerend landskampioen. Het elftal van trainer Gert-Jan Verbeek moet Petter Hansson zeker missen. De wedstrijd met de Eindhovenaren komt voor de Zweed nog te vroeg, aangezien hij herstellende is van een blessure. Ook Ugur Yildirim zal zaterdag niet van de partij zijn. De speler wacht namelijk op onderzoeksresultaten uit het ziekenhuis, vanwege het feit dat hij al enkele weken niet fit is. Tot slot zal de Friese formatie ook niet over Gianni Zuiverloon kunnen beschikken. De vedediger is voor het duel met PSV namelijk geschorst.

Als we naar de statistieken van PSV en SC Heerenveen in competitieverband gaan kijken, dan zien we dat de Eindhovenaren het vaakst wisten te winnen in het Philips-stadion. De mannen van trainer Koeman deden dit tien keer. De Friezen doen het beduidend slechter in Brabant en wonnen maar drie keer. Er werd slecht één keer gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd in Eindhoven dateert alweer van 4 maart 2006. Toen wist PSV met 4-1 van SC Heerenveen te winnen. Arouna Koné (2x), Philip Cocu en Alex scoorden voor de thuisploeg. De bezoekers konden aan de hand van Mark de Vries de eer redden. Of de Eindhovense ploeg ook deze keer weer wint van de Friezen wordt komende zaterdag duidelijk. Om 19:30 zal de wedstrijd in het Philips-stadion beginnen, welke onder leiding staat van arbiter Roelof Luinge.