Nieuwe oudste vrouw ter wereld bekend

Icoon OpmerkelijkNadat gisteren bekend werd dat de oudste vrouw ter wereld is overleden in Canada is inmiddels bekend wie haar opvolger is. Het betreft de Amerikaanse Emma Faust Tillman die in 1892 werd geboren. Ze is de dochter van voormalige slaven in de staat North Carolina die maar liefst 23 kinderen kregen. Emma Faust is momenteel 114 jaar oud. De oudste mens ter wereld is de man Emiliano Mercado del Toro uit Puerto Rico die in 1891 geboren werd.

De vrouw woont nu in de staat Connecticut en is de op ÚÚn na oudste mens ter wereld. Ze is al 70 jaar lang weduwe sinds haar man in 1939 overleed. Wel kreeg ze met hem twee dochters, waarvan er ook al een is overleden.

De medewerkers van het bejaardentehuis waar ze sinds 110-jarige leeftijd woont waren verrast over het feit dat zij de oudste vrouw ter wereld in hun midden hadden. Ze besloten het haar nog niet te vertellen totdat een familielid dat zelf kon doen.

Een neef van de oude vrouw vertelde dat ze nooit heeft gerookt, nooit heeft gedronken en nooit een bril nodig had. Pas onlangs begon ze onder protest een gehoorapparaat te dragen.

De familie heeft duidelijk sterke genen, want een lang leven was niet alleen voor Emma weggelegd. Een broer van de vrouw hield het vol tot 108, een zus werd 105, en twee andere zussen werden 102.