Brazilië vernedert aartsrivaal Argentinië

Olga (Nuongirl)
Brazilië lijkt op de weg terug na een slecht wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer in Duitsland. De ploeg van de nieuwe bondscoach Carlos Dunga versloeg in Londen Argentinië met 3-0.

De Brazilianen traden aan zonder vedetten als Ronaldinho (geblesseerd), Kaká (gepasseerd), Adriano (niet opgeroepen) en Ronaldo (geblesseerd), maar lieten in het Emirates Stadium zien dat er nog meer goede Braziliaanse voetballers zijn.

In de vierde minuut was het via een pass van Robinho middenvelder Elano die de 1-0 binnenschoot. In de 68ste minuut stond hij opnieuw aan het einde van een aanval. Invaller Kaká combineerde met Fred en stuurde Elano gevoelvol weg. En weer rondde de 25-jarige middenvelder, die bij Shakhtar Donetsk speelt, erg mooi af. De 3-0 werd gescoord door invaller Kaká, die op volle snelheid over het veld denderde, al zijn tegenstanders wist af te schudden en de bal koelbloedig in het doel wist te schieten.

De Goddelijke kanaries oogden fris, speelden met flair en verzandden niet in oeverloze dribbels en hoogstandjes. De Argentijnen leken een verzameling van eenlingen, en PSV-doelman Gomes kreeg dan ook weinig werk te doen.