Beelden en informatie Star Trek: Legacy

Morthill
De Star Trek-licentie wordt al jaren niet meer gebruikt, niet heel verrassend aangezien de meeste games die naar dit concept gemaakt werden nu niet echt van hoge kwaliteit waren. Mad Doc gaat het nu opnieuw proberen met Star Trek: Legacy, een action game die door de gehele Star Trek-tijdlijn loopt.

Je begint in Legacy met de NX-01 (De Enterprise uit de meest recent uitgekomen serie) met Jonathan Archer als captain. Vanaf hier bouw je je vloot. Op bepaalde momenten gaat de tijdlijn een stap vooruit en kom je in The Original Series terecht. De NX-01 wordt vervangen door de NCC-1701 en James T. Kirk is de nieuwe captain en zo gaat het ook als je overgaat naar The Next Generation, nieuw schip, nieuwe captain. Wat je verder met je vloot doet is geheel aan jou.

In de campaign-mode speel je dus met de Federation. Om deze reden heeft Mad Doc de Federation meer schepen gegeven dan de andere facties die speelbaar zijn; Klingons, Borg en Romulans. Deze rassen zijn alleen speelbaar in multiplayer en dus kregen ze wat minder aandacht. Het blijft verder ook bij deze vier rassen, andere rassen die vaak voorkwamen in de serie zoals de Cardassians of de Dominion zijn niet speelbaar.

Voor de fans van de serie heeft Mad Doc nog meer goed nieuws. Op de E3 werd een demo getoond waarin het klassieke gevecht uit Star Trek II: The Wrath of Kahn en hoewel deze demo speciaal gemaakt was voor de beurs, zullen er meer van dit soort verrassingen in de game komen.

Voor het volledige interview kun je hier terecht. Star Trek: Legacy wordt verwacht in november.