Slooppand Rabobank stort onverwacht in

Icoon Ongeluk Een oude vestiging van de Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht is woensdagochtend met veel lawaai ingestort. Op zich niet opmerkelijk, aangezien werklieden bezig waren met de sloop van het gebouw, alleen kwam de structuur wel drie dagen eerder naar beneden dan de bedoeling was. Twee auto's en een deel van de omheining van het terrein raakten beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

Alleen het geraamte van het gebouw stond nog overeind na de sloopwerkzaamheden, dus de klap viel mee. Toch schrokken omwonenden zich te pletter. "Ik had een vrije dag en lag nog in bed", aldus Anette Lenderink tegen het AD. "Ik voelde het hele huis trillen. Mijn bed schudde alle kanten op. Zo moet het voelen als je ergens een aardbeving meemaakt."

Wat de oorzaak is van het ongeval is nog niet bekend, maar er wordt al wel gespeculeerd. "Er is de afgelopen dagen veel water gebruikt, om overlast door rondwaaiend stof voor omwonenden tegen te gaan. Mogelijk is door al dat water het restant van het gebouw te zwaar geworden", aldus een woordvoerder van de bank. "Voordeel is dat we hierdoor voorlopen op schema."


De strategie slaagde er uiteindelijk niet in om de stofoverlast te beperken
- foto Andrť Cavens.


Filmpje van het ongeluk

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.