FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 augustus 2005

Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen

Crusty2004 en Maddy_K hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het gemiddelde IQ (intelligentiequotiŽnt) van mannen ligt vijf punten hoger dan dat van vrouwen, zo blijkt uit een studie van wetenschappers van de universiteit van Manchester. De eerste resultaten hiervan zijn donderdag bekendgemaakt, aan het eind van dit jaar verschijnt het complete onderzoek.

De onderzoekers baseerden hun conclusie op 80 duizend IQ-testen en een studie bij 20 duizend studenten. Het verschil in IQ ontstaat volgens de onderzoekers vanaf veertienjarige leeftijd. De kloof tussen de twee geslachten groeit naarmate het IQ toeneemt. Zo hebben twee keer zoveel mannen als vrouwen een IQ van 125 punten; op het 'geniale' niveau van 155 gaat het zelfs om 5,5 mannen tegenover ťťn vrouw.

Monteiro rijdt op Monza met EJ15B

De EJ15B, de nieuwe bolide van Jordan Grand Prix, zal definitef haar racedebuut maken tijdens de Italiaanse Grand Prix, over anderhalve week op het circuit van Monza. Het enige beschikbare exemplaar zal worden bestuurd door Tiago Monteiro.

De wagen werd al begin dit jaar aangekondigd, maar door voortdurende problemen met de koeling van de wagen werd het debuut steeds uitgesteld. De wagen werd al wel een aantal malen getest als derde wagen tijdens de vrijdagtrainingen van de afgelopen races. Na een succesvolle test, gisteren op Monza, is besloten dat de wagen betrouwbaar genoeg is om tijdens een Grand Prix in te zetten.

Dat Monteiro, die dit jaar al veertien finishes achter zijn naam heeft staan, de wagen mag besturen, is stom toeval. Het team heeft door middel van een ordinaire toss uitgemaakt of Monteiro of Karthikeyan met de bolide mag gaan racen. Sportief directeur Adrian Burgess van het team weet nog niet hoeveel sneller de nieuwe wagen is: "Dat zullen we tijdens de eerste trainingen op Monza zien."

Nieuwe geruchten Kimi/Ferrari

De geruchten rond een eventuele overstap van Kimi RšikkŲnen naar Scuderia Ferrari blijven hardnekkig de ronde doen. Hoewel zowel het team als de coureur alles ontkennen, zou een doorgaans betrouwbare website de geruchten bevestigd hebben gekregen.

Begin deze maand beweerden boze tongen dat RšikkŲnen al volgend jaar naar Ferrari zou gaan. Met het tekenen van Felipe Massa voor het Italiaanse team lijken die geruchten de kop ingedrukt, maar er wordt nog steeds gefluisterd dat de Fin dan in 2007 naar Ferrari zou gaan. Massa zou dan slechts een opvuller zijn tot de komst van RšikkŲnen, of de Fin zou Michael Schumacher kunnen gaan vervangen, mocht hij ervoor kiezen aan het einde van 2006 Ferrari te verlaten.

De geruchten zijn echter sterker geworden nadat GrandPrix.com, een site die het normaal vaak bij het rechte eind heeft, een anonieme, maar betrouwbare bron wist te citeren dat "Kimi RšikkŲnen in 2007 absoluut naar Ferrari gaat". De website spreekt van een bron die "de afgelopen jaren zeer betrouwbaar is gebleken en genoeg connecties heeft om te weten wie waarheen gaat". GrandPrix.com verwacht overigens niet dat Massa voor slechts ťťn jaar is ingehuurd, wat zou betekenen dat Schumacher komend jaar inderdaad aan zijn laatste seizoen bij het steigerende paard zou beginnen.

De geruchten worden overigens door beide partijen resoluut ontkend. RšikkŲnen vraagt zich af waarom hij van team zou moeten wisselen nu hij bij McLaren Mercedes weer meestrijdt voor het kampioenschap en Ferrari-woordvoerder Luca Colajanni meldt dat het team voor 2006 twee coureurs onder contract heeft en dat het nog veel te vroeg is om na te denken over 2007.

Thaise premier pest journalisten met zoemer

Dirktator had ons via de nieuws-submit te melden:

Mocht premier Balkenende komende Prinsjesdag genoeg hebben van lastige vragen van journalisten, dan is het wellicht een idee om een tactiek van de Thaise minister-president Thaksin Shinawatra over te nemen. Sinds vandaag laat hij een intimiderende zoemer horen als hij de gestelde vraag 'niet constructief' vindt.

De zoemer wordt ook gebruikt om complimentjes uit te delen. Als de premier een goede vraag voorgelegd krijgt, beloont hij de journalist met een aangenaam deuntje. Bovendien verschijnt een goedkeurende O op het display van de zoemer. In het geval van een slechte vraag verschijnt een X.

Aanwezige verslaggevers zijn van mening dat de premier te ver is gegaan. Shinawatra verklaarde het Japanse speeltje echter te gebruiken om de sfeer op de persconferentie wat meer ontspannen te maken.

Plunderaars bestormen ontspoorde trein

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Honderden mensen hebben afgelopen weekend een ontspoorde trein, geladen met 180.000 kratten bier, geplunderd. Dat gebeurde in Zuid-Afrika nabij Waterval Boven. Eťn vrouw is daarbij overleden.

Vrijdagnacht ontspoorde de trein en zaterdagochtend had de politie de handen vol aan de tweehonderd mensen van een nabij gelegen dorp. Het ging zelfs zo ver dat de politie met rubberen kogels moest schieten om ze op afstand te houden. Een vrouw van negentien jaar is bij de plundering om het leven gekomen toen ze onder de wielen van een vrachtwagen kwam.

Zaterdagavond werd de bewaking overgedragen aan spoorwegpersoneel maar zondagochtend was de politie weer nodig en moest er weer met rubberen kogels geschoten worden. De agenten vielen een aantal woningen binnen en namen gestolen kratten in beslag. Zes mensen zijn aangehouden. Totdat alles opgeruimd is blijven er zo'n twintig agenten ter plaatse. Het zou een week gaan duren.

Startverbod Laguna in Vuelta

De Ronde van Spanje is nog niet eens begonnen of ze kent al haar eerste uitvaller. De Spanjaard Oscar Laguna Garcia heeft een hemotacrotietwaarde van meer dan vijftig procent en mag om gezondheidsredenen niet van start gaan in Granada.

Een te hoge hematocrietwaarde kan wijzen op het gebruik van EPO. Laguna komt uit voor de bescheiden Spaanse ploeg Relax-Fuenlabrada, dat op basis van een wildcard mee mag doen aan de Vuelta. Het team mag geen vervanger oproepen voor Laguna.

De overige renners kwamen wel door de medische controles, zodat 197 coureurs zaterdag beginnen aan de drieweekse tocht door Spanje. Daarbij ook de Nederlanders Bram de Groot, Thorwald Veneberg, Niels Scheuneman, Jan Boven (allen Rabobank), Leon van Bon, Koos Moerenhout (beiden Davitamon-Lotto) en Max van Heeswijk (Discovery Channel).

Worm richt zijn pijlen op gamers

Wormen waren al niet zo vriendelijk tegen elkaar zoals Team 17 al talloze malen heeft gedemonstreerd, maar nu is er ook een worm die gericht is op gamers. Hij onthoudt namelijk je toetsaanslagen in de hoop dat jij je username en password intoetst van "Priston tale", een MMORPG die zich afspeelt in de middeleeuwen.

Het idee hierachter is dat de makers zo kunnen inloggen op jouw account en je makkelijk kunnen beroven van al je mooie spullen, die ze dan weer verder verkopen voor echt geld. Het is wederom een incident dat aantoont dat de scheidslijn tussen virtueel eigendom en niet-virtueel eigendom steeds verder begint te vervagen.Weer een worm met een slecht idee

Priston Tale is vooral populair in Zuid-Korea, maar wordt ook in andere delen van de wereld gespeeld. Dus kom je "PrsKey.a" tegen, verwijder hem dan zo snel mogelijk van je systeem, zodat andere mensen er geen last van kunnen krijgen.

[update] Vermiste Limburgse pater gevonden

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Limburgse Steyl is een zoektocht gaande naar een vermiste 91-jarige pater. De hoogbejaarde verliet woensdagmiddag het Sint Gregorbejaardenhuis van het plaatselijke missieklooster. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de dementerende man.

Enkele tientallen personen; paters en brandweer- en politiemensen, zijn sinds afgelopen nacht bezig met de zoektocht in en rond het klooster. Zelfs in de kasten is -tevergeefs- gekeken. Bij de speurtocht worden infraroodkijkers, warmtezoekers en speurhonden ingezet. Men vreest dat de dolende pater, die suikerziekte heeft en daarvoor medicijnen gebruikt, naar de Maas is gelopen. Het klooster en de landerijen van de Missionarissen van Steyl liggen vlakbij de rivier.

Update 21:35
De pater is inmiddels gevonden, zo meldt de politie. Hij werd door reddingshonden aangetroffen in de kloostertuinen van het missieklooster, waar de man woont. Bij een eerdere zoektocht in de tuinen werd hij niet gevonden. De pater is waarschijnlijk onderkoeld.

Veel Nederlanders hebben spijtgevoelens

Koekjesbeest had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonNederland blijkt vol te zitten met spijtoptanten. Dat blijkt uit een onderzoek van Psychologie Magazine, uitgevoerd onder 640 lezers van het blad en bezoekers van de website van het blad. Daaruit is gebleken dat liefst 86 procent van de Nederlanders spijt heeft van eerder gemaakte keuzes en genomen besluiten.

Vooral op het gebied van de liefde blijken Nederlanders bepaalde gemaakte keuzes te betreuren, waarbij vooral de partnerkeuze achteraf verkeerd uit bleek te pakken. Anderen hebben spijt van de keuzes die men maakte op het gebied van opleiding en de persoonlijke ontwikkeling. Volgens een soortgelijk onderzoek hebben Amerikanen juist eerder spijtgevoelens vanwege keuzes op het gebied van carriŤre en opleiding, en minder van de keuzes die op het liefdespad zijn gemaakt.

Nederlanders hebben op de lange termijn vooral spijt van de zaken die men heeft nagelaten. Op de korte termijn betreuren de Nederlanders meer zaken. Onaardig geweest zijn jegens hun partner scoort daarbij het hoogst.

Ajax, Luton Town eens over Obodai

Ajax is met het Engelse Luton Town tot overeenstemming gekomen over een transfer van Anthony Obodai. De Ghanese middenvelder is bij de Amsterdammers overbodig.

Nu de clubs eruit zijn moet de 23-jarige Obodai zelf nog tot een akkoord komen met de huidige nummer zes in het Championship. Obodai speelde 32 keer in het eerste van Ajax, maar hoorde deze zomer dat hij kon vertrekken. Sparta Rotterdam toonde interesse, maar die transfer vond geen doorgang omdat Obodai tegen de afspraak in Sparta niet op de hoogte hield van de ontwikkelingen. Een overgang naar Heracles Almelo ketste af omdat Obodai niet op kunstgras wil spelen.

Sony komt met groot Europees PSP portaal

Sony zal, tegelijk met de Europese launch van de PSP volgende week, komen met een pan-Europees webportaal voor PSP eigenaren. Hiermee neemt Sony een belangrijke stap betreffende de online features van het apparaat.

Volgens een bericht van New Media Age vormt dit PSP portaal een volledige online community. De website, momenteel nog in teaser-fase te vinden op Your PSP.com, moet gebruikers de mogelijkheid bieden bonuscontent voor games te downloaden.

Na het registreren ontvangt de gebruiker een user id en wachtwoord waarmee toegang verkregen wordt tot exclusieve games, muziek, video's en foto's. Volgens het bericht is dit portaal een geheel gratis service met als primair doel bonus gaming content leveren. Tevens gaan er berichten dat Sony in discussie is met verschillende grote filmmaatschappijen, waaronder Twentieth Centrury Fox, Buena Vista Internation en Universal Studios voor het aanleveren van filmclips, promo's en trailers.

"We want people to realise that the Web is the place you go when you have a PSP," zei Stephane Hareau, senior brand manager van PSP Europa. "It's a crucial part of the whole experience."

Dit is een belangrijke ontwikkeling in de Sonys onlinestrategie. De algemene tendens is wel dat onlinemogelijkheden een van de belangrijkste punten is waarop de aankomende next-gen console oorlog uitgevochten zal worden en Sony lijkt hiermee haar bewapening begonnen te zijn.

Drukke testdagen voor Renault

Renault gebruikt deze week optimaal om te testen voor de slotraces in de strijd om het kampioenschap. Op Monza werden vandaag maar liefst 1600 testkilometers verreden en op Spa-Francorchamps werd een shake-down uitgevoerd.

Nadat gisteren Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella gisteren al vele rondjes wisten te rijden op Monza, wisten de beide Renault-rijders vandaag weer ruim over de 100 rondjes per persoon verreden. Het team was na de test dan ook dik tevreden en alleen de mogelijke regen voor morgen baarde het team zorgen.

Op Spa-Francorchamps maakte het team daarnaast gebruik van een gat in het testakkoord tussen de teams. Heikki Kovalainen voerde daar een shake-down uit voor het team. Omdat er slechts 30 kilometer werd afgelegd en alleen het deel La Source - Les Combes werd gebruikt gaat het niet de boeken in als testdag. Ondertussen kon het team echter wel belangrijke informatie krijgen voor de bandenkeuze voor de Grand Prix van BelgiŽ.

Martin Jol verlengt bij Spurs

Martin Jol heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur verlengd tot medio 2008. De trainer doet het momenteel uitstekend op White Hart Lane.

Jol nam in november 2004 het roer over van Jacques Santini en leidde Tottenham Hotspur met attractief voetbal naar een negende positie in het Premiership. Momenteel doen de Spurs het met een tweede plaats na drie speelronden uitstekend. Dat vindt ook voorzitter Daniel Levy: ”Wij willen goede prestaties altijd belonen. Jol heeft zijn waarde bij ons bewezen.”

Jol ziet de toekomst positief in: ”Ik ben heel blij dat de club zo’n vertrouwen in mij heeft. De toekomst lijkt er veelbelovend uit te zien. Wij hebben waarschijnlijk het jongste team van de competitie en dus veel potentie.”

Newcastle jaagt op nieuwe spits

Newcastle United is met Real Madrid een transferbedrag van 25 miljoen euro overeengekomen om Michael Owen over te nemen. Newcastle United hoopt voor het einde van de avond van Owen te horen of hij naar de club wil komen.

Real Madrid probeert al enkele weken Owen te verkopen en met name vanuit Engeland is er interesse voor de aanvaller. Owen zelf wil het liefst naar zijn oude liefde Liverpool, terwijl Newcastle United het meeste geld voor hem over lijkt te hebben. Liverpool zou hoogstens 12 miljoen euro op tafel willen leggen voor Owen.

Newcastle United bereikte gisteren een akkoord over de transfersom van ongeveer 25 miljoen euro. Voor de Engesle club een recordtransfersom. Newcastle United verwacht wel snel een antwoord van Owen op de mogelijke overgang. Eerder zei de aanvaller alleen op huurbasis voor Newcastle United te willen spelen.

Mocht Owen niet akkoord gaan met de transfer dan richt de club zich waarschijnlijk alsnog op Albert Luque van Deportivo La Coruna. Deportivo wees eerder een aanbod van Newcastle United van ongeveer 13 miljoen euro op Luque af.

Chinees tilt met 'hoorn' 14 bakstenen op

De 73-jarige Chinees Wang Jing kan een aardig kunststukje laten zien dat veel mensen hem niet na zullen kunnen doen. Met een vijf centimeter lange tumor die uit zijn voorhoofd groeit weet de man namelijk veertien bakstenen op te tillen.

Wang Jing is al 65 jaar fanatiek beoefenaar van de Aziatische vechtsport Kung Fu. Belangrijk onderdeel van zijn training is de 'Qi', een sterke energie die het lichaam ongelooflijk grote kracht verleent. Deze kracht gebruikte de bejaarde toen uit zijn voorhoofd een niet te opereren tumor begon te groeien.

Jing zat niet bij de pakken neer, maar begon met deze 'hoorn' te trainen. Inmiddels is het uitsteeksel zo krachtig, dat hij er veertien bakstenen mee op kan tillen.

Beau: 'HIV-patient in Big Brother-huis'

marsu had ons via de nieuws-submit te melden:

Nu het relletje rondom de zwangere kandidate zo'n beetje voorbij is, is het alweer tijd voor de volgende. Volgens Beau van Erven Dorens, presentator van het programma NSE op Talpa, loopt er in het huis een HIV-geÔnfecteerde man rond. Het vreemde is dat Big Brother op dezelfde zender uitgezonden wordt als NSE.

Mocht van Erven Dorens gelijk hebben is nu de vraag nog: Wie is die man? Volgens Beau is het zeker dat er een HIV-patient onder de bewoners zou zijn. Dat zei hij in zijn programma NSE. Het enige wat de geschrokken showbizzspecialiste Harmke Pijpers hierop te zeggen had was: "Volgens mij niet" Deze uitspraak van Beau zal zeker tot een rel leiden mocht hij kloppen.

Gisteren zijn de bewoners het huis in gegaan en zagen ze elkaar allemaal voor het eerst. Het waren emotionele momenten voor sommige van hen. Snikkend liepen ze het huis binnen wetend dat ze er misschien ruim honderd dagen opgesloten zullen zitten.

De rokende, zeven maanden zwanger zijnde Tanja

Het huis is voor de bewoners erg luxe ingericht. "Hier kan ik me wel een tijdje vermaken", constateerde deelnemer Roel. De bewoners hebben ondertussen het huis al verkend en zitten relaxend te wachten op wat komen gaat. De zeven maanden zwangere Tanja doet dat met een sigaret in de tuin. De bewoners zullen nog veel te wachten staan. Zo komt bijvoorbeeld een ex-vriend(in) van ťťn van de bewoners in het huis. Van wie en wanneer is nog niet bekend.

Voor meer BB-nieuws kun je terecht op de Big Brother-site van Fok!

Bejaarde doodt arend met blote handen

Garrett, patje30 en DivineJester hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een bejaarde Zweedse man van 81 jaar heeft zich tegen een aanval van een steenarend verdedigd door de vogel met blote handen te grijpen en tegen de grond te gooien. Het dier overleefde de ontmoeting niet en was op slag dood.

De steenarend had een spanwijdte van zo'n 1,80 meter en vloog volgens een Zweedse krant direct naar het hoofd van de man. Aangezien steenarenden als een bedreigde diersoort worden aangemerkt heeft de man het incident netjes gemeld bij de plaatselijke politie.

Chinese overheid beperkt online gamen

Icoon Games nieuwsDe Chinese overheid gaat het online gamen beperken en gamers kunnen binnenkort maximaal drie uur achter elkaar gamen. In september moeten de eerste games uitgerust worden met een soort timer. Na drie uur spelen worden de mogelijkheden van je karakter beperkt en na vijf uur gamen wordt het zo goed als onmogelijk gemaakt om nog door te spelen. Pas nadat een pauze van vijf uur is genomen kan men weer verder gaan met het gamen.

Populaire online games in China zijn bijvoorbeeld World of Warcraft en Lineage 2. Online gamen is razend populair in China en vorig jaar is er 500 miljoen dollar uitgegeven aan online games in China. De overheid is juist blij met deze ontwikkeling en probeert zelfs buitenlandse investeerders over te halen om zich te storten op de online games. Echter vallen er ook steeds meer geweldslachtoffers door het gamen, zoals de man die om een virtueel zwaard werd vermoord. Ook zijn er veel mensen die urenlang, of soms zelfs dagenlang, een game spelen en hierdoor uitgeput raken. Om deze redenen gaat de Chinese overheid dus een timer op online games zetten.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Groepsverkrachters horen tot 15 maanden cel eisen

Thorical had ons via de nieuws-submit te melden:

Tegen twaalf Rotterdamse jongeren van de leeftijd tussen veertien en zeventien zijn straffen tot vijftien maanden jeugddetentie geŽist, zo heeft door het Openbaar Ministerie laten weten. Zij worden er van verdacht in 2004 met een groep van wisselende samenstelling drie meisjes van dertien en veertien vele malen te hebben aangerand en verkracht.

Het merendeel van de jongens, voornamelijk Antillianen en Kaapverdianen, heeft reeds een bekentenis afgelegd. Het Openbaar Ministerie eist tevens dat de jongens via een cursus leren op een normale manier met meisjes om te gaan.

Justitie heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar groepsverkrachtingen, waarvan men denkt dat dit slechts 'het topje van de ijsberg' is. Eerder dit jaar werden twee Rotterdamse jongens, uit een groep die zichzelf de 'Cabo Pimp Unit' noemde, veroordeeld tot straffen van twaalf en achttien maanden voor het seksueel misbruiken van zes meisjes.

Chinese overheid beperkt online gamen

De Chinese overheid gaat het online gamen beperken en gamers kunnen binnenkort maximaal drie uur achter elkaar gamen. In september moeten de eerste games uitgerust worden met een soort timer. Na drie uur spelen worden de mogelijkheden van je karakter beperkt en na vijf uur gamen wordt het zo goed als onmogelijk gemaakt om nog door te spelen. Pas nadat een pauze van vijf uur is genomen kan men weer verder gaan met het gamen.

Populaire online games in China zijn bijvoorbeeld World of Warcraft en Lineage 2. Online gamen is razend populair in China en vorig jaar is er 500 miljoen dollar uitgegeven aan online games in China. De overheid is juist blij met deze ontwikkeling en probeert zelfs buitenlandse investeerders over te halen om zich te storten op de online games. Echter vallen er ook steeds meer geweldslachtoffers door het gamen, zoals de man die om een virtueel zwaard werd vermoord. Ook zijn er veel mensen die urenlang, of soms zelfs dagenlang, een game spelen en hierdoor uitgeput raken. Om deze redenen gaat de Chinese overheid dus een timer op online games zetten.

Alle grote online game ontwikkelaars hebben toegezegd hieraan mee te werken. Wat opzich niet zo heel vreemd is, aangezien een ontwikkelaar toestemming moet hebben van de Chinese overheid voordat het een online game kan uitbrengen in China.

Sjiitische moslims slaags in Irak

In Irak hebben rivaliserende sjiitische groepen vannacht strijd geleverd met elkaar. Het ging om aanhangers van de radicale moslimgeestelijke Moektada al-Sadr, het zogenaamde Mahdi Leger, die op tal van plaatsen kantoren aanvielen van de rivaliserende Badr-beweging. Deze laatste is verbonden aan de belangrijkste politieke partij in de door sjiieten geleide Iraakse regering.

De gewelddadigheden begonnen na een treffen van al-Sadrs aanhangers en leden van de Badr Brigades in Najaf. Door het geweld in de voor sjiitische moslims heilige stad kwamen zeker acht personen om het leven.

De Iraakse president Jalal Talabani verscheen vannacht rechtstreeks op de televisie, en maande de bevolking tot kalmte.

Cohen gaat op bezoek in Marokko

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zal komende maand (van 11 t/m 18 september) een officieel bezoek brengen aan Marokko. De burgervader zal voornamelijk afreizen naar het Rif-gebied. Veel van de 300.000 Marokkaanse Nederlanders komen oorspronkelijk uit dat gebied, het Rifgebergte.

Cohen wil tijdens zijn bezoek onder meer spreken over de problemen met Marokkaanse jongeren in de grote steden in Nederland. Verder wil hij zelf waarnemen hoe de samenleving in het Noord-Afrikaanse land moderniseert op het gebied van vrouwenrechten, sociale woningbouw en de opvang van plattelandsjongeren die naar de steden trekken.

Uitslag loting Champions League

In Monaco is vanmiddag geloot voor de poulefase van de Champions League. In het Salle des Princes van het Grimaldi Forum werden de 32 deelnemende ploegen ingedeeld in acht poules. Milan-speler Paolo Maldini verrichtte samen met enkele UEFA-bonzen de trekking. Voor Nederland doen Ajax en PSV mee aan het hoofdtoernooi.

Landskampioen PSV neemt het in poule E op tegen AC Milan (Ita), FenerbahÁe (Tur) en Schalke 04 (Dui). De Eindhovenaren treffen dus opnieuw Milan, dat vorig jaar in de halve finale nipt te sterk was. Ajax, dat zich gisteren kwalificeerde via BrÝndby, lootte in groep B Arsenal (Eng), Sparta Praag (Tsj) en FC Thun (Zwi). FC Thun is een debutant in het miljoenenbal.

De eerste wedstrijden vinden plaats op 13 en 14 september. De poulefase eindigt op 7 december. De nummers ťťn en twee van iedere groep gaan naar de achtste finales die in februari 2006 plaatsvinden. De eindstrijd is drie maanden later in het Stade de France in Parijs.

De complete uitslag van de loting:

Group A:
Bayern MŁnchen (Dui)
Juventus (Ita)
Club Brugge (Bel)
Rapid Wien (Oos)

Groep B:
Arsenal (Eng)
Ajax
Sparta Praag (Tsj)
FC Thun (Zwi)

Groep C:
FC Barcelona (Spa)
Panathinaikos (Gri)
Werder Bremen (Dui)
Udinese (Ita)

Groep D:
Manchester United (Eng)
Villareal (Spa)
Lille (Fra)
Benfica (Por)

Groep E:
AC Milan (Ita)
PSV
Schalke 04 (Dui)
FenerbahÁe (Tur)

Groep F:
Real Madrid (Spa)
Olympique Lyon (Fra)
Olympiakos Piraeus (Gri)
Rosenborg BK (Noo)

Groep G:
Liverpool (Eng)
Chelsea (Eng)
Anderlecht (Bel)
Betis Sevilla (Spa)

Groep H:
Internazionale (Ita)
FC Porto (Por)
Glasgow Rangers (Sch)
Artmedia Bratislava (Slw)

Loting Champions League

In Monaco is geloot voor de poulefase van de Champions League. Hieronder vind je de uitkomst.

Poule-indeling Champions League 2005-2006
Groep A:
Bayern MŁnchen (Dui)
Juventus (Ita)
Club Brugge (Bel)
Rapid Wien (Oos)
Groep B:
Arsenal (Eng)
Ajax
Sparta Praag (Tsj)
FC Thun (Zwi)
Groep C:
FC Barcelona (Spa)
Panathinaikos (Gri)
Werder Bremen (Dui)
Udinese (Ita)
Groep D:
Manchester United (Eng)
Villareal (Spa)
Lille (Fra)
Benfica (Por)
Groep E:
AC Milan (Ita)
PSV
Schalke 04 (Dui)
FenerbahÁe (Tur)
Groep F:
Real Madrid (Spa)
Olympique Lyon (Fra)
Olympiakos Piraeus (Gri)
Rosenborg BK (Noo)
Groep G:
Liverpool (Eng)
Chelsea (Eng)
Anderlecht (Bel)
Betis Sevilla (Spa)
Groep H:
Internazionale (Ita)
FC Porto (Por)
Glasgow Rangers (Sch)
Artmedia Bratislava (Slw)

'Verlicht parkeervak' erg letterlijk opgevat

Thomas-W had ons via de nieuws-submit te melden:

Parkeer jij je auto 's avonds onder een lantaarnpaal zodat hij lekker in het licht staat en dus onaantrekkelijk is voor dieven? Dan moet je je wagen eens in Heemskerk gaan parkeren, waar je een privť-lantaarnpaal bij je parkeerplaats hebt. Eťn probleempje: de paal is zodanig geplaatst dat je het parkeervak niet meer in kunt rijden.


De lantaarnpaal is ongeveer op hetzelfde tijdstip geplaatst als het parkeervak werd aangelegd. Volgens de Grond Exploitatie Maatschappij (GEM) Broekpolder is er sprake van een foutje. "Die masten worden bij de aanleg van een wijk altijd het eerst neergezet. Anders moet later de bestrating weer open voor de kabels, en dat is niet praktisch. Ik kan me voorstellen dat de mensen van Nuon, die de lichtmasten plaatsen, niet het hele plaatje van de toekomstige bestrating in hun hoofd hadden", aldus directiewoordvoerder T. de Laper.

Binnenkort zal de lantaarnpaal een stukje opgeschoven worden, zodat de parkeerplaats kan worden gebruikt.

Jongen komt om bij aanrijding in Tiel

Mattt had ons via de nieuws-submit te melden:

In Tiel is vanmorgen om 07.30 uur een dertienjarige jongen op de fiets om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen. De jongen was onderweg naar school. Hij overleed ter plekke.

Hij reed samen met een leeftijdsgenoot op de Spoorstraat in de richting van de kruising met de Papensteeg. De 49-jarige truckchauffeur reed over de Papensteeg, wat een voorrangsweg is. Het slachtoffer kwam door nog onbekende oorzaak tegen de flank van de vrachtwagen en daarna onder de vrachtwagen. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Het ongeluk is onder de ogen van veel scholieren gebeurd omdat het nogal druk was op de plek van het ongeluk. Er zijn veel wegen afgesloten in verband met wegwerkzaamheden.

Man met hartaanval verstikt 9-jarige dochter

Icoon opmerkelijk nieuwsIn een auto in het Amerikaanse Clearlake Oaks zijn begin deze maand de lijken gevonden van Hollywood-producent Terry Carr (62) en zijn 9-jarige dochter Arieka. Volgens een lijkschouwing moet Carr een hartaanval hebben gehad, waarbij hij bovenop zijn dochter viel die achterin de familiewagen sliep.

Het meisje is daarbij door verstikking om het leven gekomen. De auto van het tweetal werd aangetroffen op de parkeerplaats van een supermarkt. Wat Carr daar deed is niet bekend. Hij zou eerder op de dag zijn echtgenote hebben achtergelaten in een supermarkt bijna 450 kilometer van de plek waar de lichamen werden aangetroffen. Een paar dagen eerder had hij een doos met verschillende persoonlijke bezittingen gedumpt in een weiland. In Clearlake Oaks woont de broer van Carr, maar deze zegt niet te hebben geweten dat Terry naar hem onderweg was.

Carrs carriŤre als producent omvat films als 'Predator 2' (1990), 'The Boost' (1988) en 'Yes, Giorgio' (1982). Als productie-manager en regisseur-assistent werkte hij mee aan 'On Golden Pond' (1981) en 'Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask' (1972). Recentelijk was hij met zijn gezin van Los Angeles naar de Amerikaanse staat Oregon verhuisd, op zoek naar meer rust.

De auto met de lijken werd aangetroffen op een parkeerplaats
De auto met de lijken werd aangetroffen op een parkeerplaats

Dakloze brengt goedgevulde portefeuille terug

Canesha Blackman, een 24-jarige dakloze vrouw, heeft een portefeuille met daarin achthonderd dollar aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om het grote bedrag zelf te houden. Ze is moeder van vijf kinderen en ze hebben onderdak bij het Leger des Heils in Tampa.

Ze vond de goedgevulde portefeuille op de parkeerplaats van het gemeentehuis. Naast het bedrag zaten er ook nog twee niet geÔnde checks in. Desondanks gaf ze het af aan de balie. "Mensen vragen me waarom ik het geld niet heb gehouden. Maar als het mijn geld was geweest zou ik hopeloos zijn als ik het niet terugkreeg", aldus Blackman.

De eigenaresse van de portefeuille, Sandy Scherer, was erg verrast toen ze hoorde dat de dakloze vrouw zo eerlijk was geweest om het terug te brengen. Een sheriff spoorde de vrouw op omdat ze een beloning verdiende.

"Natuurlijk is het moeilijk voor mij. Ik heb nog steeds niets, maar ik heb mijn kinderen nog, en dat is het belangrijkste," zei Blackman nog.

Tak: The Great JuJu Challenge screens

Tak komt alweer met een nieuw platform avontuur. Na 'Tak and The Power of JuJu' en 'Tak 2: The Staff of Dreams' is het nu tijd voor het derde avontuur van Tak: The Great JuJu Challenge. Van dit spel screens verschenen van de console versies die je hieronder kunt bekijken.

Tak: The Great JuJu Challenge verschijnt in het eerste kwartaal van 2006 voor de Xbox, PlayStation 2 en de GameCube. Het spel zal ook voor de DS en de GBA uitkomen, maar dat gebeurt al in het laatste kwartaal van dit jaar.


Meer details Resident Evil DS

Na het nieuws van gisteren dat Resident Evil op de Nintendo DS zou verschijnen, werden er al snel meer details bekend op het internet.

Biohazard: Deadly Silence ( ), zoals het spel momenteel in het oosten door het leven gaat, is een remake van het originele Resi survival horror avontuur, die we als eerste leerden kennen op de PSX. Later, na het ondergaan van een radicale facelift, kwam het spel ook voor de GameCube. De meeste mensen hebben het spel dus wel gespeeld.

Resi fans zullen blij zijn om te weten dat de DS interpretatie geen directe port is van de inmiddels sterk verouderde PSX versie. Capcom heeft het spel compleet gereviseerd; daarbij zijn alle modellen animaties en achtergronden (die nu volledig 3D zijn en niet geprerenderd) opnieuw gemaakt. Tevens zijn er significante elementen aan de originele gameplay toegevoegd. Dit maakt het dus wel erg onwaarschijnlijk dat de screen van gisteren DS screens betreffen. pffieuw

De stylus is ook een belangrijk onderdeel van het spel. Je zal deze gebruiken voor het oplossen van de puzzels en voor het neerhakken van zombies in de nieuwe first-person combat mode.

De zombies zelf hebben ook een kleine makeover in karakter gehad. Ze zullen zich niet alleen meer ophouden in ťťn bepaalde kamer, maar ze achtervolgen je nu ook door deuren en gangen op zoek naar vers mensenvlees. Er zijn ook geruchten dat het spel WiFi gaat ondersteunen, maar hier zijn nog geen details over bekend.

Capcom heeft momenteel nog geen releasedate bekend gemaakt voor Resi: DS, maar het lijkt erop dat het spel onderdeel gaat worden van het tienjarig jubileum van Resident Evil in 2006.

Brusselse zet haar vent te huur op e-Bay

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 21-jarige Brusselse heeft haar echtgenoot te huur aangeboden via de internetveilingsite e-Bay. GeÔnteresseerden mogen Denis Manfroid voor vier uur huren, en kunnen hem voor vrijwel alles inzetten. "Eigenlijk zal ik alles doen, behalve seks", zo zegt de 28-jarige 'slaaf', die door huurders in Brussel af te halen is.

"Een dinertje met een vrouw lijkt mij wel iets, maar ik kan evengoed afwassen, het gras afmaaien, schilderen of op de hond babysitten. Ik wil ook wel mee naar feestjes", stelt Denis. Zijn vrouw Nadia zegt tot haar actie te zijn gekomen omdat ze het beu was al haar tijd met haar eega door te brengen. Ze hoopt door haar vent te verhuren meer tijd voor zichzelf te vinden.

Alhoewel op e-Bay nog niet veel meer dan een tientje geboden is, zouden zich via mail al diverse geÔnteresseerde vrouwen hebben gemeld. "Eentje vroeg me zelfs of hij goed kon kussen. Hij is te huur voor vier uur, maar daarna wil ik hem terug hoor", aldus Nadia.

Denis Manfroid is voor vier uur te huren
Denis Manfroid is voor vier uurtjes in te huren

Eenhoorn heeft WK-selectie rond

Bondscoach Robert Eenhoorn heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het WK honkbal, dat van 2 tot en met 17 september in Nederland zal plaatsvinden.

In vergelijking met het EK in juli (waar Nederland zijn Europese titel prolongeerde) zijn er vijf nieuwe namen: Rogers Kops, Alexander Smit, Chairon Isenia, Sharnol Adriana en Eugene Kingsale. Isenia, Smit en Kingsale spelen in de Amerikaanse Minor League. Eenhoorns taak om 24 man te selecteren was niet eenvoudig. Zo kregen Calvin Maduro, Wladimir Balentien en Shurendell de Caster geen vrij van hun Amerikaanse werkgever.

Nederland begint op vrijdag 2 september het WK met een wedstrijd tegen China. Oranje is verder ingedeeld in een poule met Cuba, Canada, Zuid-Korea, Panama, BraziliŽ, Zweden en Zuid-Afrika. De eerste vier van de groep mogen naar de kwartfinales. Het WK wordt afgewerkt in Rotterdam, Haarlem, Almere, Eindhoven en Amsterdam.

Selectie Nederland voor WK honkbal:

Werpers:
Patrick Beljaards (DPA Kinheim)
David Bergman (Konica Minolta Pioniers)
Rob Cordemans (DOOR Neptunus)
Robin van Doornspeek (DOOR Neptunus)
Dave Drayer (Konica Minolta Pioniers)
Gregory Gustina (DPA Kinheim)
Michiel van Kampen (Instant Holland Almere '90)
Roger Kops (Konica Minolta Pioniers)
Diegomar Markwell (DOOR Neptunus)
Alexander Smit (Minnesota Twins)
Nick Stuifbergen (Mr. Cocker HCAW)

Catchers:
Chairon Isenia (Tampa Bay Devilrays)
Sidney de Jong (Mr. Cocker HCAW)

Binnenvelders:
Sharnol Adriana (Tuneros de San Luis, Mexico)
Ivanon Coffie (Instant Holland Almere)
Michael Duursma (Konica Minolta Pioniers)
Evert Jan 't Hoen (DOOR Neptunus)
Percy Isenia (DOOR Neptunus)
Raily Legito (DOOR Neptunus)

Buitenvelders:
Eugene Kingsale (Baltimore Orioles (laatste club)
Johnny Balentina (DPA Kinheim)
Dirk van 't Klooster (DOOR Neptunus)
Harvey Monte (DOOR Neptunus)
Danny Rombley (DOOR Kinheim)

Anderlecht beroofd tijdens CL-duel in Praag

Dat Anderlecht gisteren een ticket voor de Champions League ten koste van Slavia Praag verdiende zal hen nu even worst zijn. Tijdens de wedstrijd bleek namelijk de kleedkamer van de Belgen geplunderd te zijn door dieven. De diefstal moet vlak voor rust gebeurd zijn.

Bijna alle spelers zijn het slachtoffer. Veertien Brusselaars missen nu iets, waaronder Bart Goor en Vincent Kompany. "Ik schaam me dat ik Tsjech ben", zei doelman Daniel Zitka na de diefstal.

De grootste slachtoffers waren Nenad Jestrovic en Serhat. Jestrovic raakte 1.500 euro, een computer, een horloge, juwelen, zijn trouwring en een mobiel kwijt. Serhat verloor onder meer zijn paspoort, playstation en creditcards. Ook de insulinespuiten van Pšr Zetterberg werden gestolen.

"Dit is een schande voor de organisatie van Slavia", zei een kwade coach Franky Vercauteren op Sporza Radio. De diefstal werd door de begeleiders ondekt vlak voordat de spelers met rust de kleedkamers in kwamen.

"Maar we konden dat niet tegen de jongens zeggen. Er was een belangrijke match aan de gang. Portefeuilles, visa, paspoorten, juwelen, allemaal weg. Dat is erg voor de jongens", aldus Vercauteren. Na rust sloeg Anderlecht toe in Praag, dankzij goals van Serhat en Mbo Mpenza wonnen de Belgen met 2-0.

A1GP testdag 1 Paul Ricard

De eerste testdag van de A1GP op het Franse Paul Ricard is achter de rug. Het Nederlandse team moet genoegen nemen met de elfde tijd. Problemen met een wielmoer hebben niet bepaald bijgedragen aan de voortgang van de test.

De ochtendsessie op het Franse circuit verliep erg goed voor de Nederlandse equippe, er werd een vierde tijd neergezet. Deze tijd was neergezet op dezelfde banden die bij de Silverstone test onlangs gebruikt werden. De middagsessie was een geheel ander verhaal. Een drie uur durende reparatie aan de centrale wielmoer van het linker achterwiel heeft het team veel tijd gekost.

Jos Verstappen over de precieze aard van de reparatie: "De monteurs moesten uiterst voorzichtig te werk gaan met het kapot boren van die centrale moer. Ze wilden niet het risico lopen dat ze andere delen van de auto zouden raken en daardoor beschadigen. We hebben namelijk nog niet van alles reserveonderdelen. Als je iets beschadigt dat niet te vervangen is, dan ben je nog verder van huis. Uiteindelijk is het ze gelukt om het wiel los te krijgen en met een onbeschadigde auto en nieuwe banden heb ik gelukkig nog wat sneller kunnen rijden. Tsja, die pech, je kunt het maar gehad hebben. Morgen beginnen we met dat nieuwe setje banden van vanmiddag en ga ik ervan uit dat we weer wat progressie kunnen boeken."

Vandaag en morgen zal er ook nog getest worden op Paul Ricard.

Update 25-08 om 13:23
Inmiddels is bekend geworden dat enkele teams tijdens de eerste testdag uitvoerig de powerboost button hebben getest. Dit verklaart de goede tijden die sommige teams hebben gereden.

Uitslag testdag 1 Paul Ricard

positielandtijdverschilcoureur
1Verenigde Staten1:24.5590Scott Speed
2BraziliŽ1:24.973+ 0.414Nelson Piquet jr.
3Frankrijk1:25.095+ 0.536Nicolas Lapierre
4Groot BrittaniŽ1:25.281+ 0.722Robbie Kerr
5Mexico1:25.296+ 0.737Salvador Duran
6Portugal1:25.377+ 0.818Alvaro Parente
7Nieuw Zeeland1:25.536+ 0.977Jonny Reid
8Ierland1:25.687+ 1.128Ralph Firman
9AustraliŽ1:25.692+1.133Will Davison
10MaleisiŽ1:25.717+ 1.158Alex Yoong
11Nederland1:25.751+ 1.192Jos Verstappen
12Pakistan1:26.139+ 1.580Adam Khan
13Zwitserland1:26.147+ 1.588Romain Grosjean
14Zuid Afrika1:26.177+ 1.618Thomas Scheckter
15Duitsland1:26.440+ 1.881Timo Scheider
16Libanon1:26.447+ 1.918Basil Shaaban
17India1:27.978+ 3.419Karun Chandok
18IndonesiŽ1:28.430+ 3.871Ananda Mikola
19China1:29.377+ 4.818Teng Jiang
20Rusland1:32.760+ 8.201Nikolay Fomenko

Straks ook Grolsch en Bavaria met thuistap

The Perfect DraftBierbrouwers Grolsch en Bavaria hebben een licentie gekregen voor het door Philips en het Belgische drankenconcern Inbev ontwikkelde thuistap-systeem, zo lieten de brouwers woensdag weten.

Vanaf oktober zal het systeem en de vaatjes, van 6 liter, te koop zijn. Grolsch moet door een latere licentieverkrijging nog twee maanden hun verkoop van vaatjes uitstellen. Philips hoopt met de introductie te profiteren van de bij uitstek cadeaumaand december.

Het systeem is niet nieuw. Vorig jaar verscheen het namelijk al op de Belgische markt onder de naam PerfectDraft. In September zal deze ook beschikbaar zijn bij onze oosterburen in combinatie met het merk Beck's. Het concern kijkt nog naar meer markten, maar voorwaarde is wel de aanwezigheid van een echte biercultuur.

Inbev verkoopt ook de thuistapvaatjes van zijn eigen merken Hertog Jan, Dommelsch en het Belgische Jupiler. Volgens directeur detailhandel Inge Plochaet is Inbev in gesprek met andere regionale Nederlandse brouwers over een licentie voor het tapsysteem. Mogelijk komen ook speciaalbieren van Inbev, zoals Leffe of Hoegaarden, op de thuistap.

In begin van 2004 introduceerde concurrent Heineken al zijn thuistap Beertender in de Nederlandse markt. "In tegenstelling tot de Beertender (Heineken, Amstel, Brand, Wieckse Witte) is de PerfectDraft een 'open systeem' (toegankelijk voor alle brouwers)", zegt Plochaet. "Als Heineken morgen een licentie aanvraagt voor PerfectDraft, zullen we dat ernstig overwegen".

Williams onderzoekt bandenprobleem

BMW Williams F1 heeft een complete testdag op Monza besteed aan het oplossen van het bandenprobleem, zoals dat tijdens de Grand Prix van Turkije optrad. In die race kregen zowel Nick Heidfeld als Mark Webber twee lekke rechterachterbanden.

Sam Michael, technisch directeur van Williams, zei dat het team nauw heeft samengewerkt met Michelin. "We hebben alle parameters als bandenspanning en camber onderzocht en onze conclusie is dat de banden niet onder abnormale afstellingen zijn gebruikt. Ook de kerbs hebben geen invloed gehad op het probleem."

Verder heeft het team in het hoofdkwartier in Grove onderzocht of er wellicht een deel van het bodywork de rechterachterband kan hebben geraakt. "We zullen gedurende de tests deze week een aantal veranderingen doorvoeren om te voorkomen dat het probleem opnieuw optreedt," aldus Michael.

9000 werkende studenten beboet door IBG

Icoon Binnenlands nieuwsEen recordaantal studenten en ex-studenten krijgt dit jaar te maken met een naheffing vanwege te veel bijverdiensten. Dat meldt de Informatie Beheer Groep (IBG). De IBG legt in totaal 9000 boetes op. De Groep, die samenwerkt met de Belastingdienst, ontkent dat men de laatste tijd extra gecontroleerd heeft.

Studenten die naast de studiefinanciering een inkomen van meer dan 10.000 euro hebben dienen de studiebeurs stop te zetten en de ov-jaarkaart in te leveren. Vijf jaar geleden gold nog voor 6000 studenten dat ze met terugwerkende kracht studiefinanciering moesten inleveren. Een jaar later was dat opgelopen tot 7800.

Spelers Anderlecht beroofd tijdens kwalificatieduel in Praag

Sir-Ulrich had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat Anderlecht gisteren een ticket voor de Champions League ten koste van Slavia Praag verdiende, zal hen nu even worst zijn. Tijdens de wedstrijd bleek namelijk de kleedkamer van de Belgen geplunderd te zijn door dieven. De diefstal moet vlak voor rust gebeurd zijn. Bijna alle spelers zijn het slachtoffer. Veertien Brusselaars missen nu iets, waaronder Bart Goor en Vincent Kompany. "Ik schaam me dat ik Tsjech ben", zei doelman Daniel Zitka na de diefstal.

De grootste slachtoffers waren Nenad Jestrovic en Serhat. Jestrovic raakte 1.500 euro, een computer, een horloge, juwelen, zijn trouwring en een mobiel kwijt. Serhat verloor onder meer zijn paspoort, playstation en creditcards. Ook de insulinespuiten van Pšr Zetterberg werden gestolen.

"Dit is een schande voor de organisatie van Slavia", zei een kwade coach Franky Vercauteren op Sporza Radio. De diefstal werd door de begeleiders ondekt vlak voordat de spelers met rust de kleedkamers in kwamen.

"Maar we konden dat niet tegen de jongens zeggen. Er was een belangrijke match aan de gang. Portefeuilles, visa, paspoorten, juwelen, allemaal weg. Dat is erg voor de jongens", aldus Vercauteren. Na rust sloeg Anderlecht toe in Praag, dankzij goals van Serhat en Mbo Mpenza wonnen de Belgen met 2-0.

De lijst wat elke speler mist

Voor meer sport-nieuws kun je terecht op Sport.fok.nl.

Man met politiepet regelt het verkeer

MiVo had ons via de nieuws-submit te melden:

Nabij een fietsersoversteekplaats op de Goudseweg in Den Hoorn trof de politie woensdagmorgen een 'collega' van hen aan die het verkeer aan het regelen was. Het ging om een 71-jarige man, inclusief politiepet, die zich stoorde aan het gevaarlijke verkeersgedrag van de fietsers.

Hij had de pet van zijn pettenverzameling en stond enthousiast het verkeer te regelen. Hij wees fietsers en bromfietsers op hun gedrag in het verkeer aan. Na een gesprek zette de man zijn pet weer af en liet hij het werk aan de echte politie over.

Speciale ouderen-PC op de markt

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Een makkelijk te bedienen personal computer (PC) voor oudere mensen was nog niet op de markt volgens een bedrijf in Amsterdam. Daar hebben zij nu verandering in gebracht door een simPC op de markt te brengen.

Op de PC staan de belangrijkste dingen zonder poespas. Internetten, emailen, chatten, bankieren en tekstverwerken zijn de mogelijkheden van de de computer. Je kunt zelf geen programma's installeren en ook cd's branden gaat niet. De simPC is kleiner dan een telefoonboek en ligt vanaf 1 september in de winkel. Hij gaat ongeveer 349 euro kosten, plus nog tien euro voor een maandabonnement.

Beelden Joran niet op Amerikaanse tv

Icoon Buitenlands nieuwsBeelden van de Nederlander Joran van der Sloot in een Arubaanse gevangenis zullen vooralsnog niet op de Amerikaanse televisie worden uitgezonden. Zender NBC maakte woensdag bekend dat zij zich zal houden aan een bevel dat een rechter op Aruba uitvaardigde. De zender maakte opnames in de gevangenis, en wist daarbij Van der Sloot te filmen.

De 18-jarige Joran van der Sloot zit sinds 9 juni vast in de zaak rond de verdwenen Amerikaanse studente Natalee Holloway. Tot dusver is niet duidelijk wat met de jonge vrouw gebeurd is. Eveneens is er geen officiŽle aanklacht ingediend tegen de hoofdverdachte. In september moet een rechtbank bepalen of er voldoende verdenking is om Van der Sloot nog langer vast te houden.

NBC kreeg onlangs toestemming van de directeur van de gevangenis waar de jonge verdachte wordt vastgehouden om opnames te maken in de gevangenis. Daarbij lukte het de zender om ook beelden te schieten van de gevangen Van der Sloot. "We respecteren de beslissing van de rechtbank van vanavond, we kijken naar verdere gerechtelijke stappen", zo reageerde een woordvoerder van NBC gisteren.

Joran van der Sloot in de boeien
Joran van der Sloot in de boeien

Iemand wakker maken

Er zijn weer leuke grappen uitgehaald en we hebben weer een leuke filmpje kunnen verzamelen.
In het volgend filmpje wordt weer iemand wakker gemaakt terwijl hij nog aan het slapen is. Zulke filmpjes hebben we al vaak gezien maar de reactie van de jongeman in het volgend filmpje is zo lachwekkend, dat ik gewoon niet meer bij kwam van het lachen.

De grap wordt trouwens uitgevoerd met een Megafoon, bekijk het hier.

'Strafblad vermoorde Middelburger doet er niet toe'

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Vrienden en bekenden van de vermoorde Turkse Nederlander Erdal Asil (21) zijn boos op de media, omdat deze bericht hebben over zijn strafblad. In het jeugdhonk in de Middelburgse wijk Dauwendaele, waar het slachtoffer vanaf zijn 12e kwam, vinden ze dat zijn veroordeling uit 2004 wegens bedreiging met de dood en verboden wapenbezit, er niet toe doet.

Dat Asil eind vorig jaar zijdelings betrokken was bij een ontvoering, doet er ook niet toe menen ze, want daar is hij immers van vrijgesproken. Hij wilde graag bij de groep horen, maar was tegelijkertijd bang toen het gebeurde, durfde niet te kijken, zei hij indertijd voor de rechtbank. De kennissen en vrienden van Asil betitelen de berichtgeving als sensatiezucht.

De jongeren uit het jeugdhonk houden vanavond vanaf 19.00 uur een stille tocht ter nagedachtenis aan hun vermoorde vriend. De beheerster van het honk zegt dat zij Erdal heeft leren kennen als ''een rustige, komische jongen. Hij kwam hier vaak, maar heeft nooit ruzie gemaakt. Hij was altijd bereid tot een rustig gesprek.'' Het slachtoffer heeft inderdaad een paar maanden in de gevangenis gezeten, maar, benadrukt ze, onterecht. ''In februari kwam hij vrij uit voorarrest. Ach, het doet er niet toe. Hij heeft persoonlijk tegen me gezegd dat hij verder wilde. Een mens kan fouten maken, maar daar leer je van. Je kunt je leven beteren. Daar was Erdal mee bezig. Hij werkte heel hard. Hij hield van zijn auto en zijn sieraden.'' Volgens haar hebben zijn collega's in de shoarmazaak hem wel eens gewaarschuwd dat hij niet zo veel goud moest dragen, dat dat niet verstandig was.

Het politie-onderzoek naar de moord loopt nog volop. Het lichaam van Erdal is gisteren vrijgegeven aan de familie. De uitvaart zal in Turkije plaatsvinden.

Bejaarde betrapt drugsbende met videocamera

KRIBBET en Baseboy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het is maar goed dat er oude dames zijn die de buurt in de gaten houden. Op deze manier wist een 80-jarige Braziliaanse uit Rio de Janeiro er namelijk voor te zorgen dat enkele drugsdealers en corrupte politieagenten achter de tralies belandden.

Vanuit haar appartement filmde de vrouw de criminelen, die in het pand tegenover haar hun bezigheden uitvoerden. Om ervoor te zorgen dat ze niet gezien werd, had de bejaarde een gat in haar gordijnen gemaakt. Bovendien waren haar ramen voorzien van getint glas, zodat de drugsdealers niet naar binnen konden kijken.

Op de videobeelden is te zien hoe drugshandelaren op klaarlichte dag met pistolen en geweren rondlopen. Ook staan er cocaÔne snuivende klanten, onder wie enkele kinderen, op de band.

Campagne leert kinderen reclame kijken

Kinderen moeten bewust worden gemaakt van misleidende reclames. Dat vindt de Stichting Reklame Rakkers. De club is dan ook een campagne begonnen om kinderen duidelijk te maken dat reclamespots vaak misleidend zijn. Volgens de stichting zijn kinderen pas op hun twaalfde in staat zelf commercials goed te interpreteren. Toch zijn ze al heel jong ontvankelijk voor reclame en media.

Door de campagne hoopt Reklame Rakkers dat kinderen kritisch naar reclames gaan kijken en gaan beseffen dat niet alles wat ze zien waarheid is. Er is een tv-commercial gemaakt waarin een huisnijlpaard onder toezicht van de huiskat, een duik neemt in zijn waterbak en zich te goed doet aan een zak chips. De reclame zal te zien zijn op de belangrijkste kinderzenders.

Organisator verandert naam tbs-spokentocht

De organisator van een tbs-spokentocht denkt erover om de naam van de tocht te veranderen. In de griezelroute spelen ontsnapte tbs'ers een rol, maar gisteravond leidde dit tot commotie na een uitzending van Omroep Brabant. Volgens begeleiders van tbs-patiŽnten zorgt de tocht op deze manier voor onrust.

Heijzoo attractieverhuur uit het Brabantse Mariaheide verzorgt sinds kort de tbs-tocht, waarin de deelnemers zogenaamd ontsnapte tbs'ers tegenkomen. De naam gaat nu waarschijnlijk gewijzigd worden in psychotocht.


Misschien heeft Heijzoo nog een baantje voor Marciano

Tv-dominee excuseert zich voor moordoproep

Pat RobertsonDe ultraconservatieve Amerikaanse televisiedominee Pat Robertson heeft zijn excuses aangeboden voor de oproep een moord te plegen op de Venezolaanse president Hugo Chavez. "We hebben geen geldverslindende oorlog nodig om van hem af te geraken. Het is een pak gemakkelijker om geheime agenten de klus te laten klaren", zo zei Robertson deze week in een televisieshow.

"Is het correct om op te roepen tot moordaanslagen? Nee, en ik bied mijn verontschuldigingen aan voor die uitspraak. Ik sprak uit frustratie", zo stelt Robertson nu op zijn website. Hij waarschuwde daarbij echter wel opnieuw voor de dreiging die uitgaat van 'dictator' Chavez. Hij heeft "dezelfde doelen als terroristen, wil nucleaire technologie uit Iran halen en is van plan gewelddadige coups tegen democratische regeringen in Zuid-Amerika te financieren, om te beginnen in Colombia", aldus Robertson.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de moordoproep 'ongepast', en nam afstand van de televisiepredikant. Venezuela noemde het een 'terroristische verklaring' en gaat bestuderen of er gerechtelijke stappen mogelijk zijn. Robertson, de stichter en het boegbeeld van de Christian Coalition en ťťn van de bekendste televisiepredikanten van Amerika, onderhoudt nauwe banden met de partij van president George W. Bush.

Bruyneel: "Armstrong is onschuldig"

Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Lance Armstrong, gelooft in de onschuld van de Texaan. Armstrong ligt onder vuur nadat L’Equipe onthulde dat de zevenvoudig Tourwinnaar in de Ronde van Frankrijk van 1999 zes positieve epostalen afleverde.

Bruyneel, die in ’99 Armstrong naar zijn eerste Tourzege begeleidde, is niet eens verrast door de berichtgeving van L’Equipe: ”We zijn al gewend geraakt aan al die aanvallen. Het doel is duidelijk: de reputatie en carriŤre van Armstrong besmeuren met leugens.” De Belg bezweert dat Armstrong tijdens zijn eerste Tourwinst geen doping gebruikte: ”Hij is onschuldig. Het bewijs is niks waard, want we hebben geen kans op verdediging.”

Gisteren sprak de Vlaming met zijn voormalige kopman: ”Natuurlijk is hij kwaad, erg kwaad zelfs. Maar als dit de prijs is die Lance moet betalen om zeven keer de Tour te winnen, dan zal hij die prijs betalen.” Volgens Bruyneel peinst Discovery Channel er niet over de sponsoring stop te zetten: ”Fransen zien Amerikanen alleen graag komen als het is om wijn te kopen. Bij Discovery Channel zijn ze op de hoogte van de hetze. Dit is voor hen geen reden de sponsoring stop te zetten.”


Failed Jump

Op de weblog zijn er al zoveel skater en brommer filmpjes voorbij geweest dat sommige bezoekers er genoeg van krijgen daarom heb ik iets anders gevonden.
Het lijkt veel op skaten want je moet bij deze sport ook springen net als bij skaten. Je kunt het overal uitvoeren waar je ook maar bent. Je moet wel net zo voorzichtig zijn als bij het skaten en ook net zo geconcentreerd zijn.

Als je ook maar even je evenwicht verliest ben je de sjaak net als de jongeman in het volgend filmpje. Hij maakt een sprong die gewoon slecht afloopt.

Steun voor sociale stage leerlingen

Het plan om leerlingen in het voortgezet onderwijs op een verplichte maatschappelijke stage te sturen, kan op veel steun rekenen van de Nederlandse bevolking. Ongeveer 66% steunt een dergelijke 'sociale stage', zo blijkt uit de Onderwijsmeter 2005 die minister Maria Van der Hoeven van Onderwijs gisteren naar de Tweede Kamer stuurde.

Veel burgers menen dat scholieren veel meer betrokken raken bij de samenleving, wanneer ze een sociale stage vervullen. Vanaf dit schooljaar gaan 131 scholen leerlingen in het voortgezet onderwijs op maatschappelijke stages sturen. Volgend jaar moeten dat er 262 worden. De stage bestaat bijvoorbeeld uit internetlessen verzorgen of voorlezen in een verzorgingstehuis.

Scholen mogen overigens zelf bepalen of de stages verplicht gesteld worden.

Max Westerman niet naar Talpa

Max WestermanJournalist Max Westerman verhuist niet naar de nieuwe tv-zender Talpa. Een overgang van de correspondent in de Verenigde Staten van RTL naar het nieuwsprogramma NSE leek vrijwel rond, maar volgens een woordvoerder van RTL heeft Westerman besloten om 'inhoudelijke redenen' bij RTL te blijven.

De mogelijkheden bij Talpa zouden voor Westerman niet zodanig zijn dat hij daarvoor zijn huidige baan wil opgeven. Nieuws, Sport en Entertainment (NSE), met onder meer presentator Beau van Erven Dorens, haalt vooralsnog teleurstellende kijkcijfers. Zo keken gisteren slechts 138.000 personen naar het programma, een kijkdichtheid van 1 procent.

BN'ers snel klaar met Nigerese lunch

Een aantal Bekende Nederlanders (BN'ers) was gisteren snel klaar met een lunch in Nigerese stijl, waarvoor ze 35 euro moesten neerleggen. Een Amsterdams restaurant serveerde hen slechts een paar rijstkorrels, grassprietjes en wat water. Dat is precies wat mensen in Niger, Mali, MauretaniŽ en Burkina Fasso dagelijks binnen krijgen.

Onder meer Paul RosenmŲller, Jasmine Sendar, Anouk van Nes, Lucille Werner, Jan Vayne en Humberto Tan kwamen opdagen voor de karige lunch. Het geld gaat naar het Rode Kruis, dat de BN'ers had uitgenodigd. De lunch was tevens de start voor een sms-actie die veel geld voor de hongerende Afrikanen moet opleveren. Ongeveer 8 miljoen mensen lijden onder het voedseltekort en hebben snel hulp nodig.

Xbox 360 zonder harde schijf backwards compatible?

De laatste tijd zijn er veel vragen rond de backwards compatibility van de Xbox 360. Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox 360 gedeeltelijk in staat zal zijn om de oude games van de Xbox af te spelen. Dit zal echter alleen mogelijk zijn op een Xbox 360 met een harde schijf, waar een soort emulator op staat. Maar waarschijnlijk zal dit niet voor 100% werken en zullen niet alle Xbox games speelbaar zijn op de Xbox 360. We kunnen er wel vanuit gaan dat alle grote titels, zoals Halo 2, PGR2, Forza, speelbaar zullen zijn op de Xbox 360 met harde schijf.

Nu gaat het gerucht dat de Xbox 360 zonder harde schijf ook gedeeltelijk backwards compatible zal zijn. Grote games die nu uitkomen voor de Xbox krijgen een speciale behandeling. Microsoft heeft aan verschillende game-ontwikkelaars gevraagd of ze hun toekomstige Xbox games ook geschikt willen maken voor de Xbox 360, de spellen zelf zullen de emulatie-software bezitten. Sommige huidige games schijnen zelfs al op een Xbox 360 te kunnen draaien. Microsoft heeft ook hulp geboden voor het aanpassen van de games, maar alleen de grote titels kunnen deze hulp verwachten. Het gaat overigens alleen om titels die uitgekomen zijn na de officiŽle aankondiging van de Xbox 360. Welke titels er al aangepast zijn of aangepast worden is nog niet bekend.

Hedrick langer bij DSB-schaatsploeg

De Amerikaanse schaatster Chad Hedrick heeft zijn contract bij DSB verlengd met twee jaar. De vice-wereldkampioen allround en wereldkampioen op de 5 kilometer zal nu tot en met 2008 in dienst van het financiŽle concern van AZ-voorzitter Dirk Scheringa blijven.

Hedrick was al verzekerd van een contract tot na de Olympische Spelen van 2006 in Turijn, maar wilde nu al zelf zijn verbintenis openbreken en verlengen.

DSB heeft ook wereldkampioen allround Shani Davis tot en met Turijn 2006 onder contract. "Maar met hem hebben we nog niet gesproken. Davis wil eerst goed nadenken wat hij na de Spelen gaat doen," aldus directeur sportsponsoring Toon Gerbrands.

Verdonk viert feest

Minister Verdonk heeft gisteren in Den Haag haar eerste naturalisatiefeestje gevierd. De tweede kamer is van mening dat straks ieder jaar 24 augustus "dag van de naturalisatie" moet worden. Het idee daarachter is dat het een feest is om Nederlander te worden.Tja, wat valt er te concluderen na zo'n eerste feestje? In ieder geval dat de "nieuwe Nederlanders" het Wilhelmus nog maar matig zingen, maar toch beter dan de gemiddelde voetballer van het Nederlands elftal. Daarnaast viel op dat slechts 30% van de "nieuwe Nederlanders" kwamen opdagen en dat bij volgende feestjes de overige genodigden "feestelijk" met een politiebusje moeten worden opgehaald als we een beetje volle feestzaal willen hebben.

Wat echter het meeste opviel was dat veel van de "nieuwe Nederlanders" helemaal niet nieuw zijn en hier al vele jaren wonen. Eťn van de geÔnterviewden zelfs al 35 jaar. Daarmee wordt duidelijk dat naturalisatiefeestjes misschien een aardig initiatief zijn, maar echt geen panacee voor het integratievraagstuk. De integratie speelt zich hopelijk al af in de jaren voor de naturalisatie en dat is dus waar Verdonk zich op moet richten. Waar nog bijkomt dat integratie van twee kanten moet komen en met dit soort initiatieven wordt weer naar maar ťťn kant gekeken.

Verder is een politiebusje om de genodigden op te halen natuurlijk overdreven, feit is wel dat Verdonk wil, dat komen straks verplicht wordt. Daarmee is dan ook zeker dat dit nooit echt feestelijk wordt, want wat is er nu walgelijker dan een verplicht feestje...?

Duits incestpaar heeft 4 kinderen

TheGreatestOfAll vertaalde voor ons uit het Turks en meldde via de nieuws-submit:

Patrick met zijn zus SusanIn Duitsland heeft een man voor de vierde keer zijn bloedeigen zus zwanger gemaakt. De 28-jarige Patrick en de 21-jarige Susan hebben elkaar pas 5 jaar geleden ontmoet. Ze hebben hun jeugd apart doorgebracht. Ze zijn willens en wetens met elkaar naar bed geweest.

Patrick is vorig jaar volgens artikel 173 van de Duitse strafwet veroordeeld tot 11 maanden gevangenisstraf. Vlak voordat Patrick de cel in ging, hebben ze besloten een vierde kind te maken. De eerste twee kinderen, de nu 4-jarige Erik en de 3-jarige Sahra, zijn gehandicapt geboren. De 1-jarige Nancy niet. Op 14 april kwam hun vierde kind ter wereld.

De eerste drie kinderen zijn ondergebracht bij pleeggezinnen. Ook de moeder riskeert de gevangenis in te moeten. De advocaat van Susan hoopt dat ze een waarschuwing krijgt omdat ze onder de 21 jaar was toen ze de eerste drie kinderen kreeg. Patrick riskeert dat zijn celstraf verlengd zal worden met vier jaar cel, nu er een vierde kind is geboren.

Wessels treft Belg Rochus op US Open

Peter Wessels treft in de eerste ronde van de US Open de Belg Christophe Rochus. De 27-jarige Elburger is de enige Nederlander die rechtstreeks is gekwalificeerd voor het laatste Grand Slam van 2005.

Voor Wessels zal het lastig worden zijn beste prestatie in New York te evenaren. In 1999 bereikte hij de derde ronde, maar nu wacht in ronde twee waarschijnlijk de Argentijn David Nalbandian. Eerst zal de Nederlander zich echter moeten ontdoen van Christophe Rochus. Op papier is de Belg favoriet, want hij staat als 44e genoteerd in de Champions Race, terwijl Wessels niet eens deel uitmaakt van de top-100. Titelverdediger Roger Federer speelt in zijn eerste partij tegen de Tsjech Ivo Minar. Ook de andere hooggeplaatste spelers hebben niet echt een lastige loting.


Loting topspelers 1e Ronde US Open:
Roger Federer (Zwi/1) v Ivo Minar (Tsj)
Bobby Reynolds (USA) v Rafael Nadal (Spa/2)
Lleyton Hewitt (Aus/3) v Albert Costa (Spa)
Gilles Muller (Lux) v Andy Roddick (USA/4)
Alexander Popp (Dui) v Marat Safin (Rus/5)
Tomas Zib (Tsj) v Nikolay Davydenko (Rus/6)
Andre Agassi (USA/7) v Razvan Sabau (Rom)
Guillermo Coria (Arg/8) v Felix Mantilla (Spa)
Brian Baker (US) v Gaston Gaudio (Arg/9)
Qualifier v Mariano Puerta (Arg/10)
David Nalbandian (Arg11) v Qualifier
Tim Henman (GB/12) v Fernando Verdasco (Spa)

Engeland: Zeges Arsenal, Chelsea

Arsenal en Chelsea hebben gisteren geen puntverlies geleden. De Londense titelpretendenten wonnen respectievelijk van Fulham en West Bromwich Albion. Tottenham Hotspur liep bij Blackburn Rovers de eerste averij op.

Chelsea bleef zonder puntverlies door in het eigen Stamford Bridge zeer eenvoudig West Bromwich Albion te verslaan: 4-0. The Blues waren de hele wedstrijd heer en meester en drukten dat overwicht uit in goals van Lampard, Cole, Drogba en weer Lampard. In de tweede helft kwam Arjen Robben in de ploeg voor Joe Cole. Naar eigen zeggen gaf Mourinho de linksbuiten rust.

Thierry Henry was nogmaals de grote man bij Arsenal. Mede dankzij twee treffers van de Fransman was Fulham het haasje: 4-1. Ook verdediger Pascal Cygan trof tweemaal doel. Arsenal, dat nog wel op achterstand kwam, speelde de complete wedstrijd met Dennis Bergkamp in haar gelederen.

Tottenham Hotspur slaagde er tegen Blackburn Rovers niet in voor een derde keer op rij te zegevieren. Martin Jol besloot de sterspelers Davids en Defoe in de eerste helft rust te gunnen. Pas na de pauze kon Spurs enige druk uitoefenen, ook met behulp van een rode kaart van Blackburn-verdediger Lucas Neill. De andere topclubs kwamen gisteren wegens Champions League verplichtingen niet in actie.


Uitslagen midweeks programma Premier League- 3e Speeldag:
Arsenal – Fulham 4-1
Chelsea – West Bromwich Albion 4-0
Blackburn Rovers – Tottenham Hotspur 0-0
Bolton – Newcastle United 2-0
Birmingham City – Middlesbrough 0-3
Portsmouth – Aston Villa 1-1
Sunderland – Manchester City 1-2

Stand na drie speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea396 - 0
2Tottenham Hotspur374 - 0
3Manchester City374 - 2
4Arsenal366 - 2
5Charlton Athletic264 - 1
6Manchester United263 - 0
7West Ham United243 - 1
8Bolton Wanderers344 - 3
9Middlesbrough343 - 2
10Liverpool241 - 0
11Blackburn Rovers343 - 4
12West Bromwich Albion342 - 5
13Everton231 - 2
14Aston Villa323 - 4
15Portsmouth312 - 5
16Fulham312 - 6
17Birmingham City311 - 5
18Newcastle United310 - 4
19Wigan Athletic200 - 2
20Sunderland302 - 6

'Sandra wilde wťl seks met Van Persie'

SandraDe 21-jarige Sandra Krijgsman ging in de nacht van 21 op 22 juni wel degelijk met profvoetballer Robin van Persie mee naar een hotel om seks te hebben. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De krant baseert zich op politieverhoren die in haar bezit zijn.

Het liep mis toen Van Persie er op stond dat Krijgsman ook seksuele handelingen zou verrichten bij zijn twee vrienden Youssef el Bahri en Reinhard Breinburg. Daar had ze geen zin in. ''Dat was ik toch echt niet van plan. Seks met Robin behoorde wel tot de mogelijkheden, maar hij was echt de enige. In de auto deed ik maar tegen hen of ik ermee akkoord ging, maar ik wou helemaal niet akkoord gaan. Aan zijn manier van doen merkte ik dat Robin seksueel in mij was geÔnteresseerd. Tot dat moment behoorde seks met hem zeker tot de mogelijkheden.''

Volgens Krijgsman zette Robin ondanks haar bezwaren door, en had ze seks met hem in de badkamer. De verklaringen die ze daarover aflegt zijn overigens nogal verschillend. Zo geeft ze verschillende versies over het moment dat ze haar kleding uit moet trekken en het gebruik van een condoom door Van Persie.

De Telegraaf heeft ook het volledige telefoongesprek geplaatst dat Krijgsman met de politie voerde toen ze belde om aangifte te doen. Daarin staat onder meer: ''Goedemorgen. Ik ben net eh... beroofd en eh... ja ik vind het echt een soort ontvoering naar een hotel toe.... ik sta nu in het hotel zonder kleding, zonder schoenen en ik kan niet naar huis want die mannen hebben mij hier gewoon gedumpt.''

Krijgsman heeft inmiddels wel toegegeven niet ontvoerd te zijn. Op 22 juni zegt ze ook tegen een rechercheur: '' Ik stort in. De dag waarvan ik aangifte heb gedaan zit steeds in mijn hoofd en ik blijf maar denken en twijfelen over alles wat is gezegd. Ik word er helemaal gek van. Ik twijfel op dit moment over alles en heb er spijt van. Ik heb spijt van de avond, van dat ik ben meegegaan, dat ik naÔef ben geweest en noem maar op.''

De roddelbladen melden intussen dat de vrouw van Robin van Persie, Bouchra, haar man heeft verlaten. Ze kan er niet mee leven dat Van Persie seks heeft gehad met een ander. Eerder liet de 21-jarige economiestudente nog weten volledig achter haar man te staan, en het verhaal van de verkrachting niet te geloven.

Arnhemse meisjes (4)

Aldus sliep ik voortaan in een slooppand bij het spoor. Samen met ťťn van mijn nieuwe vrienden en een alcoholist van begin dertig, die in ons bijzijn in de kamer die we deelden gerust lag te neuken. Een keer zwaaide ie in z'n blote reet woest met een tampon en voelde ik druppels in mijn gezicht.
De vriend aan wie ik de slaapplaats te danken had, was een aantal jaren ouder dan ik. Lang en mager was hij, bleek, lang donkerbruin haar, cowboylaarzen, sjaaltje om het hoofd, zelfgemaakte tatoeages op de armen. Messenfreak. Door hem leerde ik speed kennen.

ADO nog steeds interesse voor Edwin de Graaf

ADO Den Haag gaat nogmaals proberen om Edwin de Graaf naar het Zuiderpark te lokken. In Rotterdam is de middenvelder van Feyenoord op het tweede plan geraakt en zou zelf niet onwelwillend tegenover een tijdelijke overgang staan.

Vorig seizoen kwam de 25-jarige middenvelder over van RBC Roosendaal maar is er nooit in geslaagd om een basisplaats in De Kuip te veroveren.

Naast de belangstelling voor De Graaf zou trainer Frans Adelaar ook de wens uitgesproken hebben om nog voor 31 augustus een spits te contracteren. Deze week werd aanvaller Aleksandar Rojic van Portsmouth afgetest.

Film: The Jacket

Films met als thema tijdreizen en parallelle dimensies zijn de afgelopen tijd in trek in Hollywood. In de jaren '80, rond de tijd van Back to the Future, was er ook zo'n tijdelijke hype waar een paar zeer succesvolle films uit zijn voortgekomen. In de opleving van dit genre hebben we nu The Butterfly Effect als voorlopig hoogtepunt, een film die eerder opviel door een jeugdig enthousiasme van de makers dan door originaliteit of sterk acteerwerk.
Is The Jacket de nieuwste in dit rijtje? Er speelt nog wel een Oscar-winnaar in...

The Jacket

Bouchiba wil weg bij FC Twente

Elbekay Bouchiba heeft het niet meer naar zijn zin bij FC Twente. De eerste twee competitiewedstrijden zat de middenvelder op de tribune en wil nu weg uit Enschede.

"Ik ben fit en wil het plezier in het voetbal terugvinden, daarom ben ik op zoek naar een nieuwe club", aldus Bouchiba, die twee jaar terug van Sparta overkwam.

De middenvelder vindt het onbegrijpelijk dat hij op de tribune moet zitten. "Mensen die elke dag bij de training zijn geweest en alle oefenwedstrijden hebben gezien, zullen dat met me eens zijn".

"Ik vind echt dat ik bij de selectie hoor te zitten. Nee, ik ben niet bang voor de grote concurrentie bij Twente. Daarvoor loop ik niet weg. Het verhaal is dat ik geen kans krijg. Ik zit op de tribune en dat is me nog nooit overkomen. Maar goed, elke trainer maakt zijn keuzes en daar heb ik me bij neer te leggen. Diep in mijn hart heb ik daar wel een gevoel over, maar dat ga ik niet delen met anderen."

Kim Kirchen naar T-Mobile

Kim Kirchen rijdt volgend seizoen voor de Duitse wielerploeg T-Mobile. De 27-jarige Luxemburger komt over van de Italiaanse formatie Fassa Bortolo, die aan het einde van het seizoen het wielerpeloton zal verlaten.

Dit jaar eindigde Kirchen onder meer als tweede in de Waalse Pijl, een zware Belgische koers. Kirchen tekende een contract voor ťťn seizoen bij de Duitse ploeg. Hij is de vijfde nieuweling in het team voor 2007. Naast Kirchen komen de AustraliŽr Michael Rogers en de Duitsers Patrik Sinkewitz, JŲrg Ludewig en Thomas Ziegler ook naar T-Mobile.

Indeling kokers loting Champions League

Vanmiddag vanaf 16.00 uur wordt er geloot voor de groepsfase van de Champions League. Ajax en PSV zitten allebei in de tweede koker. Hieronder vind je een overzicht van elke koker met daarin de betreffende clubs.

Het feit dat de Nederlandse vertegenwoordigers in ‘pot’ twee zitten wil nog niet zeggen dat ze verzekerd zijn van een makkelijke loting. Een aantal Europese topclubs (Benfica, Real Betis) maakt zelfs deel uit van de vierde pot. Liefst zestien landen zijn vertegenwoordigd in deze editie van de Champions League. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar niet treffen in de poulefase. Voor bekerhouder Liverpool gaat die regel niet op, want Liverpool kreeg speciale dispensatie om Łberhaupt mee te mogen doen. Een ontmoeting Chelsea-Liverpool behoort dus tot de mogelijkheden. De Champions League gaat 13 september van start.


De potten:


1:
Real Madrid
AC Milan
FC Barcelona
Liverpool
Manchester United
Internazionale
FC Bayern MŁnchen
Arsenal


2:
FC Porto
Juventus
PSV
Olympique Lyon
Panathinaikos
Chelsea
Villareal
Ajax


3:
Club Brugge
Anderlecht
Olympiakos Piraeus
Schalke 04
Sparta Praag
Lille
Glasgow Rangers
Werder Bremen


4:
Benfica
Rosenborg
Betis Sevilla
Udinese
FenerbahÁe
Rapid Wien
FC Thun
Artmedia Bratislava

Rotterdamse politie is lek

Het doek lijkt te vallen voor Sandra Krijgsman. In het politieverhoor na haar aangifte, heeft Sandra toegegeven dat ze zeker niet door Van Persie en zijn vriendjes is ontvoerd en dat ze bereid was om sex te hebben met Van Persie. De ontvoering had ze naar eigen zeggen verzonnen omdat ze bang was dat anders de politie niet zou komen. Dat is misschien niet eens zo gek gedacht want klaarblijkelijk heeft de Rotterdamse politie zo haar eigen ideeŽn over beroepsethiek.

De letterlijke tekst van de melding van Sandra latere politieverhoren blijken nu namelijk doodleuk in het bezit te zijn van De Telegraaf. Kennelijk neemt men het bij de Rotterdamse politie niet zo nauw met de vertrouwelijkheid van dit soort informatie. Misschien dat de rechter-commissaris daar eens kan induiken in plaats van verder tijd te verspillen aan Sandra Krijgsman en Robin van Persie.

Film: Last Days

Last Days vertelt een waargebeurd verhaal en ook weer niet. Is een tragische film die toch opbeurend is. Gaat over een drugsverslaafde die geen drugs gebruikt. Gaat over een stervende die eigenlijk al dood is. Gaat over een man die uniek was en toch een "rock and roll clichť". Vertelt alles dat er te melden is zonder iets te zeggen.
Veel is er niet met zekerheid over Last Days te stellen, maar wel dat hij minimalistisch en indrukwekkend is.

Last Days

Ophef na advertentie voor niet-rokers

In Noorwegen heeft een advertentie van een autodealer nabij hoofdstad Oslo voor enige opschudding gezorgd. De Toyota-dealer plaatste in de lokale krant Budstikka een paginagrote advertentie voor nieuwe werknemers, maar vermeldde daar wel duidelijk bij dat rokers niet hoeven te solliciteren.

Professor Per Fugelli van de universiteit van Oslo vindt de actie belachelijk. "Dit is een vorm van lifestyle-fascisme. Je moet je afvragen, wat is het volgende? Geen dikke mensen, geen lelijke mensen, geen mensen met hartproblemen of stinkvoeten?", zo zegt hij tegenover Budstikka.

"Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat autodealers grote, open ruimtes hebben. We moeten erg duidelijk zijn dat dit een rookvrije ruimte is, dit vanwege zowel de werkomgeving als de klanten", verdedigt manager Henrik Junker van de dealer zich in de krant. Hij is het er niet mee eens dat de advertentie discrimineert.

Fugelli wil echter 'alarm slaan': Dit kan de eerste waarschuwing zijn dat we - het patroon van de VS volgende - op weg zijn naar een situatie waarbij de werkgever de lifestyle en het privť-leven van een persoon kan binnendringen op een sinistere en aanvallende wijze."

Uitslagen voorronde Champions League

Woensdag werden de laatste wedstrijden uit de voorronde van De Champions Leauge gespeeld, waardoor het deelnemersveld bekend is. Morgen zullen 32 ploegen meedoen aan de loting voor de groepsfase voor het Europese toernooi.

Gisteren verrasten ploegen als FC Thun, Artmedia Bratislava, Real Betis Sevilla en Udinese, die zullen debuteren in de Champions League. Woensdag ging het iets meer volgens 'schema'. Behalve Ajax bereikten onder meer Manchester United, Glasgow Rangers en Internazionale het hoofdtoernooi. Everton werd uitgeschakeld door Villarreal.

Hieronder de uitslagen van woensdag. Tussen haakjes de uitslag van de heenwedstrijd; de onderstreepte ploeg heeft zich geplaatst.

Ajax - BrÝndby IF 3-1 (2-2)
Debrecen - Manchester United 0-3 (0-3)
Internazionale - Shakhtar Donetsk 1-1 (2-0)
Glasgow Rangers - Anorthosis Famagusta 2-0 (2-1)
Werder Bremen - FC Basel 3-0 (1-2)
Club Brugge - Valerenga 1-0 (0-1)*
Slavia Praag - Anderlecht 0-2 (1-2)
Villarreal - Everton 2-1 (2-1)

* Club Brugge wint penaltyserie met 4-3.

Sony heeft niet genoeg PSP's voor de Europese launch

De Europese lancering van de PSP staat in de planning voor 1 september. Sony had eerst 1 maart in gedachten, maar deze datum hadden ze uitgesteld vanwege productie-problemen. Maar Sony lijkt nog steeds productie-problemen te hebben.

Sony heeft waarschijnlijk voor de launch op 1 september niet genoeg PSP's in voorraad. Nederlandse winkels hebben 150.000 stuks besteld bij Sony, maar Sony heeft nu gezegd dat ze dit aantal niet gaan halen voor de lanceerdatum. Hoeveel stuks ze wel kunnen leveren hebben ze niet verteld. Naast het tekort aan PSP's schijnt het er ook een tekort aan promotie-materiaal te zijn. Het lijkt er dus op dat de Europese launch van de PSP niet echt soepeltjes zal verlopen.

Ook zal de nieuwe firmware v2.00 niet op de Europese PSP's geinstalleerd staan. Kopers krijgen een UMD-disc bij de PSP waar de update opstaat.

Ajax plaatst zich voor Champions League

Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg uit Amsterdam versloeg in de eigen ArenA BrÝndby IF uit Denemarken met 3-1. Aangezien de heenwedstrijd in 2-2 was geŽindigd, gaat Ajax naar het hoofdtoernooi.

Ajax speelde erg rommelig in de beginfase en kreeg nauwelijks kansen. BrÝndby speelde op de counter en spits Elmander kreeg een zeer goede kans na een fout van Trabelsi, maar laatstgenoemde redde op de lijn. Vlak voor rust kon echter niemand redding brengen op opnieuw een inzet van Elmander: 0-1.

Na rust ging Ajax beter spelen en maakte Babel al snel gelijk door middel van een schot van zo'n zestien meter, een stand waarmee Ajax zich ook al geplaatst zou hebben. De goal van Babel was het startsein voor een betere tweede helft van de ploeg. Ruim tien minuten later bracht trainer Danny Blind Sneijder in de ploeg voor Boukhari, waarna het niveau nog eens omhoog ging. Sneijder zorgde uiteindelijk voor de definitieve beslissing met twee mooie goals in de laatste tien minuten: 3-1.

Het is de vierde achtereenvolgende keer dat Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League weet te halen. In 1995 won de club het toernooi. Morgen zal er om 16:00 uur in Monaco geloot worden voor de groepsfase van het Europese toernooi.

Kijk hier voor een lang verslag en meer sportnieuws!
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.