Meer details Resident Evil DS

Na het nieuws van gisteren dat Resident Evil op de Nintendo DS zou verschijnen, werden er al snel meer details bekend op het internet.

Biohazard: Deadly Silence ( ), zoals het spel momenteel in het oosten door het leven gaat, is een remake van het originele Resi survival horror avontuur, die we als eerste leerden kennen op de PSX. Later, na het ondergaan van een radicale facelift, kwam het spel ook voor de GameCube. De meeste mensen hebben het spel dus wel gespeeld.

Resi fans zullen blij zijn om te weten dat de DS interpretatie geen directe port is van de inmiddels sterk verouderde PSX versie. Capcom heeft het spel compleet gereviseerd; daarbij zijn alle modellen animaties en achtergronden (die nu volledig 3D zijn en niet geprerenderd) opnieuw gemaakt. Tevens zijn er significante elementen aan de originele gameplay toegevoegd. Dit maakt het dus wel erg onwaarschijnlijk dat de screen van gisteren DS screens betreffen. pffieuw

De stylus is ook een belangrijk onderdeel van het spel. Je zal deze gebruiken voor het oplossen van de puzzels en voor het neerhakken van zombies in de nieuwe first-person combat mode.

De zombies zelf hebben ook een kleine makeover in karakter gehad. Ze zullen zich niet alleen meer ophouden in één bepaalde kamer, maar ze achtervolgen je nu ook door deuren en gangen op zoek naar vers mensenvlees. Er zijn ook geruchten dat het spel WiFi gaat ondersteunen, maar hier zijn nog geen details over bekend.

Capcom heeft momenteel nog geen releasedate bekend gemaakt voor Resi: DS, maar het lijkt erop dat het spel onderdeel gaat worden van het tienjarig jubileum van Resident Evil in 2006.