Beelden Joran niet op Amerikaanse tv

Icoon Buitenlands nieuwsBeelden van de Nederlander Joran van der Sloot in een Arubaanse gevangenis zullen vooralsnog niet op de Amerikaanse televisie worden uitgezonden. Zender NBC maakte woensdag bekend dat zij zich zal houden aan een bevel dat een rechter op Aruba uitvaardigde. De zender maakte opnames in de gevangenis, en wist daarbij Van der Sloot te filmen.

De 18-jarige Joran van der Sloot zit sinds 9 juni vast in de zaak rond de verdwenen Amerikaanse studente Natalee Holloway. Tot dusver is niet duidelijk wat met de jonge vrouw gebeurd is. Eveneens is er geen officiŽle aanklacht ingediend tegen de hoofdverdachte. In september moet een rechtbank bepalen of er voldoende verdenking is om Van der Sloot nog langer vast te houden.

NBC kreeg onlangs toestemming van de directeur van de gevangenis waar de jonge verdachte wordt vastgehouden om opnames te maken in de gevangenis. Daarbij lukte het de zender om ook beelden te schieten van de gevangen Van der Sloot. "We respecteren de beslissing van de rechtbank van vanavond, we kijken naar verdere gerechtelijke stappen", zo reageerde een woordvoerder van NBC gisteren.

Joran van der Sloot in de boeien
Joran van der Sloot in de boeien