Spelers Anderlecht beroofd tijdens kwalificatieduel in Praag

Sir-Ulrich had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat Anderlecht gisteren een ticket voor de Champions League ten koste van Slavia Praag verdiende, zal hen nu even worst zijn. Tijdens de wedstrijd bleek namelijk de kleedkamer van de Belgen geplunderd te zijn door dieven. De diefstal moet vlak voor rust gebeurd zijn. Bijna alle spelers zijn het slachtoffer. Veertien Brusselaars missen nu iets, waaronder Bart Goor en Vincent Kompany. "Ik schaam me dat ik Tsjech ben", zei doelman Daniel Zitka na de diefstal.

De grootste slachtoffers waren Nenad Jestrovic en Serhat. Jestrovic raakte 1.500 euro, een computer, een horloge, juwelen, zijn trouwring en een mobiel kwijt. Serhat verloor onder meer zijn paspoort, playstation en creditcards. Ook de insulinespuiten van Pšr Zetterberg werden gestolen.

"Dit is een schande voor de organisatie van Slavia", zei een kwade coach Franky Vercauteren op Sporza Radio. De diefstal werd door de begeleiders ondekt vlak voordat de spelers met rust de kleedkamers in kwamen.

"Maar we konden dat niet tegen de jongens zeggen. Er was een belangrijke match aan de gang. Portefeuilles, visa, paspoorten, juwelen, allemaal weg. Dat is erg voor de jongens", aldus Vercauteren. Na rust sloeg Anderlecht toe in Praag, dankzij goals van Serhat en Mbo Mpenza wonnen de Belgen met 2-0.

De lijst wat elke speler mist

Voor meer sport-nieuws kun je terecht op Sport.fok.nl.