Nieuwe geruchten Kimi/Ferrari

De geruchten rond een eventuele overstap van Kimi Räikkönen naar Scuderia Ferrari blijven hardnekkig de ronde doen. Hoewel zowel het team als de coureur alles ontkennen, zou een doorgaans betrouwbare website de geruchten bevestigd hebben gekregen.

Begin deze maand beweerden boze tongen dat Räikkönen al volgend jaar naar Ferrari zou gaan. Met het tekenen van Felipe Massa voor het Italiaanse team lijken die geruchten de kop ingedrukt, maar er wordt nog steeds gefluisterd dat de Fin dan in 2007 naar Ferrari zou gaan. Massa zou dan slechts een opvuller zijn tot de komst van Räikkönen, of de Fin zou Michael Schumacher kunnen gaan vervangen, mocht hij ervoor kiezen aan het einde van 2006 Ferrari te verlaten.

De geruchten zijn echter sterker geworden nadat GrandPrix.com, een site die het normaal vaak bij het rechte eind heeft, een anonieme, maar betrouwbare bron wist te citeren dat "Kimi Räikkönen in 2007 absoluut naar Ferrari gaat". De website spreekt van een bron die "de afgelopen jaren zeer betrouwbaar is gebleken en genoeg connecties heeft om te weten wie waarheen gaat". GrandPrix.com verwacht overigens niet dat Massa voor slechts één jaar is ingehuurd, wat zou betekenen dat Schumacher komend jaar inderdaad aan zijn laatste seizoen bij het steigerende paard zou beginnen.

De geruchten worden overigens door beide partijen resoluut ontkend. Räikkönen vraagt zich af waarom hij van team zou moeten wisselen nu hij bij McLaren Mercedes weer meestrijdt voor het kampioenschap en Ferrari-woordvoerder Luca Colajanni meldt dat het team voor 2006 twee coureurs onder contract heeft en dat het nog veel te vroeg is om na te denken over 2007.