Sony komt met groot Europees PSP portaal

Sony zal, tegelijk met de Europese launch van de PSP volgende week, komen met een pan-Europees webportaal voor PSP eigenaren. Hiermee neemt Sony een belangrijke stap betreffende de online features van het apparaat.

Volgens een bericht van New Media Age vormt dit PSP portaal een volledige online community. De website, momenteel nog in teaser-fase te vinden op Your PSP.com, moet gebruikers de mogelijkheid bieden bonuscontent voor games te downloaden.

Na het registreren ontvangt de gebruiker een user id en wachtwoord waarmee toegang verkregen wordt tot exclusieve games, muziek, video's en foto's. Volgens het bericht is dit portaal een geheel gratis service met als primair doel bonus gaming content leveren. Tevens gaan er berichten dat Sony in discussie is met verschillende grote filmmaatschappijen, waaronder Twentieth Centrury Fox, Buena Vista Internation en Universal Studios voor het aanleveren van filmclips, promo's en trailers.

"We want people to realise that the Web is the place you go when you have a PSP," zei Stephane Hareau, senior brand manager van PSP Europa. "It's a crucial part of the whole experience."

Dit is een belangrijke ontwikkeling in de Sonys onlinestrategie. De algemene tendens is wel dat onlinemogelijkheden een van de belangrijkste punten is waarop de aankomende next-gen console oorlog uitgevochten zal worden en Sony lijkt hiermee haar bewapening begonnen te zijn.