'Pianoman' is 20-jarige Duitser

Moehaha, WHiZZi, Maddy_K, arenda29,Gweaneth en vele anderen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Piano manDe 'Pianoman' is een Duitser. De mysterieuze pianist werd in april in een doorweekt kostuum aangetroffen op een Engels strand. Sindsdien zweeg de 20-jarige man uit Beieren. De man is maandag uit een Brits psychiatrisch ziekenhuis ontslagen. Vrijdag zou hij het stilzwijgen hebben doorbroken.

De man zegt volgens een krant homoseksueel te zijn en op het strand een zelfmoordpoging te hebben gedaan. Na zijn vondst sprak hij niet en toen hij pen en papier kreeg, tekende hij een piano. Daarop zou hij het verplegend personeel hebben verrast op een pianorecital, dat hem de bijnaam 'Pianoman' opleverde.

Van over de hele wereld kwamen ongeveer 800 tips binnen over de man. Nadat hij Oslo had aangewezen op een kaart, werd ook een Noorse onderzoeker ingeschakeld. De artsen konden echter niet achterhalen wie de muzikant werkelijk was. De artsen vermoedden dat de man autistisch was.

Waarschijnlijk heeft de man een slim bedrog gepleegd. De man kon wel degelijk praten en zou afgelopen weekeinde uitgebreid uit de doeken hebben gedaan dat hij in het verleden psychiatrische patiŰnten heeft verpleegd en hun gedrag heeft nagedaan. Bovendien zou de man helemaal niet goed kunnen pianospelen, maar steeds dezelfde pianotoets hebben aangeslagen.

Het ziekenhuis waar de man werd behandeld overweegt nu een schadeclaim in te dienen bij de man van 60.000 euro.