Partner Olivia Newton-John spoorloos verdwenen

Icoon Showbiz nieuwsDe partner van zangeres en actrice Olivia Newton-John is twee maanden geleden op raadselachtige wijze verdwenen. Patrick Kim McDermott (48) is voor het laatst gezien toen hij op 30 juni in het Californische San Pedro aan boord ging voor een vistripje van een dag. Of hij op zee is verdwenen of na terugkomst aan wal iets is overkomen is niet duidelijk.

McDermott kende de bemanning en andere visliefhebbers op de boot niet. Vaststaat dat hij aan boord is gezien. Tevens werden zijn rugzak en visspullen op de viskotter aangetroffen, en stond zijn auto nog in de haven waar hij aan boord ging. Ondervraging van de bemanning en van een aantal andere opvarenden leverde echter niets op. Voor de naasten van McDermott werd pas een week later duidelijk dat er iets aan de hand moest zijn, toen de cameraman niet kwam opdagen op een familiebijeenkomst. Uiteindelijk werd hij op 11 juli als vermist opgegeven.

McDermott heeft sinds negen jaar een relatie met Newton-John (56), die in 1978 furore maakte in de filmmusical Grease. Zij woonden samen in een huis in de Californische kustplaats Malibu. Inmiddels doen er allerlei speculaties de ronde over wat de man is overkomen, van zelfmoord of een noodlottig ongeval aan boord tot wellicht moord of een in scŔne gezette dood. "Dit is een heel vreemde zaak", stelt Dennis Nebrich van de Amerikaanse kustwacht. "Steeds als je denkt dat je een idee hebt wat er aan de hand is, blijkt dat toch niet te kloppen."

Olivia Newton-John en Patrick McDermott
Patrick McDermott en Olivia Newton-John