Advocaat Van Persie wil sepot

Bat had ons via de nieuws-submit te melden:

Van PersieAdvocaat Abraham Moszkowicz gaat waarschijnlijk binnen afzienbare tijd aan de officier van justitie vragen om de zaak tegen Robin van Persie, die verdacht wordt van verkrachting, te seponeren. De raadsman van de profvoetballer zegt dit nadat vanmiddag bij de rechter-commissaris een getuigenverhoor heeft plaatsgevonden.

Volgens Moszkowicz heeft het verhoor van Sandra Krijgsman, het vermeende slachtoffer, wat hem betreft ''leuke gezichtspunten'' opgeleverd. ''Haar verhaal is er zeker niet consistenter op geworden en dan druk ik mij nog netjes uit. Zoals het er nu naar uitziet, ga ik erover nadenken om bij de officier een verzoek tot seponeren in te dienen. De zaak ontwikkelt zich absoluut in het voordeel van Van Persie, maar dat is mijn mening.'' Volgens Moszkowicz leverde het verhoor van de andere twee getuigen, vrienden van Van Persie, geen nieuwe inzichten op.

De Arsenalspeler zat in juni twee weken in de cel nadat een vrouw aangifte tegen hem had gedaan van verkrachting. Het Openbaar Ministerie liet na zijn vrijlating weten dat de voormalige Feyenoorder verdachte blijft. Het onderzoek is nog steeds niet afgerond.

-
Zie ook: Van Persie werd mogelijk vals beschuldigd.