Kijker start actie tegen reclame Talpa

Metallator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsEen voetballiefhebber uit Spijkenisse probeert tv-kijkers te mobiliseren tegen de overvloed aan reclame in het voetbalprogramma De Wedstrijden van tv-zender Talpa. Theo Teitsma heeft een mailadres opengesteld voor reacties en handtekeningen. Deze wil hij overhandigen aan Talpa-baas John de Mol.

"Het voetbal moet weer van de kijker worden. Met een nieuwe zender die het uitzendt, kan ik nog wel leven, maar niet met die voortdurende onderbrekingen", zegt Teitsma, die lokaal bekendheid geniet als journalist. Door de reclame zou het een half uur meer kosten om alle samenvattingen te zien. Daarbij ergert de voetballiefhebber zich aan het feit dat Talpa het sportprogramma niet met de belangrijkste wedstrijden begint. "Daardoor moeten naar mijn idee veel mensen te lang wachten voordat ze hun favoriete club kunnen zien."

De Spijkenisser zegt inmiddels enkele tientallen reacties te hebben ontvangen. Hij hoopt uiteindelijk met 'enkele tienduizenden en misschien wel meer dan honderdduizend steunbetuigingen' uit het hele land bij De Mol op bezoek gaan. "Ik hoop van harte dat hij de dialoog aan wil gaan. Ik kan me niet voorstellen dat hij ongevoelig is voor de mening van de voetbalkijkers", stelt Teitsma in een persbericht.