Inter verovert Italiaanse Supercup

Internazionale heeft de Italiaanse Supercup gewonnen. Een goal van Juan Sebastian Veron in de extra speeltijd bleek de doodsteek voor landskampioen Juventus: 1-0.

Juventus-trainer Fabio Capello wordt al vroeg in het seizoen met allerlei tegenslagen geconfronteerd. Keeper Buffon is maanden uit de roulatie, Thuram is geblesseerd en gisteren werd de eerste kans op een prijs verspeeld aan het ambitieuze Inter. Tijdens de eerste helft was de Oude Dame steeds de onderliggende partij en ontsnapte het aan een achterstand. Martins, Veron en Stankovic misten enkele uitstekende kansen.

In het tweede bedrijf drong Juve wat meer aan. Dit resulteerde bijna in een voorsprong. In de 67e minuut trof Patrick Vieira de paal na een mooie vrije trap. Ibrahimovic kreeg een mogelijkheid, maar Toldo redde bekwaam. In de noodzakelijk geworden verlenging kwam Inter na tien minuten op voorsprong. Adriano hield de bal knap vast en legde terug op Veron die hard binnenschoot.

Voor de Nerazzurri is het pas de tweede Supercup uit de historie. Woensdag volgt voor Internazionale een nog belangrijker wedstrijd als Shakhtar Donetsk komt afreizen naar Milaan voor de returnwedstrijd in het kader van de voorronde van de Champions League. In Oekraïne won Inter met 2-0.