Fans willen de Stones niet in de ArenA

De Rolling Stones moeten niet optreden in de Amsterdam ArenA. Dat vinden Nederlandse fans van de band. Ze roepen concertorganisator Mojo dan ook op het geplande concert van volgend jaar niet in het stadion te houden. De fans vinden de kwaliteit van het geluid in de ArenA te slecht. Op een speciale website zijn ze een handtekeningenactie gestart.

De fans hebben slechte ervaringen met concerten van The Rolling Stones en van andere bands zoals David Bowie en U2 in de Arena. Mojo zegt echter niet verantwoordelijk te zijn voor de keuze van de concertlocatie. "Dit soort grote bands bepalen zelf waar ze spelen", zegt woordvoerder Jan Willem Luiken. "We willen het probleem niet afschuiven, maar het is een feit dat de artiest zelf bepaalt waar hij een optreden geeft. Mojo is een uitvoerend bedrijf en de artiest bepaalt wat er gebeurt", benadrukt Luiken.

Stones-gitarist Keith Richards zei afgelopen week in een interview dat hij zeker Nederland aan wil doen tijdens de wereldtournee die binnenkort begint.