Kinderen gearresteerd bij Schiavo-protest

Icoon Buitenlands nieuwsActivisten die demonstreren voor de kliniek waar Terri Schiavo verpleegd wordt zetten kinderen in om te proberen door de politie-afzettingen heen te breken. In de afgelopen week werden al zes jeugdigen gearresteerd, waaronder de tienjarige Joshua Heldreth. Hij zou hebben geprobeerd water te geven aan de comapatiënte, die sinds negen dagen geen voedsel en vloeistof meer krijgt toegediend.

"God is met mij", verklaarde Josh, die met zijn ouders naar Florida was afgereisd. Zijn vader Scott werd in het verleden al herhaaldelijk gearresteerd bij demonstraties voor abortusklinieken. De jongen werd bij de kliniek in de boeien geslagen, en samen met een 14-jarige tweeling afgevoerd. Op het politiebureau werden de kinderen gefotografeerd, en werden er vingerafdrukken afgenomen. Hierna werden ze weer op vrije voeten gesteld.

Andere aanwezige kinderen houden het bij legaal protest. De zevenjarige Hannah Donahue heeft een rode tape met het woord LIFE over haar mond en een oranje tape met het woord JAIL op haar borst. Ze verklaart dat het laatste teken voor Michael Schiavo is, de echtgenoot die Terri wil laten sterven. "Ze zouden hem in de gevangenis moeten stoppen, omdat ik niet denk dat hij weet wat Terri wil. Hij speelt de baas", zegt Hannah. "Ze leert dat we waarde hechten aan het leven", reageert haar moeder.

De ouders van de comapatiënte, die haar in leven willen houden, hebben ook in een laatste poging om een rechter aan hun kant te krijgen bot gevangen. Het echtpaar Schindler wil dat de kunstmatige voeding van hun dochter hervat wordt. Ze hebben hun hoop gevestigd op een persoonlijk ingrijpen van gouverneur Jeb Bush van Florida. Deze zei donderdag echter dat hij sympathiseerde met de ouders maar dat hij niet meer kon doen dan zijn bevoegdheden als gouverneur toestaan.

Joshua Heldreth wordt gearresteerd
Josh werd gearresteerd toen hij de kliniek wilde binnendringen