Microsoft heeft grootse plannen met Xbox 2

Jeroen (washandje)
Microsoft heeft onlangs in een interview met MCV UK toegegeven dat er een tekort is aan Xbox'en in Engeland. Ze zeggen ook dat ze de situatie in de komende weken gaan verbeteren.
Wat voor ons Nederlanders interessanter is, is het grote vertrouwen van Microsoft in hun opkomende Xbox 2 (dit zal waarschijnlijk niet de uiteindelijke titel van het apparaat worden). Microsoft hoopt de console, die deze herfst gereleased wordt, al voor kerst 2005 één miljoen keer te hebben verkocht. Eind maart moet dit getal opgekrikt zijn tot anderhalf miljoen. De bron van MCV UK zegt ook dat de Xbox 2 niet backwards compatible zal zijn. Dit betekent dat je je oude Xbox games niet in het apparaat zal kunnen spelen. Bovendien zullen de nieuwe consoles aangepast worden per regio, bijvoorbeeld in kleur. Ook wordt er getipt naar customizable hardware. De bron zei hier het volgende over:
"[...]
We have ways. We have ideas. Look at cell phones. You can have snap-on faceplates, you can change the skin and the batteries, and you can change the ringtones. I think we need to have a global foundation, and then personalise within region.
[...]"


Of dit betekent dat er voor de Xbox 2 "frontjes" op de markt zullen komen zoals bij mobiele telefoons weten we nog niet. Het hele artikel is hier te vinden.