Handel aandelen Ajax stilgelegd

Maurice (mbn)
Ajax heeft vanochtend de handel in de aandelen van de club laten stilleggen. Meestal is dit een teken dat er een belangrijke mededeling vanuit de club zal worden gedaan.

Waarschijnlijk zal de mededeling de nieuwe technische staf van Ajax betreffen. Sinds het vertrek van Ronald Koeman gonst het van de geruchten rond de club. Als belangrijkste kandidaat voor de trainerspositie wordt Danny Blind genoemd. Ondanks dat Ajax het heeft ontkend, zou er echter ook met Martin Jol zijn gesproken.

Jack van Gelder verkondigde gisteren in het tv-programma Studio Voetbal dat als Blind trainer wordt, Ruud Krol zijn assistent zal blijven. De tweede assistent-trainer bij Ajax, Tonnie Bruins Slot, zou aan het einde van het seizoen bij Ajax vertrekken en dan worden opgevolgd door Alfons Groenendijk. Groenendijk is nu assistent-trainer bij Sparta, maar heeft daar zijn vertrek al eerder aangekondigd.

Update:
NOS Teletekst meldt dat Danny Blind de nieuwe trainer van Ajax wordt. Blind, nu al werkzaam bij Ajax als hoofd jeugdopleiding, zal per direct de taken, die na het vertrek van Koeman door Krol en Bruins Slot werden vervuld, overnemen.