Eén op de drie vaders probeert moedermelk uit

Icoon Medisch nieuwsEén op de drie mannen in Groot-Brittannië die net vader zijn geworden geven toe de moedermelk van hun partner uit te proberen.

Dit bleek na een opiniepeiling van Cow & Gate. Hierin hebben 1690 vaders vragen ingevuld over borstvoeding en wat zij ervan vinden. Cow & Gate zegt dat de resultaten de mythe teniet doen dat de vaders zich uitgesloten voelen van de partner wanneer deze de nieuwe baby borstvoeding geeft.

Niet alleen heeft 74 procent van alle mannen gezegd dat zij zich betrokken voelden, maar een derde gaf zelfs toe de moedermelk van hun partner uit te hebben geprobeerd. De meerderheid van hen die moedermelk hebben geproefd (69%) woont in East-Anglia. Hier is het aantal vaders meer dan het dubbele van het aantal dat gevonden wordt in Londen (25%) en in het Noorden (29%).

Dr. Natasha Bye, Hoofd van Wetenschappelijke Zaken van Cow & Gate, zei: "De Cow & Gate wordt aangemoedigd om te zien dat de vaders hun partners steunen in de keus om hun kind borstvoeding te geven omdat dat het beste is."