Shadow Hearts: Covenant

Het verhaal speelt zich af gedurende de Eerste Wereldoorlog, om precies te zijn een half jaar na de gebeurtenissen in het eerste spel. Maar dan wel een alternatieve versie van de Eerste Wereldoorlog, je moet niet raar opkijken als je ineens door speelgoedeendjes, gremlins of reuze-slakken wordt aangevallen...

In het dorpje Domremy in Noord-Frankrijk schijnt een demoon in de kathedraal te huizen. De Duitse legerofficier Karin Koenig wordt er op uitgestuurd om te onderzoeken wat er waar is van de verhalen van de bange soldaten. Samen met priester Nicholai stapt ze de kathedraal binnen om de demoon uit te drijven. Nicholai gebruikt hiervoor een speciaal soort maretak (mistletoe). Hierdoor krijgt de demoon een menselijke vorm, Yuri. Yuri is een Japanse jongen die een half jaar geleden (in de eerste game) een god verslagen heeft en die daarbij zijn vriendinnetje verloor. Zodra de demoon zijn ware gezicht toont kiest Karin kant voor hem; en dus tegen Nicholai. Het doel is nu het zoeken van een tegengif tegen de maretak die in Yuri\'s hart gestoken is. De tocht voert je onder andere door ItaliŽ, Wales, Rusland en Japan.

Onderweg sluiten enkele wonderbaarlijke figuren zich bij je aan; elk met zijn of haar eigen verhaal en eigen beweegredenen om aan de reis te beginnen. Blanca is een wolf die probeert te ontdekken of er sterkere wolven in de wereld bestaan. Gepetto is een gepensioneerde poppenspeler. Joachim is een worstelaar die zichzelf in een vleermuis kan veranderen. Lucia is een waarzegster, die met kaarten en etherische oliŽn in de weer is. Twee figuren die je regelmatig tegen zult komen zijn de broers Gerard en Pierre, deze winkeliers zijn op grappige wijze over-de-top homo. Ook de vijanden vormen een bont gezelschap van mensen en vreemde wezens.