Opnieuw kinderfilm onder vuur bij Christenen

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Shrek, de ondeugende OgerDe Traditional Values Coalition, een beweging van Christelijke fundamentalisten in de Verenigde Staten, waarschuwen ouders voor de 'verdorvenheden' die er naar hun oordeel in de kinderfilm Shrek 2 te zien zijn. Volgens hen staat de animatiefilm bol van seksuele toespelingen en lopen er te veel transseksuelen rond in de prent. Shrek 2 is dit jaar genomineerd voor een Oscar in de categorie 'Best Animated Feature Film'.

Waar de meeste mensen de film zien als een komisch verhaal over een groene kwelgeest en zijn ware liefde, bekijkt de Traditional Values Coalition de film met grote gevoelens van argwaan: "Shrek 2 staat op de affiche als onschuldig amusement, maar bevat subtiele seksuele toespelingen", aldus de verklaring op haar website. De beweging omschrijft zichzelf als een fundamentele interconfessionele pressiegroep waarbij meer dan 43.000 kerken zijn aangesloten.

Eerder al kregen (teken)filmkarakters als SpongeBob SquarePants, Barney de dinosaurus, de Teletubbies en Bert & Ernie uit Sesamstraat vanuit conservatieve Christelijke kringen al kritiek te verduren, vanwege het feit dat zij 'immorele en homoseksuele boodschappen' zouden uitdragen aan de jeugd.