Veel dŲner kebab niet erg fris

irule25 had ons via de nieuws-submit te melden:

Wie broodjes dŲner kebab bij eettentjes bestelt moet er rekening mee houden dat nogal wat broodjes te veel bacteriŽn bevatten. Dat stelt de Consumentenbond op basis van een onderzoek onder 35 kebabzaken. Volgens de bond overschrijdt 33% van de zaken de norm voor bacteriŽn. Tijdens het onderzoek trof de bond onder andere beschimmeld vlees aan.

De Consumentenbond zegt dat de grote hompen vlees in de kebabzaken vaak niet heet genoeg verwarmd worden om bacteriŽn te doden. Ook trof men onder meer rauw vlees aan tussen bereide producten en gebruikte vleesrollen die op de grond in de vriezer lagen. In een artikel haalt de Bond enkele voorbeelden aan van overtredingen in de zaken. Zo zat in een pand in Utrecht een papegaai in een kooi bij de vleesopslag. Bij een andere verkoper in die stad hing volgens de bond groen beschimmeld vlees in een koelcel. Volgens de uitbater ging het hier om een Turkse specialiteit. Bij een andere zaak werd een briefje 'verboden handen te wassen' aangetroffen.

Van de 35 onderzochte zaken kwam Nijmegen DŲner Kebab als beste uit de bus.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft shoarmazaken al langer in de peiling. Bij eerdere inspecties bleek 50% van de bedrijven zich niet te houden aan de regels van de hygiŽnecode voor de horeca. Vuile bedrijfsruimten en te hoge bewaartemperaturen van vlees komen het meest voor. Dit jaar wil de inspectiedienst alle 1.400 shoarmabedrijven, die bij de VWA bekend zijn, "minimaal eenmaal" controleren.