Medische blunder: meisje kan 7,5 jaar niet normaal eten

m.vanhoek en DirtyHarry hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 8-jarige, Britse Tilly Merrel heeft na 7,5 jaar voor het eerst weer normaal kunnen eten. Het meisje heeft al die jaren voedsel via een slangetje toegediend gekregen. Uit een aantal onderzoeken in Californië bleek nu dat er een medische fout is gemaakt en het meisje altijd al normaal had kunnen eten.

Toen Tilly een jaar oud was, vertelden artsen haar ouders, dat alles wat het meisje at in haar longen terecht kwam en niet in haar maag. Dit veroorzaakte ernstige infecties. Tilly zou nooit normaal kunnen leven of eten, volgens de artsen. Vanaf dat moment ging het voedsel via een slangetje direct naar Tilly's maag. Het meisje moest met een rugzak op lopen, waar een voedselpomp inzat die met haar maag verbonden was.

Vrienden en familieleden wisten uiteindelijk genoeg geld te sparen om het meisje te laten onderzoeken in het kinderziekenhuis van de Stanford Universiteit in Californië. Na drie onderzoeken werd duidelijk dat er niets met het meisje aan de hand was en ze al die jaren gewoon had kunnen eten als ieder ander mens.