Kanon gezocht voor dode Hunter S. Thompson

De echtgenote en de zoon van Hunter S. Thompson, de Amerikaanse schrijver die zich zondag van het leven beroofde, zijn op zoek naar een kanon. Thompson wilde als laatste wens dat zijn as de lucht in zou worden geschoten. Acteur Johnny Depp, die Thompsons alter ego Raoul Duke speelde in de film 'Fear and Loathing in Las Vegas' en sindsdien een goede vriend was van de schrijver, gaat proberen een kanon te bemachtigen uit de piratenfilm 'Pirates of the Caribbean'.

De wens is in lijn met het leven van Thompson. Hij had een grote fascinatie voor wapens. De schrijver was de zelfverklaard uitvinder van Shotgun Golf, een 'sport' waarbij met een geweer op golfballetjes geschoten werd. Daarnaast lijstte hij posters van zijn vijanden in, en ging erop schieten in zijn achtertuin. De aanslagen van 11 september 2001 lieten de auteur niet onberoerd. Hij werd paranoïde, en had zijn geweer klaar staan voor het geval dat hij iets verdachts hoorde. "Buckle up and watch your backs at all times. That's why they call it 'Terrorism'", schreef hij in een column.

De auteur zou zelfmoord hebben gepleegd omdat hij zich zorgen maakte over een slechter wordende gezondheid. "Ik denk dat hij bewust besloten heeft dat hij een fantastische trip van 67 jaar heeft gemaakt, het leven heeft geleid dat hij wilde en dat hij niet de onwaardigheden van het oud worden wilde meemaken", stelt vriend Douglas Brinkley. Thompson had de laatste tijd te kampen met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder een gebroken been en de vervanging van een heup. Het weekend voor zijn dood bracht hij door bij het gezin van zijn zoon. Familieleden hadden geen idee dat de schrijver met zelfmoordplannen rondliep.

Hunter S. Thompson (1937 - 2005)
Hunter Stockton Thompson (1937 - 2005)