Uitslag AZ - Alemannia Aachen

AZ speelde de returnwwedstrijd in de derde ronde van de UEFA Cup thuis in de Alkmaarder Hout tegen Alemannia Aachen. Na een achterstand halverwege kwam het toch nog goed.

AZ kon met het 0-0 resultaat uit het eerste duel nog vol aan de bak. Anders dan de eerdere thuiswedstrijden tegen onder meer Auxerre en Glasgow Rangers forceerde het niets in de openingsfase. AZ viel aan, maar zonder resultaat. Erik Meijer scoorde na een halfuur zelfs de 0-1 voor de gasten. De ruim 1000 meegereisde Duitse fans lieten zich daarna horen.

In de tweede helft zetten de Alkmaarders wederom alles op alles om de goal te forceren. Henk Timmer moest echter eenmaal handelend optreden om erger te voorkomen. Bij uitblijven van resultaat greep trainer Co Adriaanse tegen het uur spelen naar een dubbele wissel. Tarek Sektioui en Robin Nelisse kwamen in de ploeg voor Adil Ramzi en Stein Huysegems. Even later maakte Barry van Galen met een fraai schot gelijk. Alemannia kreeg het vervolgens zwaar te verduren. Stehle moest dat in korte tijd met twee gele en derhalve de rode kaart bekopen. Na een schot op de lat van wederom Van Galen, was het Joris Mathijsen die de bal vanuit een corner achter de Duitse keeper werkte.

AZ zal in de achtste finales gaan spelen tegen Shachtar Donetsk. Het team uit de Oekraïne was te sterk voor Schalke'04. AZ zal eerst uitspelen.

AZ - Alemannia Aachen (2-1)
31' Meijer 0-1
62' Van Galen 1-1
80' Mathijsen 2-1

Rood: Stehle (Ale, 2x geel/72')

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Lindenbergh, Ramzi (Sektioui/58), Van Galen (Jaliens/83), Perez, Huysegems (Nelisse/58), Meerdink

Alemannia Aachen: Straub, Sichone (Iwelumo/83), Klitzpera, Stehle, Noll, Plasshenrich, Gomez (Michalke/77), Pinto, Meijer, Rolfez, Paulus (Brinkmann/74)

Submitter:  Bron: FOK!