World Of Warcraft: Battlegrounds komt er aan

Wat kun je verwachten van deze gratis uitbreiding voor je WoW?
Blizzard heeft op zijn website enige details opgesomd:

En van de primaire dingen in het Warcraft universum is het eeuwigdurende conflict tussen de Horde en de Alliance. Deze nieuwe player-versus-player (PvP) gameplay, genaamd Battlegrounds, maakt hier ook gebruik van.

De afgelopen tijd heeft Blizzard, samen met tientallen testers, Alterac Valley getest. Hier bevindt zich aan de zuidkant de Frostwold Tribe, een trotse groep orcs. Aan de noordkant komen we de dwergen van de Stormpike Clan tegen. In een lange beta-sessie is met deze twee clans het PvP systeem uitgetest.


Alterac Valley

De clans kwamen elkaar in het midden tegen om samen met Elite NPC's (Non Playable Characters) een heuse veldslag uit te voeren. Spelers met een minder hoog level maakten gebruik van de vele quests. Zo kun je op dieren jagen, kerkhoven veroveren of een mijn binnendringen voor resources. Net toen een patstelling bereikt bleek kwamen de Gryphons van de Alliance om een luchtinvasie te starten, maar de tegenstanders hadden genoeg resources verzameld om een Elemental op te roepen terwijl de wereld veranderde in superoorlog.

Alterac Valley bevindt zich hoog in de Alterac Mountains. Om er te komen zul je n van de tunnels moeten gebruiken. In de tunnels bevinden zich rode portals die duidelijk maken dat je op het punt staat een Battleground binnen te wandelen. Ook in dit deel van de wereld zullen zich algemene vijanden bevinden, maar het verschil is dat alles in de Battleground is ingesteld als PvP combat.


Mooi uitzicht

Op elke basis vind je patrouilles, captains, lieutenants en elites die voor de verdediging zorgen. Een mijn bevindt zich naast elke basis, druk bevolkt met troggs en kobolds, maar erg rijk aan items. Deze items kunnen gebruikt worden voor upgrades voor de NPC's aan jouw zijde.

Versla je een NPC, dan kun je zijn bloed verzamelen. Dit dient niet alleen als trofee, maar ook als krachten. Verzamel je tesamen genoeg (honderden liters!), dan kun je de shaman of spellcaster opdracht geven een reusachtige Elemental op te roepen. Deze Elemental zal dan het vijandige kamp kort en klein slaan.

Versla je een andere speler, dan kun je een insigne van zijn lichaam roven. Wanneer je dit insigne hebt kun je het levenloze lichaam van je vijand ook nog kapot maken, zodat hij niet meer direct ter plekke tot leven geroepen kan worden.


Diverse gevechten


De verslagen speler krijg dan de keuze of hij in het dichtstbijzijnde kerkhof weer tot leven geroepen wil worden. Kies je dit, dan zal een speciale NPC aldaar je tot leven wekken. Je kunt jezelf niet tot leven wekken, dus je zult even moeten wachten. Je begint dan weer met gehalveerde leven en mana en geen resurrection-sickness.

Elke basis heeft minstens n kerkhof, maar je kunt er meerdere veroveren. Een vlag op het kerkhof maakt duidelijk welk team het veroverd heeft.

Alterac Valley is bedoeld voor de high level spelers, maar dat betekent niet dat de overige spelers niks krijgen. In latere stadia gaat Blizzard ook Battlegrounds voor de spelers in lagere rang maken. Om de balans te bewaren zal er een maximaal aantal spelers in een battleground kunnen deelnemen, maar terwijl je wacht om te vechten kun je vrij spelen in de rest van de WoW wereld.

Het ultieme doel in een Battleground is de generaal van de vijand en zijn basis te verslaan. Er zullen diverse quests en mechanismen zijn om dit te bewerkstelligen. Zo kun je beslissen voor een massale aanval, maar je kunt ook de torens veroveren. Deze torens beschikken over extreem lange afstandwapens zoals bogen en pistolen.

Na de grootste overwinning zal de verloren basis zichzelf langzaam maar zeker opbouwen. De speler kan hierin helpen door de plaatselijke mijn te heroveren en de goederenoverdracht tussen basis en mijn weer op te zetten. Overgenomen torens en kerkhoven dient men weer zelfstandig te veroveren.

Mijnen krijgen geen vlag. Heb je alle vijanden in een mijn verslagen, dan zullen er een paar NPC's van jouw zijde ge-spawned worden om je verovering te verdedigen.

Naast de quests die jou helpen en de vijand afzwakken zullen er ook algemene quests te vinden zijn. De eerste factie die de quest succesvol tot een goed einde brengt krijgt grote beloningen. Zo heb je een syndicate hideout waar een NPC je een opdracht meegeeft. Als je de opdracht tot een goed einde brengt, zal de Syndicate aan jouw zijde vechten. Zo is er ook nog een Goblin engineer en nog tal van andere quests.

Genoeg te doen dus