United tweede na winst op Arsenal

Manchester United heeft Arsenal in een zeer grimmige wedstrijd op Highbury verdrongen van de tweede plaats in de Premier League.

Het team van trainer Alex Ferguson won met 4-2 van de Londenaren, die nu 10 punten achterstaan op Chelsea. Ferguson en Arsène Wenger verklaarden elkaar afgelopen maand de oorlog. Hun spelers gaven daar dinsdagavond tijdens de wedstrijd een passend vervolg aan.

Voor het begin van het duel kregen de beide aanvoerders Patrick Vieira en Roy Keane het in de tunnel al met elkaar aan de stok. Op het veld haalden beide ploegen vervolgens het bloed onder elkaars nagels vandaan met veel overtredingen en scheldpartijen.

Vlak voor rust was Arsenal op een verdiende 2-1 voorsprong gekomen, na een doelpunt van Dennis Bergkamp. Na rust waren de gemoederen wat bedaard en draaide Cristiano Ronaldo het duel met twee treffers binnen vijf minuten helemaal om. Twintig minuten voor het eind van de wedstrijd moest Manchester het met een man minder doen, nadat Mikaël Silvestre een rode kaart kreeg van de arbiter.

Trainer Martin Jol zag zijn club Tottenham Hotspur onderuit gaan tegen Bolton Wanderers, 3-1. Frédéric Kanouté kreeg in de 70ste minuut bij een 1-1 stand de rode kaart. Hotspur hield daarna lang stand met tien man, maar in de slotfase van de wedstrijd moesten ze met twee tegendoelpunten alsnog buigen voor Bolton.