James' terugkeer baat Cavs niet

Met Lebron James weer in de gelederen hebben de Cleveland Cavaliers niet kunnen winnen van de Orlando Magic. In Orlando werd het 105-102 met Steve Francis als uitblinker.

Francis scoorde 30 punten en hielp de Magic aan een broodnodige overwinning met het oog op de play-offs. "Het was een nek-aan-nek race vanavond," vertelde Francis, die ook nog eens 13 assists en zes rebounds had. "We waren in staat om aan het eind de belangrijke punten te maken en dat heeft ons geholpen." Grant Hill scoorde 21 punten en Hedu Turkoglu had 15 punten vanaf de bank.

James kwam terug na twee wedstrijden aan de kant te hebben gezeten. Van zijn blessure was niks meer te merken en hij scoorde 28 punten. "We hebben kansen genoeg gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We hadden open schoten, maar raakten ze niet," aldus James.

Grizzlies maken einde aan Suns' streak

Na vijf wedstrijden op rij te hebben gewonnen liepen de Suns vannacht tegen een nederlaag op. In Memphis waren de Grizzlies met 108-97 te sterk. Memphis speelde zonder topscorer Pau Gasol, James Posey en Bonzi Wells, die allen geblesseerd waren. Beslissende factor was het wegsturen van Steve Nash na twee opeenvolgende technische fouten met nog ruim drie minuten te spelen. Hierna kwamen de Grizzlies niet meer in gevaar. Topscorer van de wedstrijd werd Joe Johnson van Phoenix met 30 punten. Amaré Stoudamire had 22 punten en 19 rebounds. Bij de Grizzlies werd Jason Williams topscorer met 19 punten.

Timberwolves geven voorsprong weg

Na de eerste helft hadden de Minnesota Timberwolves nog een voorsprong van negen punten op de Milwaukee Bucks. Maar mede door goed verdedigend spel van Dan Gadzuric in de tweede helft verspeelden de Wolves hun voorsprong en gingen de Bucks met de overwinning aan de haal; 91-86. Gadzuric had twaalf rebounds en acht punten, Michael Redd werd wederom topscorer met 19 punten. Bij de Wolves was Latrell Sprewell goed voor 24 punten.