Duitser verdacht van kindermoorden

Icoon Buitenlands nieuws In Duitsland heeft de politie een 31-jarige man gearresteerd, die verdacht wordt van het verkrachten en het vermoorden van een meisje van acht jaar. De Duitse justitie heeft het sterke vermoeden dat de man meer kindermoorden op zijn geweten heeft.

De man, Marc Hoffman uit Bremerhaven, vader van twee jonge kinderen, heeft bekend de dader te zijn van de moord op een acht-jarig meisje en op een even oude jongen. Het meisje, de acht-jarige Levke, verkrachtte hij eerst, om haar daarna te vermoorden en in het bos te dumpen. Ze werd drie maanden later pas gevonden.

Vanwege de ernst van de zaak is er door de politie veel informatie over Marc Hoffman gepubliceerd, in de hoop tips binnen te krijgen. Zo was Hoffman al langere tijd werkloos en heeft hij twee kinderen uit eerdere relaties. Een van zijn vriendinnen ging er vandoor, omdat Hoffman nachten doorbracht op pornosites op internet en wegens regelmatig bezoek aan prostituées

Hoffman heeft een berucht verleden. In 1994 werd hij al eens veroordeeld wegens de verkrachting van een 17-jarige liftster. Zes jaar later probeerde hij een geestelijk gehandicapte vrouw te misbruiken. De Duitse justititie krijgt in de media veel kritiek, omdat de dader niet als recidivist was ingeschat.

Inmiddels worden alle onopgeloste gevallen van verdwenen en vermoorde jongens in Duitsland nader bekeken. Daarnaast wordt Hoffman met het verdwenen meisje Adelina (10) uit Bremen nadrukkelijk in verband gebracht. Adelina verdween in juni 2001 op weg naar huis. Haar lichaam werd drie maanden later teruggevonden in een bos bij Bremen.