Downtime FOK!serverrack

Jahaa, daar zijn we weer. We waren namelijk down, maar ik ga er even vanuit dat je dat al wel doorhad. Wat er aan de hand was, is simpelweg het volgende.

Even voor half tien vanavond vloog FOK! op alle fronten eruit. Van het ene op het andere moment waren alle subsites en de database niet meer te bereiken, op welke manier dan ook. Omdat dit een grote algemene downtime was, konden we al snel uitsluiten dat de servers problemen hadden. Het probleem zou ergens vóór de servers moeten liggen, dachten wij, en dat klopte.

Na contact te hebben gehad met John van TrueServer was het euvel echter snel achterhaald en verholpen. Door zijn contact met Redbus in Amsterdam, de locatie van onze servers, waren Patrick en Louis, engineers bij Redbus, snel bij de FOK!servers aanwezig om te kijken wat er aan de hand was, en dat bleek een simpel doch vervelend probleem te zijn: onze switch heeft het begeven. En zonder switch geen dataverkeer naar je servers. En zonder dataverkeer.. enfin, dat kun je zelf wel verzinnen.

John wist echter een reserveswitch voor ons, en die is er door Patrick en Louis direct ingehangen. De kabeltjes zijn vervolgens overgeprikt, en niet lang daarna kon je weer vrolijk verder FOK!ken.

Kortom: onze switch was kapot, en dankzij John (TrueServer), Patrick en Louis (top-dogg Redbus engineers) hoeven iteejer en ik nu niet halsoverkop naar Amsterdam om (1) uit te zoeken wat er aan de hand is en (2) de switch te vervangen. Waarvoor natuurlijk vanaf deze plek onze hartelijke dank en evenzo hartelijke complimenten.