Geen sporen geweld op lichaam Jeanny

danielluh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsOp het lichaam van de achttienjarige Jeanny Wagemans uit het Limburgse Born zijn geen sporen van geweld aangetroffen. Dat blijkt uit de sectie die dinsdag is verricht. De politie liet maandag al wel weten uit te gaan van een misdrijf. Twee verdachten zijn maandag aangehouden, waaronder een 19-jarige ex-vriend van het meisje. De doodsoorzaak staat echter nog niet vast.

Het stoffelijk overschot van Jeanny werd maandagmiddag aangetroffen aan de oever van de Maas bij Grevenbicht. Het lichaam lag in het water. Voor de familie van het meisje was het van meet af aan duidelijk dat een verbroken liefdesrelatie tussen hun dochter en verdachte Matty B. te maken zou hebben met de verdwijning. Jeanny werd vanaf vrijdagavond vermist. Familieleden van de jonge vrouw postten het afgelopen weekeind bij de woning van de verdachte.

In Born gonst het ondertussen van de geruchten. "Deze moord heeft een zuiver relationele achtergrond, als je het mij vraagt. Matty kon het niet verkroppen dat Jeanny rond de kerstdagen hun relatie verbrak en bleef achter haar aanlopen", meldt een leeftijdsgenote van Jeanny. Dat de vermoorde vrouw vlak voor haar verdwijning een paniekerig sms'je verstuurde naar haar broer, waarin ze meldde dat ze werd achtervolgd door een blauwe VW-bus, wordt niet geloofd. Matty B. zou het bericht zelf hebben verzonden, om zo verdenking te voorkomen.

De ex-vriend en mede-verdachte Paul M. (17) worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalt of de voorlopige hechtenis wordt verlengd.

Update 18:48
Het voorarrest van de twee verdachten is verlengd, zo heeft het Openbaar Ministerie laten weten. De twee jongemannen blijven nog zeker twee weken in de cel.