FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 december 2004

Casema verhoogt snelheid naar 10 Mbit

BigPimpin had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Internetprovider Casema gaat in Nederland de snelheid van haar kabelnetwerk opvoeren naar 10 Mbit. Dit maakte zij bekend in een naar buiten gebracht persbericht. Het bedrijf is hiermee de eerste provider die een consumentenproduct met 10 Mbit download aanbiedt. De prijzen blijven hetzelfde.

Afhankelijk van het abonnement krijgen de klanten tot maximaal 60% meer downloadsnelheid en een verdubbeling van de uploadsnelheid. De 10 Mbit zal volledig beschikbaar worden voor de twee duurste abonnementen. Deze kosten 69,95 euro. Bij de snelste breedbandabonnementen voor de consument bedraagt dit 8 Mbit.

Casema zegt in theorie snelheden tot 70 MBit te kunnen bieden. Om de rekbaarheid van het kabelnetwerk te bewijzen werd laatst al een nieuwwserver zonder downloadlimiet geopend, en biedt de provider negen streaming tv-zenders aan.

Tabel snelhedenOude† SnelheidNieuwe Snelheid
DownUpDownUp
Casema KabelbreedMidi512128850260
Multi1.5361922.000520
Maxi3.0725764.000770
Mega6.14476810.0001.050
Wanadoo CableEasy512128850260
BB Basic1.5361922.000520
BB Premium3.0725764.000770
BB Power6.14476810.0001.050

Stel opgepakt na aangifte diefstal marihuana

Scootmobiel en een anonieme FOK!er stuurden ons via de nieuws-submit onderstaand bericht:

Een jong stel uit Callaway, in de staat Florida, heeft niet goed nagedacht toen zij de politie belden om een diefstal te rapporteren. "Ze hebben onze marihuana gepikt! We willen ons spul zo snel mogelijk terug want we gaan het later verkopen", zo vertelde het stel aan de telefoon.

De 18-jarige Douglas Sheetz en de 17-jarige Misty Ann Holmes worden nu aangeklaagd voor drugsbezit en dealen. Volgens de politie had het tweetal donderdag bij thuiskomst ontdekt dat er was ingebroken. Het bleek dat er 113 gram zelfgekweekte marihuana was verdwenen, waarop ze de politie inlichtten. Agenten gingen na het telefoontje meteen over tot arrestatie van het stel. Sheetz en Holmes gaven meteen toe het spul te willen verkopen en maakten ook geen bezwaar, dat de agenten hun huis wilden doorzoeken. Bij de huiszoeking vond de politie verschillende marihuanaplantjes. Vooralsnog zit het tweetal vast.

'De Mol biedt 36 miljoen voor voetbal'

Zoals verwacht heeft John de Mol het meeste geld over voor de samenvattingen van het eredivisievoetbal. Naar verluidt heeft zijn bedrijf Talpa voor de samenvattingen van de komende drie seizoenen tussen de 36 en 40 miljoen euro geboden.

De NOS zou een bod hebben uitgebracht van zo'n 32 miljoen. Dat is een kleiner verschil dan was verwacht. Vandaag hadden de bieders de gelegenheid om hun bod toe te lichten.

De clubs in het betaald voetbal zullen er in ieder geval de komende jaren flink op vooruit gaan. Op dit moment betaalt de NOS namelijk 'maar' 23 miljoen euro. Overigens is nog niet gezegd dat Talpa ook daadwerkelijk de uitzendrechten verkrijgt.

Na het overleg met de Eredivisie CV houdt de NOS nog wel de hoop erin. NOS-directeur Gerard Dielessen vertelde: "Wij hebben een zeer goed bod gedaan, dat niet alleen bestaat uit geld. We hebben een enorme ervaring en we kunnen de clubs een hoge standaard bieden. Ik heb het idee en de hoop dat de clubs daar ook naar zullen kijken. Ik heb in ieder geval geen enkele reden om nu te roepen dat voor de NOS alle hoop vervlogen is."

De Mol was hoopvol na zijn bespreking met de Eredivisie CV: "Ik ben hoopvol gestemd. (...) Op papier kun je niet alles tot in de details uitwerken. Mijn plannen zijn zeker geen luchtkastelen. Ze zijn serieus en onderdeel van een groter geheel. Ik denk dat de mensen van de ECV dat goed hebben begrepen."

"Toyota gebruikt 'gestolen' data"

"Het Toyota team heeft 'gestolen' data gebruikt.", aldus Siegmar Raupach. Raupach leidt het onderzoek naar de 'spionage'.

Het schijnt dat twee mannen die eerst bij Ferrari werkte, en daarna bij Toyota, betrokken zijn bij een spionageschandaal. Ze zouden Ferrari data hebben gebruikt voor de windtunnel van Toyota, iets dat is bevestigd door politieagenten.

Raupach vertelde verder dat een oplossing op de korte termijn niet mogelijk is, vanwege de omvang van de data die gestolen is. Toyota ontkent in de tussentijd alles, en zei dat ze nooit de gestolen data hebben gebruikt, die onder andere door Angelo Santini zou zijn aangevoerd. Hij claimde vandaag onschuldig te zijn.

Button coureur van het jaar

Lezers van het Britse Autosport magazine hebben Jenson Button verkozen tot "internationaal coureur van het jaar". De Prijs werd gisteravond aan de BAR coureur overhandigd door oud-wereldkampioen Mika Hakkinen tijdens de uitreiking in het chique Londonse Grosvenor House Hotel.

Button was aangenaam verrast, maar verklaarde dat hij het wat beschamend vond dat hij geen enkele race had gewonnen afgelopen seizoen waarin Michael Schumacher en Ferrari domineerden.

Doornbos test voor Jordan

De afgelopen week heeft Robert Doornbos een vierdaagse test voor Jordan op Jerez de la Frontera gedaan.

Ondanks de hevige regen lukte het Doornbos nog wel om 300 rondes neer te zetten in de EJ-14, die wel voor 2005 is aangepast. Het team richtte zich op het testen van de aŽrodynamische eisen en de nieuwste band van Bridgestone.

"Gedurende de week hebben we veel vooruitgang geboekt op meerdere gebieden.", vertelde Dominic Harlow, een medewerker van Jordan. "We hebben onder andere de balans verbeterd, en we hebben ook een boel informatie over de auto en de banden opgepikt. We gaan nu de data bestuderen om bij de volgende test er goed voor te staan."

Doornbos was zelf ook tevreden met de test. "Ik ben erg tevreden met de gang van zaken van de afgelopen dagen. Een goede ervaring voor zowel het team en mezelf." Doornbos blijft nog steeds in de race voor een zitje volgend jaar bij Jordan, dat Toyota motoren gaat gebruiken.

Kerstverhalenwedstrijd 2004

Kerst is komende. Voor al diegenen die de sneeuwvlokjes van romantiek al zien dwarrelen is er door FOK!, Sp!ts en de NCRV het volgende georganiseerd; het kerstverhaal 2004. Een competitie waarin jij wordt uitgedaagd om binnen 450 woorden het ultieme kerstverhaal te schrijven. Ben je meer een lezer, geen nood, op de site mag je stemmen voor het beste verhaal, dus ze is zeker een bezoekje waard!

Het samenwerkingsverband is ontstaan na de succesvol verlopen Nachtlichtverhalenwedstrijd. Beide FOK! en NCRV wilden schrijvers in spť blijven stimuleren in hun ontwikkeling. De samenwerking met de Sp!ts was een logische stap, aangezien nu schrijvers van, en via alle media elkaar kunnen ontmoeten. Doel is dan ook om de kerstverhalencultuur een podium bieden, een extra stimulans te geven en de verschillende verhalenmakers elkaar te laten ontmoeten.

Via de site www.hetkerstverhaal.nl worden schrijvers uitgenodigd een verhaal van maximaal 450 woorden in te sturen. Vanaf 13 december wordt dagelijks een verhaal in Plein Publiek uitgezonden (11:00, 747AM), vanaf 20 december is er dagelijks in Sp!ts een interview met ťťn van de schrijvers en op 2e Kerstdag, 26 december, maakt een deskundige jury via NCRV radio en tv (Schepper & Co) bekend wat Het Kerstverhaal 2004 is geworden.

Daarnaast zijn er voor de winnaars boekenpakketen beschikbaar gesteld door AW Bruna en kan er een schrijfcursus worden gewonnen bij de schrijversvakschool.

Voor onzekere Fokkers is er een speciaal topic geopend om hun verhaal te laten proeflezen. Dat is hier te vinden.

Logitech komt met draadloze headset voor Xbox

Zit jij ook altijd zo in de war met de Xbox-live headset? Dan is dit misschien de oplossing voor jou: een draadloze headset van Logitech voor de Xbox. Het maakt gebruik van de 2.4 GHz technologie waardoor je tot tien meter van de zender verwijdert kunt verblijven zonder de verbinding te verliezen en zonder ruis of vertraging.

De batterijduur zal ongeveer zes uur bedragen en je zal de batterij makkelijk kunnen opladen. Hij zal vanaf december voor 79,99 dollar in de winkels liggen ( ongeveer 60 euro). Het product wordt officieel gesteund door Microsoft.

Silverstone krijgt 48 uur


Silverstone heeft een deadline van 48 uur gekregen om een overeenkomst te sluiten met Bernie Ecclestone c.s.

Na een bijeenkomst van de bazen van de teams, vertelde Ecclestone aan de media dat "als het voor donderdag rond is, ze op de kalender staan. Anders staan ze er niet op."

De teams hebben op Heathrow hun handtekening gezet onder een commerciŽle overeenkomst over Magny Cours en Silverstone. Hoewel Ferrari en Sauber er niet waren, was Ecclestone vol vertrouwen dat hun handtekeningen nog wel komen.

Minardi teambaas Paul Stoddart vertelde dat hij zeker is dat er 19 races op de kalender staan volgend jaar. Dit moet aan het einde van de week blijken, als de officiŽle kalender bekend wordt gemaakt.

"Silverstone en Magny Cours hebben het groene licht. Magny Cours staat er bijna zeker op, en het enige dat Silverstone nog kan tegenhouden om erop te staan, is de BRDC.", aldus Stoddart, die refereerde aan de eigenaren van Silverstone, die het niet helemaal met de plannen van Ecclestone eens zijn.

'De Mol biedt 36 miljoen voor voetbal'

Een anonieme FOK!ker, chopke en Elviria had ons via de nieuws-submit te melden:

Zoals verwacht heeft John de Mol het meeste geld over voor het eredivisievoetbal. Naar verluidt heeft zijn bedrijf Talpa voor de samenvattingen van de komende drie seizoenen een kleine 36 miljoen euro geboden. De NOS zou een bod hebben uitgebracht van zo'n 32 miljoen. Dat is een kleiner verschil dan analisten op voorhand hadden verwacht.

De clubs in het betaald voetbal zullen er in ieder geval de komende jaren flink op vooruit gaan. Op dit moment betaalt de NOS namelijk 'maar' 23 miljoen euro. Overigens is nog niet gezegd dat Talpa ook daadwerkelijk de uitzendrechten verkrijgt. Vanaf vandaag hebben de bieders de mogelijkheid hun bod toe te lichten. Op 22 december zal de Eredivisie CV uitsluitsel geven.

CDA: 'Inburgeren autochtonen is onzin'

Icoon politiek binnenland nieuws De uitgelekte plannen om ook autochtone Nederlanders te laten inburgeren heeft tot consternatie geleid bij het CDA. Kamerlid Sterk noemt het plan dat minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenzaken wil gaan invoeren 'onzin'. Ook de andere politieke partijen hebben zo hun bedenkingen bij Verdonks voornemens.

…ťn van de punten van het inburgeringsplan luidt: niet alleen allochtonen moeten verplicht integreren, maar ook autochtone Nederlanders die minder dan acht jaar onderwijs hebben genoten. Daarover zegt CDA-er Sterk: "Het is de omgekeerde wereld. Het moet gaan om mensen die de taal niet kennen. Wij moeten geen energie gaan steken in groepen die geen inburgering nodig hebben."

De PvdA en GroenLinks denken dat met het voorstel een te grote groep mensen inburgeringsplichtig wordt gemaakt. Zo zouden enkel uitkeringsgerechtigden en vrouwen in achterstandsituaties een inburgeringsexamen moeten halen.

De SP vindt dat het plan van Verdonk nog niet ver genoeg gaat. Zo zou de inburgering niet alleen moet worden verplicht voor mensen met een uitkering, maar ook voor hun partners. Oudkomers zouden niet meer aan het inburgeringsexamen moeten worden onderworpen. In plaats daarvan moeten allochtone ouders speciale begeleiding krijgen, zodat goed op de hoogte zijn wat met kun kinderen op school gebeurt.

FP-moderators en Gadgets in FOK!radio

FOK!RadioWe zijn nog maar amper van het Eendenforum bekomen, of er is alweer een nieuw subforum aan het FOK!forum toegevoegd. Luister nu om te horen hoe we met een van de moderators van dit nieuwe Gadgetsforum spreken. Is het gewoon een forumvariant van 'Wannahaves', of wordt er ook meer besproken? Ook komt MaartenGrendel langs. Hij is moderator op de FP. Aan hem vragen we hoe anders de users op de FP zijn ten opzichte van het forum.

We deden de afgelopen weken een oproep om namen en nummers van mensen van wie jij vond dat ze wel in de uitzending gebeld mogen worden te mailen naar radio@fok.nl. We kregen aardig wat reacties binnen en vanavond gaan we wederom iemand bellen in ons item de 'FoonFOK!.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. Verder zal Breuls weer vertellen hoeveel GB's aan dataverkeer we weer hebben gebruikt met FOK! en of er nog nieuwe bezoekeraantal-records zijn gebroken in de verkeersinformatie.

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Afgelopen weken kon je al veel nieuwe items horen. Een daarvan was 'IRC Zingt Mee'. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Mobiel bellen mag voortaan in ziekenhuis

D-mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht staat sinds begin november toe dat in het ziekenhuis mobiel wordt gebeld. Dat is onlangs bekend geworden. Tot voor kort was het gebruik van gsm's in ziekenhuizen niet toegestaan, omdat de straling mogelijk schadelijke effecten zou hebben op medische apparatuur.

Een woordvoerster van het Utrechtse ziekenhuis laat weten dat mobiel bellen in het algemeen geen technische risico's meer met zich meebrengt. Het gebruik van de mobiele telefoon blijft overigens wel verboden op de intensive care, om ieder risico uit te sluiten, en op de verpleegafdelingen. Dat laatste zou vooral de rust van de patiŽnten moeten bevorderen. Behalve een voordeel voor patiŽnten en bezoekers, levert het opheffen van het gsm-verbod ook voordeel op voor het medisch personeel. Zij kunnen door middel van de mobiele telefoon nog beter bereikbaar zijn dan voorheen.

NEC test Zweedse doelman

NEC heeft momenteel de Zweedse doelman Eddie Gustafsson op proef. De club ziet in hem een mogelijke opvolger voor Dennis Gentenaar.

De 27-jarige Gustaffson is momenteel Zweeds international, maar komt bij de nationale ploeg na vijf interlands weinig meer aan spelen toe. De afgelopen drie seizoenen speelde de keeper voor Molde FK. In zijn voetballoopbaan is hij nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eerder was hij al op op proef bij het Engelse Queens Park Rangers. Bij NEC krijgt hij de komende dagen de kans om de trainersstaf van zijn kwaliteiten te overtuigen.

Voetballer scoort en verliest vinger

EricBoucher en Kiedis hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuws De Portugese voetballer Paulo Diogo heeft afgelopen zondag in de Zwitserse competitiewedstrijd tussen zijn club Serviette tegen Schafthausen een doelpunt moeten bekopen met een nogal pijnlijke straf. Na een bliksemsnelle counter verloor hij net zo snel zijn vinger.

De 29-jarige spits sprong na de derde goal, waarmee hij de stand in het voordeel van Serviette op 3-1 bracht, in de hekken. Toen hij daar weer vanaf wilde springen, bleef hij met zijn trouwring hangen achter een stalen punt van het hek. In het ziekenhuis in Zurich konden de artsen zijn vinger niet meer redden. Auw!

Het uitbundig juichen kostte de onfortuinlijke man niet alleen een vinger. De scheidsrechter was niet gediend van zijn vreugdeuitbarsting en gaf hem ook nog eens een gele kaart. Uiteindelijk won de ploeg van Diogo met 4-1. Dit als zeer, zeer schrale troost.

Check voor meer (bizar) sportnieuws ook eens de sportsite van FOK!

CD: Destiny's Child Gaat Voor Puurheid

Drie independent women staan al jaren aan het front van R&B en hiphop. Ze waren survivors en betaalden hun eigen bills, terwijl ze de hele wereld hun name lieten zeggen. Toen werd het tijd voor de dames om solo hun ding te doen. Beyoncť haar succes is bekend, Kelly was iets voorzichtiger en Michelle hebben we niet meer gehoord. Is deze CD, een soort comeback van de drie meiden, een opleving van Destiny's Child, of kunnen ze beter solo verder gaan?

Destiny Fullfilled


Weg bezaaid met Grolsch na ongeluk

Een anonieme FOK!ker, D-mike-E, Robbierzz, macromarkt.nl, pcmaniac, allsystemshalt, Intelligence en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een ongeluk met twee vrachtwagens heeft ervoor gezorgd dat de N36 bij MariŽnberg, gemeente Hardenberg, urenlang afgesloten is geweest voor al het verkeer. Over een lengte van ruim honderd meter bleek na het ongeval de weg bezaaid te zijn met, glasscherven, kratten en flessen bier, aldus de politie.

De twee wagens reden tegen elkaar aan rond ťťn uur in de middag. …ťn van de vrachtwagens transporteerde bier en schaarde. Desondanks bleef de chauffeur ongedeerd. De andere chauffeur nam de benen en reed met zijn geschampte wagen weg. Hij kon later in Almelo worden aangehouden.

De opruimwerkzaamheden namen vele uren in beslag. Pas een uur geleden werd de weg weer vrijgegeven voor al het verkeer.

Weg bezaaid met bier
Vakmanschap is...

Baby dreigt Nederland uitgezet te worden

tommy4487 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) dreigt een 6 maanden oude baby van een Marokkaanse moeder het land uit te zetten omdat er tijdens de zwangerschap geen aangifte is gedaan van de komst van het kind, zo meldt de site van het actualiteitenprogramma 2 Vandaag. De vrouw woont al 25 jaar in Nederland en is in het bezit van een verblijfsvergunning. De vader van het kind is een Nederlandse man. De twee wonen samen met een 10-jarig kind uit een eerdere relatie van de vrouw.

Omdat er tijdens de zwangerschap geen aangifte is gedaan, is de baby nu statenloos. De wet schrijft namelijk voor dat een ongeboren vrucht van een vrouw met een buitenlandse nationaliteit moet worden aangegeven, anders krijgt het kind de nationaliteit van de moeder. Maar een Marokkaans-paspoort kan de baby ook niet krijgen omdat de vader geen Marokkaan is en het diens achternaam draagt.

Baby Jeremy is dus nu statenloos en heeft ook geen verblijfsvergunning, wat reden kan zijn voor de IND om hem binnen 28 dagen het land uit te zetten. De vraag is overigens wel waarheen.

Snelle update
2 Vandaag blijkt aan het eind van de uitzending gemeld te hebben dat de baby gewoon in Nederland kan blijven, zo meldden diverse Fok!kers ons.

Ecclestone verliest rechtzaak

Bernie Ecclestone heeft de rechtzaak die drie banken tegen zijn familiebedrijf hadden aangespannen verloren. Als in het beroep de uitspraak van de rechter gehandhaafd blijft zal Ecclestone een groot deel van zijn beslissingsbevoegdheid betreffende de Formule 1 verliezen.

De drie banken, Bayerische Landesbank, JP Morgan en Lehman Brothers, hebben 75% van de aandelen van SLEC in handen. Onder SLEC bevinden zich verschillende holdings die de verschillende Formule 1-rechten bezitten. Bernie Ecclestone had in het verleden bedongen dat zijn familiebedrijf, Bambino Holdings, dat voor 25% aandeelhouder is van SLEC, volledige zeggenschap had over de holdings die de Formule 1-rechten bezitten.

Hiermee had in de praktijk Bernie Ecclestone totale beslissingsbevoegheid wat betreft de Formule 1. De drie banken, die het meerderheidsbelang van SLEC hebben verkregen bij het failissement van de Kirch media groep, eisten nu voor de rechter dat ze een beslissingsbevoegdheid in de Formule 1-holdings evenredig met hun belang in SLEC zouden krijgen. De Engelse rechtbank heeft die claim nu aan de banken toegewezen, waardoor zij nu een meerderheid in handen hebben bij beslissingen betreffende de Formule 1.

Het wordt echter verwacht dat Bernie Ecclestone beroep zal aantekenen tegen de uitspraak. Nog drie keer kan hij beroep aantekenen tegen de uitspraak, bij het Britse 'Court of Appeal', het Britse 'House of Lords' en eventueel bij de Europese rechter. Als de rechtzaak blijft staan, wordt er een flinke verandering verwacht in de houding van de Formule 1 tegenover de grote autofabrikanten. De drie banken hebben in het verleden al meerdere gesprekken gevoerd met de grote autofabrikanten over de toekomst van de Formule 1.

Rechter blijft bij verbod op radardetector

neegij, vw_caddy en Fujifilm hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De radardetector blijft verboden in Nederland. Dat blijkt uit een uitspraak die de rechtbank in Amsterdam vandaag heeft gedaan in een proefproces dat was aangespannen door een redacteur van het autoblad Autovisie.

De redacteur had de radarverklikker expres zichtbaar achter zijn voorruit geplakt en op die manier een boete uitgelokt. Hij voerde voor de rechter ter verdediging aan dat de overheid niet heeft aangetoond dat het gebruik van een detector leidt tot een hogere snelheid. Bovendien is het wel toegestaan om een flitser langs de weg van de display van de autoradio af te lezen of met het blote oog waar te nemen en dan het rijgedrag aan te passen, zo betoogde hij.

De rechter bleef er echter bij dat een radardetector terecht een verboden apparaat is, en veroordeelde de redacteur tot 250 euro boete.

Stel vragen aan Heleen van Royenfoto: Nick van Ormondt

Heleen van Royen wordt op 9 maart 1965 als Helena Margaretha Kroon geboren in Slotervaart, Amsterdam-West. In 1983 doet zij eindexamen VWO. In 1984 wordt ze ingeloot voor de School voor Journalistiek in Utrecht, waar zij in 1987 afstudeert. Na haar studie werkt zij als redacteur bij het Haarlems Dagblad, als verslaggever bij Radio Noord-Holland en als freelancer bij diverse tijdschriften.

Heleen van Royen is sinds 1992 getrouwd met TV-presentator Ton van Royen. Het echtpaar heeft twee kinderen; een dochter en een zoon. In 2000 verschijnt haar debuutroman De Gelukkige Huisvrouw. Een kaskraker. Haar tweede roman, Godin van de Jacht, verscheen in mei 2003. Het boek stond direct op nummer 1 in de boeken top-10's. Behalve succesvol schrijfster is zij een net zo bekende journaliste. Tot begin dit jaar schreef zij spraakmakende columns voor Het Parool. Inderdaad, tot het begin van "de zaak Oudkerk"...

Speciaal voor de lezers van FOK! zal Heleen van Royen wat tijd in haar drukke schema vrijmaken om vragen te beantwoorden. Heb jij een leuke, spannende of brandende vraag aan Heleen? Plaats hem in dit topic of mail het naar angel@fok.nl

Let op: Alleen vragen en geen discussies in dit topic! Onzinnige vragen en opmerkingen zullen verwijderd worden. Vragen kunnen gesteld worden tot en met woensdag 8 december.

Twee verdachten Wilders-video vrijgelaten

Justitie heeft vorige week twee mannen op vrije voeten gesteld die vastzaten wegens het via een video op internet met de dood bedreigen van Kamerlid Geert Wilders. Het betreft een 23-jarige man uit Bergen op Zoom en een 20-jarige Amsterdammer. Die laatste had volgens justitie niets van doen met de bedreigingen. De 23-jarige blijft wťl verdachte, maar het OM acht het niet noodzakelijk de man langer vast te houden. Een andere 20-jarige Amsterdammer die in deze zaak werd opgepakt, blijft wel vastzitten.

Aanleiding voor de arrestaties waren de bedreigingen in oktober op de MSN-site Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad, die kort na de publicatie off-line werd gehaald. Op de site werd een video gepubliceerd waarin opgeroepen werd om van Wilders het hoofd af te hakken. Op de video, die begeleid werd door Arabische gezangen, stond eerst vermeld dat 'afgod' Wilders wegens ''spotten met de islam'' de straf onthoofding heeft verdiend. Beloning voor ''deze opoffering'' is het paradijs, aldus de tekst in de video. Daarna werden een paar foto's van Wilders in beeld gebracht. Op ťťn daarvan was ook Ayaan Hirsi Ali te zien.

Prins Bernhard liet geheugen testen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Prins Bernhard heeft tijdens de Lockheed-affaire in 1976 zijn geheugen laten testen. Dat heeft professor H. van Wijnen vandaag bekend gemaakt. Volgens de in Londen uitgevoerde test had de woensdag overleden prins een goed professioneel geheugen. Zijn geheugen voor alledaagse zaken was daarentegen niet bovengemiddeld goed.

Van Wijnen sprak in de jaren zeventig regelmatig met de prins. In 1992 publiceerde hij een biographie over de werkzame levens van prins Bernhard en de in 2002 overleden prins Claus. Volgens hem was de prins "buitengewoon verbaasd over alle dingen waarmee de onderzoekscommissie in de Lockheed-affaire hem confronteerde en die hij zich absoluut niet kon herinneren, terwijl het volgens anderen onmogelijk was dat hij dat niet meer zou weten. Hij heeft zichzelf later ook beroepen op een geheugenprobleem".

Subheader

Herdenking
In de Ridderzaal is vanmiddag de verenigde vergadering van Eerste en Tweede Kamer bijeen gekomen om prins Bernhard te herdenken. Volgens voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas betekent "het overlijden van de prins (...) het einde van een tijdperk". Premier Balkenende wees onder meer op het karakter van de prins. "Hij liet mensen nooit in de steek, ook niet als het moeilijk werd. Het is daarom dat velen het overlijden van de prins beleven als een persoonlijk verlies."

© RTL Nieuws
De koninklijke familie, gisteren op het bordes van Paleis Soestdijk

Rouwbeklag
Intussen is op Paleis Noordeinde ook het officiŽle rouwbeklag begonnen. Om twee uur vanmiddag betuigden de ministers van staat en oud-premiers de laatste eer aan de prins. Hij ligt opgebaard in een zogenoemde 'chapelle ardente'. Op zijn kist liggen de Nederlandse vlag en een enkele witte anjer. Prins Bernhard had zelf liever gezien dat de kist half open was geweest voor het afscheid, maar de koninklijke familie heeft anders besloten. Rondom de kist staat een erewacht van vier personen. Als eersten namen Pieter van Vollenhoven en de prinsen Willem-Alexander, Maurits en Pieter-Christiaan de wacht. Vanaf morgen kan het publiek afscheid nemen van de overledene. Paleis Noordeinde is hiervoor geopend van 9.00 uur tot 23.00 uur.

-
De biografie van Prins Bernhard vind je hier

PSP ondersteunt afspelen MPEG-4 vanaf MemoryStick

Sony heeft aangekondigd dat het ook mogelijk zal zijn om MPEG-4 video-bestanden af te spelen op de PSP vanaf een MemoryStick. Deze bestanden zijn door de gebruiker zelf op de memorystick te plaatsen, wat niet het geval is met een UMD disk. Naast MPEG-4 zal het ook mogelijk zijn om MP3's en Sony's Atrac audio bestanden af te spelen. Met een bijgeleverde trial van Image Converter 2 is het mogelijk om video-bestanden om te zetten naar MPEG-4 formaat.
Dit maakt de PSP een draagbare multimedia handheld. Eigenlijk wilde Sony nog zelf films uitbrengen op de UMD disks. Dit om de verspreiding van illegale films tegen te gaan; een UMD disk is namelijk niet te beschrijven door de consument.

Deense omroep blijft Submission uitzenden

Icoon Media nieuwsHoewel een groep Deense moslims een aanklacht tegen de Deense televisieomroep Danmarks Radio (DR) heeft ingediend, zal DR vandaag doorgaan met het gebruiken van fragmenten uit de film Submisson. In een speciaal programma, gewijd aan de gevolgen op de moord op cineast Theo Van Gogh, zullen stukken opnamen de revue passeren.

De groep moslims diende gisteren een aanklacht tegen DR in, omdat ze zich door de film van de vermoorde cineast Theo van Gogh en VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali diep beledigd voelen. Ook zou de film een opruiend karakter hebben. Dat liet de advocaat namens in totaal twintig moslims weten. De DR zond de film in zijn geheel uit. Ook werden in nieuwsuitzending herhaaldelijk fragmenten van de film vertoond.

In een reactie op de aanklacht gaf DR al aan niet thuis te zijn voor de kritiek. De uitzending van Submission is volgens de omroep geen sensatiezucht of een bewuste belediging. De zender toonde de fragmenten "om het debat over gelimiteerde of ongelimiteerde vrijheid van meningsuiting in perspectief te zetten", aldus een eerdere verklaring.

"De beelden worden vertoond om zo een klimaat te scheppen van confrontatie en om het publiek op te zetten tegen Deense islamieten", aldus Traberg Schmidt. Hij is een van de raadslieden van de groep moslims.

Is dit een screenshot van Age of Empires III?

Is het een screenshot of gewoon artwork?


Is dit AOE III?

De mensen van Age Of Mythology heaven blijven verdeeld over bovenstaand screenshot.

De afbeelding lijkt artwork, maar volgens de site zijn er aanwijzingen dat het om een ingame shot gaat:

- De palen in het water zijn vrijwel indentiek en erg polygoonachtig
- Daken en muren hebben vaak dezelfde textures
- De kwaliteit is erg hoog voor artwork

Het lijkt er in ieder geval op dat AOE III zich in de tijden van de koloniŽn zal afspelen. Klik op het plaatje voor de originele resolutie. Wat vind jij? Screenshot of artwork? En waarom?

ETA slaat opnieuw toe in Spanje

UncleScorp en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderDe ETA heeft opnieuw toegeslagen in Spanje. In zeven verschillende steden zijn rond half twee vanmiddag bommen ontploft. Vijf mensen raakten lichtgewond, maar er zouden geen doden zijn gevallen. Afgelopen vrijdag voerde de ETA ook al een aantal aanslagen uit. Toen waren een vijftal benzinestations rondom Madrid het doelwit.

Vlak voor de bommen tot ontploffing kwamen zijn er twee waarschuwingstelefoontjes gepleegd naar de Baskische krant Gara. Volgens de Spaanse justitie waren de bommen niet erg krachtig. De materiŽle schade is dan ook beperkt gebleven.

De aanslagen van vandaag en afgelopen vrijdag zijn een zware tegenslag voor de Spaanse regering. Die hoopte dat de Baskische afscheidingsbeweging door diverse arrestaties van kopstukken de afgelopen jaren ernstig verzwakt zou zijn. Sinds de oprichting in 1968 heeft de ETA al 850 doden en vele duizenden gewonden op haar naam staan.

Beloki start niet in Tour 2005

De Baskische wielrenner Joseba Beloki zal volgend jaar niet starten in de Tour de France. Wel zal de renner van het Spaanse Liberty Seguros in de Giro als kopman gaan starten.

De 31-jarige Beloki zal in Italie starten om zijn oude vorm terug te vinden. De wielrenner snapt de keuze van ploegleider Manolo Saiz om hem niet te laten starten in de Tour en is het met hem eens. "Het is natuurlijk volkomen duidelijk dat ik mijn plaats eerst maar weer eens terug moet verdienen. Bij Liberty hebben ze met Roberto Heras, Isidro Nozal en Igor Gonzalez de Galdeano al genoeg kopmannen voor in de Tour."

In 2003 kwam Beloki in de Tour, toen in dienst van Once, ernstig ten val in een afdaling waarmee hij zijn dijbeen, pols en elleboog brak. Een sukkeljaar bij het Franse Brioches La Boulangere en later het Spaanse Saunier Duval bracht hem weinig succes.

Sony geeft gamers met gewiste memory cards nieuw spel

Een tijdje terug berichtten we je dat de Amerikaanse demo van Viewtiful Joe 2 de memory card wiste.

Op het PlayStation Underground Forum is nu te lezen dat Sony de gedupeerden behoorlijk tegemoet komt: Je belt even met Sony, vertelt dat je memory card gewist is en je mag een spel uitkiezen.Vanzelfsprekend moet je de demo inleveren en de gegevens van je PS2 opgeven.

quote
Looks like if you still have the 2004 holiday demo, you can call sony and ask them for a FREE PS2 game (from their selection) for a little treat for us people that got our cards wiped. (you must call sony though, to get an speical order number)

800-345-7669 (800-345-SONY)

Sony will ask:
*name
*address
*phone number
*PS2 serial number
*Sony will ask you if your card was wiped, but they'll take your word on it. (you don't have to send it in)

Sony will give you:
*game wanted
*address to send demo to
*order number

You must do:
*Send demo disc to Sony
*A little note, saying your name, address, phone number, order number, which game selected from list

Games:
*Wildarms 2
*Parapa The Rapper 2
*Gran Tursimo 3
*JAK 2 (not sure)
*SLY 2
*NCAA 2004
*MLB 2004
*THENS 2004
*ATV3
*Hot Shots 4


Gamen met je gedachten

In een onderzoek naar verbeterde communicatie hebben twee patiŽnten in het ziekenhuis van Madison, Wisconsin het voor elkaar gekregen een computer cursor te controleren dankzij geÔmplanteerde elektroden in hun hoofd. Ze hoefden alleen maar aan het spel te denken en ze konden spelen.

"Het was net een gevecht tussen de computer en mijn innerlijke 'computer'. Soms werd me verteld dat het experiment voor vandaag was afgelopen, maar ik wilde blijven spelen", aldus de 36 jarige Chandra Malmquist, ťťn van de twee patiŽnten.

Dit resultaalt geeft erg veel verwachtingen voor de toekomst. Men hoopt in latere stadia gehandicapten de mogelijkheid te bieden via denkvermogen hun computer te gebruiken, email te checken en protheses te kunnen bedienen.

Mevrouw Malmquist verklaarde dat ze behoorlijk bedreven aan het worden was in een variant van Pong waarin ze een cursor naar een batje moest brengen. "Het meest effectief was als ik aan schreeuwen dacht. Elke dag werd ik beter in het spelletje".

Malmquist, moeder van twee kinderen, stemde in met het experiment, omdat ze al gepland was voor een hersenoperatie. Toen bleek dat ze een tumor had kreeg ze geregeld ongecontroleerde aanvallen.

Onderdeel van het experiment/operatie was een incisie van 2 bij 3 inch in haar schedel waar elektroden aan haar hersens gekoppeld werden. De operatie verliep voorspoedig en ze had geen last meer van aanvallen.

De tweede patiŽnt, een man uit Wisconsin, onderging de operatie een maand geleden. Ook hij was in staat de cursor met gedachten te bewegen.

"Gewoon door te proberen kwam de patiŽnt er zelf achter hoe hij de cursor kon manipuleren", sprak Charles Garell, chief of neurosurgery in het VA Hospital in Madison.

Men verwacht dat zogenaamde "brain-machine interface" technologie er snel zal zijn.


Zou het er zo uit komen te zien?

Van Nistelrooy blijft kwakkelen

Voetballer Ruud van Nistelrooy blijft met zijn kuit kwakkelen. Trainer Sir Alex Ferguson geeft de aanvaller daarom rust tijdens de uitwedstrijd van het reeds geplaatste Manchester United in de UEFA Champions League tegen FenerbahÁe aankomende woensdag.

De Engelse coach hoopt dat de Nederlander 13 december dan weer fit is voor de uitwedstrijd tegen Fulham.

"Ruud heeft een lastige blessure in de onderkant van zijn kuit. We hebben hem tegen Southampton (3-0 winst) rust gegeven en dat doen we ook tegen FenerbahÁe. Hopelijk is hij dan weer 100 procent fit voor de wedstrijd tegen Fulham." aldus Ferguson.

Op 27 november speelde van Nistelrooy zijn laatste wedstrijd, dat was de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion (0-3), waarin hij het tweede doelpunt scoorde.

Theo Bos weer terug op de baan

Wielrenner Theo Bos maakt aankomend weekend zijn rentree op het internationale baancircuit.

De winnaar van zilver op de sprint tijdens de Olympische spelen in Athene is weer helemaal hersteld van zijn blessure aan de rechterknie, waar hij half november last van kreeg, en zal tijdens de wereldbekerwedstrijden in Los Angeles weer op de baan terugkeren. Bos zal dan de kilometertijdrit gaan rijden en de teamssprint.

Jongen (12) opgepakt op verjaardagsfeest

darkmania had ons via de nieuws-submit te melden:

Het verjaardagsfeestje van een 12-jarige jongen uit Eindhoven is iets anders verlopen dan gepland. De jongen werd gisteren opgepakt door de politie.

Het jongetje zou met zijn familie en vrienden gaan lasergamen. Bij het lasercentrum aangekomen stak het jochie voor de grap zijn middelvinger op naar een stel agenten. Deze konden het grapje echter niet waarderen en sloegen de jongen uiteindelijk in de boeien.

Politiewoordvoerder Els Reijnders meent dat dit de enige mogelijkheid was, aangezien er geen gesprek met de jongen mogelijk was. De jongen moet zich binnenkort melden bij Bureau HALT, waar hij een alternatieve straf krijgt. De familie is van plan een klacht in te dienen tegen de actie van de politie.

Cocu bijna in de Europese club van 100

PSV-speler Phillip Cocu zal dinsdagavond waarschijnlijk toetreden tot een exclusief gezelschap in het internationale voetbal.

Als de Nederlander in de Champions League-wedstrijd van PSV tegen Panathinaikos speelt, wordt hij de tweede Nederlander bij de club van 100 in het Europa Cup-voetbal. Tot nu toe speelde Cocu 99 Europese wedstrijden voor Vitesse, PSV en FC Barcelona.

De eerste Nederlander in de club van 100 is Frank de Boer, de oud-aanvoerder van Oranje speelde in totaal 129 duels in de verschillende Europese clubtoernooien.
Nog altijd aan kop gaat de Italiaan Paolo Maldini die 136 Europese wedstrijden speelde. De 36-jarige verdediger speelt waarschijnlijk woensdag met AC Milan tegen het Schotse Celtic zijn 137e wedstrijd. Behalve Cocu speelt ook de Portugese doelman Vitor BaŪa dinsdag zijn 100e Europese wedstrijd.

Dove oppasser verscheurd door leeuwen

Intelligence had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee hongerige leeuwen uit een Iraanse dierentuin in de noordelijke stad Amol hebben een dove oppasser, een hond en een kameel gedood. Die dove man viel in voor de vaste oppasser die afwezig was."De dove man was de kooi binnengegaan om de leeuwen te voederen. De dieren besprongen hem en verscheurden hem", vertelt Alireza Kamali van de brandweer. Nadat de beesten de dierenverzorger hadden verscheurd, trokken ze de dierentuin in. Tijdens hun tocht doodden ze een hond en een kameel. Ondertussen had een bewaker de brandweer gebeld om de dieren te vangen. De politie schoot de beesten uiteindelijk dood.

Inter loopt geen enkel risico met dopingcontrole

De Italiaanse club Internazionale wil absluut geen risico lopen met dopingcontroles.

Daarm hield de club afgelopen weekeend Obafemi Martins voor de thuiswedstrijd tegen Messina (5-0) buiten de selectie, omdat de speler de week daarvoor medicijnen had ingenomen. De clubarts, Franco Combi, nam de maatregel na overleg met het anti-dopingcomitť van de Italiaanse Olympische commissie.

"Ik heb samen met de club besloten Martins buiten de selectie te laten als extreme voorzorgsmaatregel. Hij onderging deze week enkele tests waarbij farmacologische middelen zijn toegediend," aldus Combi.

Na iedere profwedstrijd worden er in ItaliŽ twee willekeurige spelers van beide ploegen aan een dopingtest onderworpen.

Vandenbroucke krijgt werkstraf

De Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke is door de rechtbank in het Belgische Dendermonde tot een werkstraf van 200 uur veroordeeld.

De wielrenner stond terecht vanwege het in bezit hebben van verboden hormoon- en dopingproducten, die in februari 2002 bij een huiszoeking waren aangetroffen.

De verdediging van Vandenbroucke was van mening dat de rechtbank niet bevoegd was om de 30-jarige wielrenner te veroordelen, omdat hij al een schorsing van een half jaar had gekregen van de disciplinaire commissie van de Vlaamse Gemeenschap. Maar de rechter oordeelde dat die straf het toepassen van de federale drugwet niet in de weg stond.

'AZ is titelkandidaat'

Co Adriaanse heeft voor het eerst het woord titelkandidaat in de mond genomen, na de 2-0 overwinning van AZ thuis op ADO Den Haag.

"Daar kun je nu wel van spreken", aldus de coach na de achtste opeenvolgende competitiezege. Toch blijven de Eindhovenaren volgens Adriaanse favoriet. "PSV wint de wedstrijden wat gemakkelijker, dat is het verschil."

Dat het landskampioenschap binnen handbereik ligt, stak Adriaanse niet onder stoelen en banken. "Het gat met PSV is steeds vijf punten. Als wij zelf alles blijven winnen, inclusief in februari onze thuiswedstrijd tegen PSV, hoeft die ploeg nog maar ťťn keer te verliezen en dan worden wij met minimaal ťťn punt voorsprong kampioen."

De Alkmaarse club was ťťn maal eerder in de geschiedenis landskampioen. In 1981 doorbrak de club uit Alkmaar als enige sinds DWS in 1964 de hegemonie van de traditionele topdrie, Ajax, PSV en Feyenoord, in de eredivisie.

Amateurs dreigen scheids met de dood

In Alkmaar is de amateurvoetbalwedstrijd tussen Jong Holland 3 en Always Forward 2 zaterdag in de rust gestaakt omdat Always Forward-speler A. J. KNVB-scheidsrechter Timmerman met de dood bedreigde. Ook andere spelers van Forward maakten zich schuldig aan dreigementen.

De problemen ontstonden toen J. het na een half uur spelen oneens was met een beslissing van de scheidsrechter. Hij dreigde hem daarop te zullen doodmaken. Die doodsbedreiging ging gepaard met grof taalgebruik, beledigingen en handtastelijkheden. Daarop kreeg J. de rode kaart. "We slaan je dood! We pakken jou straks!", zou er geroepen zijn. Spelers van Jong Holland moesten de leidsman in bescherming nemen tegen diverse spelers van Always Forward.

De scheidsrechter liet nog wel doorspelen tot de rust, maar zag van een hervatting van de wedstrijd af. Dat gebeurde mede op aandringen van spelers van Jong Holland, die het namelijk niet verantwoord vonden om verder te spelen.

Een woordvoerder van het uit Hoorn afkomstige Always Forward zegt dat de zaak eerst besproken gaat worden. Daarna zal worden overgegaan tot schorsingen van de betrokken spelers. Ook het royeren van enkele spelers als lid valt niet uit te sluiten.

-
Meer sportnieuws op Sport.FOK!.

Halo 2 geteisterd door cheaters

Steeds meer glitches en cheats duiken op voor de Online Multiplayer van Halo 2. De glitches lopen uiteen van het pakken van items (vlaggen) door muren of plafonds heen tot het gebruikmaken van de standby-knop op nieuwere adsl- of kabelmodems. Door van het laatste gebruik te maken kan men nog steeds online spelen, alleen spelers worden niet gehinderd door obstakels.

Ook is er een glitch met het plasmazwaard, waardoor er van grote afstand iemand met het zwaard aangevallen kan worden. Deze glitch is volgens Bungie heel moeilijk uit te voeren in online situaties, maar niet onmogelijk

De glitches zijn makkelijk te ontdekken, omdat de lag hoger wordt naarmate er meer gecheat wordt. Bungies antwoord op de glitches is dat ze de maps waarop veel gecheat wordt uit de Match Making games zijn gehaald. Het nadeel alleen door dit antwoord is dat er nog minder maps en spelmodi beschikbaar zijn voor het Match Making.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 4

Suc6 allemaal met de 4e ronde van Wat is dit!!

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Lichte blessures voor PSV

PSV is bij de competititewedstrijd zaterdagavond tegen De Graafschap (0-4) niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen.

Lee Young-Pyo, Andrť Ooijer en DaMarcus Beasley liepen op de Vijverberg tegen lichte blessures aan. Het drietal reist maandag wel mee naar Athene voor de UEFA Champions League-wedstrijd uit tegen het Griekse Panathinaikos.

Lee heeft last van een onwillig bovenbeen, Ooijer kreeg last van zijn enkel en Beasley kreeg een tik tegen zijn been. PSV is al zeker van plaatsing voor de volgende ronde, en trainer Guus Hiddink zal waarschijnlijk spelers willen sparen tegen Panathinaikos, met het oog op de topper uit tegen Feyenoord aanomend weekend.

"We hebben een wedstrijd op dinsdag, maar ook een op zondag. Normaal staan die los van elkaar, maar nu niet", aldus Hiddink. "Met het oog op Feyenoord zijn we extra voorzichtig met spelers die met een pijntje kampen. Daarom houden we mogelijk ťťn of twee spelers aan de kant."

'45 miljoen dode kinderen door falen G8'

Wereldwijd zullen circa 45 miljoen kinderen de komende tien jaar overlijden doordat rijke landen hun beloften op het gebied van armoedebestrijding niet nakomen. Dat staat in een vandaag geopenbaard rapport van de internationale organisatie Oxfam, waarvan Novib de Nederlandse tak is.

Volgens het rapport hebben landen als de Verenigde Staten, Duitsland en Japan hun beloften uit 1970 verbroken om 0.7% van hun bruto nationaal inkomen in ontwikkelingshulp te steken. Oxfam-directrice Barbara Stocking: ''Gedurende 35 jaar heeft gťťn van de leden van de G8 zijn doelstelling gehaald. De budgetten van rijke landen voor hulp zijn sinds 1960 gehalveerd. Het gaat hier niet om liefdadigheid, maar gerechtigheid. Terwijl rijke landen rijker worden, geven ze steeds minder. Dit is een schandaal waar een eind aan moet komen.''

-
Tot de G8 – de groep van de grootste industrielanden - behoren de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Japan, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ, ItaliŽ en Rusland.
Eerder dit jaar werd op een EU-top over ontwikkelings-samenwerking afgesproken dat binnen de EU na 2006 gemiddeld 0.39% van het bruto nationaal inkomen aan ontwikkelingshulp moet worden besteed. In Nederland ligt dit percentage overigens op 0.8%.

Voetballer verliest vinger na juichen

De Portugese voetballer Paulo Diogo heeft afgelopen zondag in de Zwitsere competitiewedstrijd tussen zijn club Serviette tegen Schafthausen zijn vinger verloren.

De 29-jarige spits sprong na de derde goal van Serviette in de hekken. Toen hij daar weer vanaf wilde springen bleek hij met zijn trouwring hangen achter een stalen punt van het hek. In het ziekenhuis in Zurich konden de artsen zijn vinger niet meer redden.

Het uitbundig juichen kostte de onfortuinlijke man niet alleen een vinger. De scheidsrechter was niet gediend van zijn vreugdeuitbarsting en gaf hem ook nog eens een gele kaart. Uiteindelijk won de ploeg van Diogo met 4-1. Dit als zeer, zeer schrale troost.

FOK! Prijswinnaars week 49

Vorige week kon je op FOK! Sjaak Bral prijzen winnen. Dit zijn de gelukkige winnaars:

Twee vrijkaarten ťn Meet & Greet:
Bever

Twee vrijkaarten:
slindenau
Plejades
hompiepompie
enWee

DVD:
superken

CD:
Basschie
sneddy


Met de winnaars van de kaarten en Meet & Greet wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen, de andere winnaars kunnen hun prijzen binnen niet al te lange tijd thuis verwachten.

Het antwoord (het Haagse woord voor cursus) was uiteraard: kugsus.

Dan de winnaars van de Bad Santa prijzen:

newyork
Roelxxl
Redmer
ayse241073
Ammoniet


De vraag was: op welke dag valt dit jaar 1e Kerstdag, met daarbij aantekenend dat 25 december niet zou worden goedgekeurd.

We hebben erg 'aparte' inzendingen mogen ontvangen. Maandag, donderdag, vrijdag, de dag voor 2e Kerstdag, op mijn verjaardag en 26 december bijvoorbeeld. Ook waren er genoeg mensen die ons wisten te vertellen dat het op 25 december was, terwijl we dat natuurlijk al lang wisten...

Het enige juiste antwoord was uiteraard zaterdag iets wat 95% van de inzenders overigens gewoon wist

Tenslotte hebben we op de FOK! nog wat dvd's weggegeven van Guido Weijers. De winnaars daarvan zijn:
Punchdrunk
Bravo
Njit


Allemaal van harte gefeliciteerd!

UEFA start onderzoek naar Panionios

De Europese voetbalbond, de UEFA, is een onderzoek begonnen naar aanleiding van berichten over mogelijke omkoping bij de wedstrijd tussen Panionios en Dinamo Tbilisi, afgelopen woensdag in Groep D van de UEFA Cup.

Panionios won het duel woensdag met 5-2, nadat de GeorgiŽrs halverwege nog met 1-0 leidden en vlak na de rust nog een 2-1 voorsprong hadden. Enkele wedkantoren in Engeland meldden dat er ongewoon veel gegokt is op deze wedstrijd, en dan met name op dit scenario. Dat was een reden om bij de Europese voetbalbond aan te dringen op een onderzoek, wat nu inderdaad gestart is.

[update] Franse soldaat dreigt wapendepot op te blazen

salutem vertaalde en submitte het volgende bericht:

Een 47-jarige sergeant-majoor van het Franse leger heeft gedreigd een wapendepot in het plaatsje Connantray-Vaurefroy in het departement Marne op te blazen. De man heeft zichzelf in het depot opgesloten omdat hij zijn baan verliest.

Inmiddels zijn drie dorpen in de omgeving geŽvacueerd en wordt het vliegverkeer omgeleid. Tweehonderd gendarmes en brandweermannen zijn opgeroepen en zijn rond het munitiedepot, waar onder andere landmijnen liggen opgeslagen, gestationeerd.

De man moet gezien zijn leeftijd de strijdkrachten verlaten, maar heeft dit geweigerd. Ook wilde hij niet de voorgestelde omscholingscursus volgen.

update maandag
De actie van de Franse sergeant-majoor is vanochtend beŽindigd. Hij verliet na een nacht onderhandelen rustig de bunker om zich over te geven aan de politie.

'Turkije te hard tegenover de EU'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens CDA-EuroparlementariŽr Camiel Eurlings stelt Turkije zich te hard op tegenover de Europese Unie (EU) en voert het een soort van 'power play' uit om maar niet te veel te hoeven toegeven aan eisen van de EU. Eurlings is ťťn van de opstellers van het advies van het Europees Parlement over de toetredingsonderhandelingen met Turkije. De EU-regeringsleiders zullen daar, mede aan de hand van dat advies, deze maand (17 december) over stemmen.

Eurlings zegt dat de Turken ''aan alle kanten blijven duwen en drukken. Dat is niet goed''. De EuroparlementariŽr bezocht samen met een aantal collega's de afgelopen dagen Turkije. Daarbij is heel stevig met premier Recep Tayyip Erdogan gesproken. Eurlings heeft in dat gesprek vooral aangedrongen op meer rechten voor de Koerden. De CDA'er zegt de indruk te hebben dat de Turken aan alle kanten proberen zich hard op te stellen, om te voorkomen dat Europa nog meer eisen stelt. ''Dat macho-gedrag heeft het risico dat de Turkse bevolking vindt dat Europa te veel vraagt en zich afkeert van de EU. Je merkt nu ook dat de mensen kritisch zijn over Europa. Dat moet niet te veel toenemen, want dan zijn we nog verder van huis.''

De CDA'er vindt dat de Turken ''de nodige voorwaarden opgelegd moeten krijgen'', alvorens de onderhandelingen kunnen beginnen. Daarbij gaat het vooral om eisen op het gebied van mensenrechten en vrijheden voor religieuze minderheden. ''Turkije kan alleen deel uitmaken van Europa als het zo vrij is als de rest van Europa. Dat is nu nog niet het geval'', aldus Eurlings.

Afgelopen weekend zei permier Erdogan nog dat Turkije niet zal accepteren dat de leiders van de EU op hun top van 17 december met nieuwe voorwaarden komen waaraan Turkije moet voldoen om EU-lid te worden.

Staatsloterij publiceert foute uitslagen

macromarkt.nl en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Staatsloterij heeft maandag in verschillende kranten de verkeerde uitslagen van de trekking van 5 december gepubliceerd. Het bleken de uitslagen van november te zijn. Op teletekst en de website van de Staatsloterij zijn inmiddels de juiste uitslagen te vinden.

De loterij vreest dat mensen hun loten weggooien wanneer ze zien dat ze niets gewonnen hebben, "terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn", aldus de woordvoerder.

Bayern mist Sagnol tegen Ajax

Bayern MŁnchen kan in de UEFA champions League wedstrijd tegen Ajax aankomende woensdag niet beschikken over Willy Sagnol.

Afgelopen dinsdag liep de 27-jarige verdediger op de training een blessure aan zijn enkel op, en de verwachting is dat hij vier weken is uitgeschakeld. Door talloze blessures speelde de Fransman in 2004 slechts zeventien Bundesliga-duels voor Bayern.

Naast Sagnol mist Bayern de geblesseerde spelers Mehmet Scholl, Andreas GŲrlitz, Roque Santa Cruz en Alexander Zickler en is de deelname van Samuel Kuffour (griep) en Oliver Kahn (vingerblessure) twijfelachtig.

Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse

Enkele maanden geleden kondigde Logitech een nieuwe muis aan, de MX1000. Wat deze muis van de concurrentie moest onderscheiden was het gebruik van een laser als sensor in plaats van een bal of optische sensor. Deze laser moest de muis twintig maal zo gevoelig maken voor oppervlaktedetails als muizen met een optische sensor. Beviel de muis ons en kon Logitech haar claim waar maken? Lees het in deze review!

Bettini wil pieken in de Giro

Paolo Bettini heeft afgelopen vrijdag bij de uitreiking van de TuttoBici awards, waar hij ook een award kreeg, gezegd dat zijn doel voor 2005 waarschijnlijk het winnen van de Giro is.

"Ik ben Italiaan, en ik moet de Giro nu al zo lang missen en ik wil die graag weer rijden. We zullen dit met de ploeg bespreken de komende weken. Tot nu toe hebben we enkel gepland tot aan Luik-Bastenaken-Luik." Op de vraag welke wedstrijd Bettini nog wil winnen zegt de Italiaan: " Milan-SanRemo bijvoorbeeld, of mijn 3e Luik-Bastenaken-Luik, of de Ronde van Vlaanderen. Ik probeer mijn best te doen. En ik wil zeker goed presteren op het wereldkampioenschap, alhoewel het op papier iets lijkt voor de sprinters. We zullen zien!"

Real Madrid morst weer met punten

Real Madrid heeft opnieuw met punten gemorst in de strijd om de Spaanse titel. Real Madrid kwam zondag niet verder dan 0-0 bij Villarreal, terwijl Barcelona zaterdagavond met 4-0 MŠlaga versloeg.

Na drie nederlagen op rij betekende dit eindelijk weer een punt voor Real, maar de achterstand op koploper Barcelona is inmiddels wel negen punten.

Espanyl kwam op gelijke hoogte met de Koninklijke in de stand, omdat de club met 1-0 wist te winnen van Real Zaragoza, dankzij een doelpunt van Raķl Tamudo.

De opvallendste zege was die van Real Mallorca, die thuis tegen Numancia speelde. Tien minuten voor tijd keken ze nog tegen een 0-2 ahcterstand aan, maar een doelpunt van Andrija Delibasic en twee treffers van LuŪs GarcŪa zorgden alsnog voor de overwinning.

Marokkaans international overleden

De Marokkaanse international Hicham Zťrouali is zondagochtend op 27-jarige leeftijd overleden bij een auto-ongeluk in Rabat.

De spits verloor de controle over zijn auto en raakte een boom. Zťrouali speelde voor de Marokkaanse club FAR Rabat en had zaterdag nog twee doelpunten gescoord in de competitiewedstrijd tegen KAC Marrakech (2-1).

Zťrouali was in Europa eerder actief voor het Schotse Aberdeen. Daar kreeg hij de bijnaam Zero en droeg hij het rugnummer nul. Hij deed in 2002 met Marokko mee aan de Afrika Cup. Aan de zijde van onder anderen Nourdin Boukhari en Adil Ramzi werden de Atlasleeuwen destijds in de groepsfase uitgeschakeld. Zťrouali scoorde twee keer in het duel met Burkina Faso (2-1 winst).

Beroemde kunstcollectie blijkt gestolen waar te zijn

De eigenaresse van een beroemde Italiaanse kunstcollectie is aangehouden, toen bleek dat alle items uit haar collectie afkomstig bleek te zijn van diefstallen uit tientallen kerken.

De collectie, die bekend stond als de 'Brescia Collectie van Religieuze Artefacten', was al ruim tien jaar lang op tentoonstellingen over de gehele wereld te zien geweest, alvorens er iemand alarm sloeg.

Politiefunctionarissen in Noord-ItaliŽ meldden dat de vrouw de collectie, waarvan sommige stukken stamden uit de vijftiende eeuw, in de loop der tijden bij elkaar had verzameld, door ze te stelen uit kerken uit het gehele zuiden van ItaliŽ. De bijeen gestolen collectie bestond uit onder meer 300 heiligbeelden en nog eens vijftig (kinds-)beelden van Jezus.

Stukje afsnijden: twee doden op N50

Users Caveman en Intelligence hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een tamelijk bizar verkeersongeval, op de N50 ter hoogte van Zalk, heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan twee mannen uit Kampen en IJsselmuiden het leven gekost. De twee mannen zaten in een auto die op de kop in een sloot, onder aan het talud van een viaduct, werd terug gevonden.

Uit een reconstructie van het ongeval, blijkt volgens de politie dat de twee mannen zelf van het talud zijn gereden. Vermoedelijk hebben ze geprobeerd om op de onder een viaduct gelegen weg te komen, door van het talud van het viaduct af te dalen. Toen dat niet lukte omdat er een berg zand in de weg lag, is de auto hoogstwaarschijnlijk bij het achteruitrijden op de kop in een sloot beland. De mannen heben de auto niet meer kunnen verlaten en zijn daardoor verdronken.

Bart-Jan Spruyt zeer somber over islam

Icoon Binnenlands nieuwsDr. Bart-Jan Spruyt, directeur van de conservatieve Edmund Burke Stichting, heeft zich zeer pessimistich uitgelaten over de islam in Nederland. Daarbij is hij naar eigen zeggen niet over ťťn nacht ijs gegaan. Ik ben heel somber en pessimistisch. Het behoort tot het wezen van de islam om zich via geweld te verspreiden. De radicalisering die met de moord op Van Gogh zichtbaar is geworden, is nog maar het topje van de ijsberg.""

Het afgelopen jaar heeft Spruyt grondig onderzoek naar de islam gedaan en haar geestelijk vertegenwoordigers in Nederland. Eigenlijk is hij zelfs zeer somber gestemd, maar wil zich daarbij tegelijk niet neerleggen. "We zullen het debat moeten aangaan, hoe soft dat ook mag klinken. Maar daarbij pleit ik wel voor het afleggen van elke naÔviteit. Want het is in ieder geval duidelijk dat het niet vanzelf goed komt met de islam in onze samenleving. We zullen er hard voor moeten werken."

Volgens Spruyt zit er een fundamenteel verschil in de oorsprong van de islam en die van het christendom in Europa: "Het christendom heeft zich in de geschiedenis verbreid via predikers die het Evangelie aan de mensen wilden verkondigen. Pas nadat er christelijke maatschappelijke organisaties waren ontstaan, heeft dat op den duur geleid tot staatkundige veranderingen: keizer Constantijn riep het christendom in de vierde eeuw uit tot een door de staat geoorloofde godsdienst. Bij de islam is dat op een tegenovergestelde manier gegaan. Deze godsdienst heeft zich op een zeer gewelddadige wijze verbreid, als het ware van boven naar beneden, terwijl dat bij het christendom meer van onder naar boven is gegaan."

Spruyt staat pessimistisch tegenover het idee om de islam te verbinden met de democratie. In het debat daarover hebben christenen "de laatste tijd de neiging om de verkeerde positie te kiezen. Veel christenen zien moslims ten onrechte als bondgenoten in de strijd tegen een anti-godsdienstige meerderheid. Ze doen dit uit angst om hun eigen verworvenheden te verliezen."
_
Voor een uitgebreid interview, zie hier.

Politie plukt bromfietser van de snelweg

Intelligence had ons via de nieuws-submit te melden:

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een bromfietser aangehouden die op de snelweg A58 reed tussen Arnemuiden en Heinkenszand. De agenten zagen de bromfiets, bereden door een 18-jarige bestuurder en een 19-jarige passagier uit Goes, 's nachts rond half vier daar rijden.

Nadat de bromfietser staande werd gehouden, mocht de bestuurder een blaastest doen. Daaruit bleek dat de hij te diep in het glaasje had gekeken, wat hem naast een boete kwam te staan op een rijverbod van vijf uur. Ook kreeg hij een bekeuring voor het niet dragen van een helm en omdat hij in eerste instantie een valse naam opgaf.

AIVD: 'Stoppen met solliciteren, graag'

Icoon opmerkelijk nieuwsDe inlichtingendienst AIVD heeft een vriendelijk doch dringend verzoek de deur uitgedaan om geen open sollicitaties meer te sturen. Sinds de moord op Theo van Gogh wordt de dienst overspoeld met de sollicitaties, terwijl ze er niets aan heeft.

Vooral na de woorden van minister Zalm van FinanciŽn, dat de dienst flink zal worden uitgebreid, deden de open sollicitaties flink doen toenemen. Zalm zei toen dat geld bij terrorismebestrijding geen rol mag spelen.

"Wij raden u aan om nieuwe vacatures bij de AIVD af te wachten in plaats van een open sollicitatie te sturen. Gelieve niet tussentijds te bellen naar ons wervingsbureau", zo is sinds 1 december op de internetpagina van de AIVD te lezen. Een woordvoerder vertelt: "Die open sollicitaties bezorgen ons wel werk, terwijl we er niets mee kunnen. Ze zijn te ongericht, het is rijp en groen door elkaar. Er komen straks heus vacatures. We vragen mensen nog even te wachten."

Voor de laatste online-vacature, die van een eenvoudige operationeel medewerker, kwamen maar liefst 1450 reacties binnen. Dit is een recordaantal. Gemiddeld dingen 300 personen mee naar een vacature.

Alcomobiliste vlucht toilet op

Intelligence had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws Sommige mensen doen er werkelijk alles aan om aan een alchoholtest te ontkomen. Zo ook een 41-jarige automobliste uit Houten. Dit nadat ze de macht over het stuur van haar auto verloor en vervolgens op een lantaarnpaal knalde.

De vrouw werd met hoofdpijnklachten naar het ziekenhuis gebracht, maar weigerde mee te werken aan een alcoholtest. Uit pure wanhoop sloot ze zich op op het toilet. Met een breekijzer bleek de deur niet open te krijgen.

Uiteindelijk werd de brandweer erbij gehaald, die er met grover materieel in slaagde om de deur te ontzetten. Intussen zat de vrouw al ruim een uur in het kleine kamertje verschanst. Ze bleek aanzienlijk te veel gedronken te hebben, waarop de politie haar rijbewijs in beslag nam.

10% mannen zoekt online naar liefde

Intelligence had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Groot-BrittaniŽ zoekt ťťn op tien mannen op het internet naar de ware liefde. Dit blijkt uit een enquete onder 2000 personen gehouden door YouGoy. De kans dat ze iemand van het andere geslacht vinden is niet groot, daar slechts zes procent van de vrouwen op het net surft met hetzelfde doel.

Volgens YouGoy staan binnen nu en vijf jaar bijna vijf miljoen Britse mannen ingeschreven op dating sites. Dat is volgens ťťn van de sponsors van de peiling niet verrassend: "We bankieren online, we winkelen online, nu zoeken we ook relaties online, zeker in het tijdperk waarin iedereen het drukker krijgt."

Zelfmoordlijn China meestal onbereikbaar

Icoon opmerkelijk nieuwsSinds 2003 kent China een heuse zelfmoordpreventietelefoon. De lijn is bedoeld voor Chinezen die het leven niet meer zien zitten en er met een anonieme medewerker over willen praten. …ťn probleempje voor velen: bij negentig procent van de telefoontjes blijkt de lijn in gesprek te zijn.

Dat meldt de Chinese krant China Daily. De hotline van het zelfmoordonderzoek en -preventiecentrum kreeg tot nu toe 110.000 telefoontjes. Volgens de krant plegen elke minuut vier mensen zelfmoord in het land.

Vanwege geldgebrek krijgt het centrum slechts ťťn op de tien bellers aan de lijn. Een verontrustende ontwikkeling, aldus directeur Michael Phillips. "Want de kans is erg groot dat die zelfmoord plegen."

Reeves: "PS2-tekort is niet onze schuld"

Sony Computer Entertainment Europa (SCEE) directeur David Reeves heeft deze week snel geruststelling geboden aan de Europses detailhandel, door te stellen dat de firma alles doet dat in haar macht ligt om het tekort aan Playstation 2's in Europa te verminderen. Hij erkende daarbij wel dat het waarschijnlijk niet zal lukken om aan de totale vraag te doen vůůr nieuwjaar. Reeves bood verder zijn excuses aan aan de detailhandel voor de voorraadcrisis, maar benadrukte dat het mondiale probleem veroorzaakt is door factoren die buiten Sony's invloed liggen. "Een aantal factoren hebben geleid tot deze situatie. Het Suezkanaal is twee weken lang gesloten geweest, met daarop 104 boten die vast zaten," aldus Reeves. "We waren nummer 67 in de wachtrij."

Alle Europese regio's hebben op het moment een groot tekort aan PS2-hardware, met het Verenigd Koninkrijk en Ierland als grootste slachtoffer. "Het probleem is dat er aparte SKU-nummers (stock keeping unit; een uniek identificatienummer) zijn voor die markten, en dat we juridisch gezien geen voorraden uit andere landen mogen invoeren en de inhoud van die packs mogen wijzigen."

De regio's die daarnaast het ergst beÔnvloed worden, zijn Frankrijk en de Benelux, gevolgd door Duitsland en Oostenrijk. ItaliŽ en Spanje zijn het minst beÔnvloed, alhoewel daar nog steeds tekorten zijn. SCEE is ondertussen bezig met het herdistribueren van voorraden uit haar "voorraadregio's", zoals het Midden Oosten en Oost-Europa, naar West-Europa. Daarnaast is het met behulp van Russische Antonov-transportvliegtuigen bezig met het 'airliften' van nieuwe voorraden om zodoende de herbevoorrading zo veel mogelijk te bespoedigen. "We doen alles binnen onze mogelijkheden om de situatie te verbeteren. Ik bied echter mijn excuses aan aan iedere detaillist die er schade van ondervindt. Ik wil dan ook de handel bedanken dat ze zich zo coŲperatief en begripvol opstellen," aldus Reeves. Hij is dan ook hoopvol dat SCEE zijn verkoopdoelen zal halen voor dit fiscale jaar. "Als het ons niet lukt, dan zal het niet zijn vanwege gebrek aan vraag."

Op suggesties van 3rd party publishers dat het gebrek aan PS2's een grote impact zal hebben op de kerstverkopen, antwoordde hij "dat we een userbase van bijna 26 miljoen PS2's in Europa hebben. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat twee of drie miljoen meer PS2's een grote invloed zullen hebben op de kerstverkopen."

Terwijl Sony maatregelen nam om in volle vaart nieuwe voorraden in Europa te krijgen, waren Sony's voornaamste rivalen voorzichtiger. Met grootschalige schadeclaims van de detailhandel in het achterhoofd vanwege lage Xboxvoorraden, gaf Microsoft toe dat het een tijdelijke schaarste betrof, maar weigerde het nader op de details in te gaan. "We werken er hard aan om dit tijdelijke probleem op te lossen, maar de waarheid is dat we verwachten dat Xbox erg populair zal worden de komende feestdagen. Wie er ťťn wil, zou nu al plannen moeten maken om er zo snel mogelijk ťťn te halen," aldus een officiŽle verklaring.

Nintendo weigerde daarentegen te bevestigen dat er - ondanks verklaringen van de detailhandel - soortgelijke problemen bestaan met de GBA. Een woordvoerder verklaarde: "we geloven dat er op het moment genoeg voorraad in de markt is om de komende kerstperiode aan de door ons voorspelde vraag te voldoen."

Update voor Half-Life 2 Deathmatch onderweg

Met de release van Half-Life 2 Deathmatch heeft Valve voor veel gamers de finishing touch aan Half-Life 2 toegevoegd. Er zijn evenwel nog een paar oneffenheden, welke Valve hoopt weg te werken met een nieuwe update. Het is nog niet bekend wanneer deze uitkomt, maar hij zal in ieder geval nieuwe maps en wapens als de koevoet en de stunstick (het wapen van de metrocops) bevatten. Happy happy, joy joy.

Italianen bouwen chocolade kerststal

Een groep van dertig banketbakkers heeft de Italiaanse stad Napels een kerststal volledig vervaardigd uit chocolade aangeboden. De stal is een onderdeel van het jaarlijkse chocoladefestival in de stad.

De kerststal is zes meter breed en meer dan drie meter hoog. De figuurtjes in het bouwwerk zijn ongeveer 25 centimeter. Behalve de gebruikelijke figuren als Jozef, Maria en Jezus, de os, de ezel en de drie koningen, bevat het bouwwerk ook ongeveer honderd vissers, herders en dorpelingen. De figuren zijn beschilderd met gekleurde cacaoboter.

De bouw van de stal heeft ongeveer een maand geduurd. De banketbakkers kregen hierbij de hulp van een timmerman, een beeldhouwer en twee schilders.

Tiener geeft zichzelf aan na steekpartij

Zondagochtend heeft een 17-jarige jongen zich aangegeven bij de Helmondse politie. De jongen uit het Limburgse Meijel deed dit na een fatale steekpartij in Helmond. Dit is door de politie bekendgemaakt.

Eerder die ochtend ontstond er in een woning de Helmondse Beelstraat een steekpartij. Hierbij kwam de 52-jarige bewoner van het pand om het leven. De jongeman zit inmiddels vast.

Klassenvertegenwoordiger huilebalkje

Ik weet niet of ik een geboren leider ben, maar de kar trekken kan ik wel. Ik weet wat projectmatig werken is, weet wat ik wil en wat daar voor nodig is. Kortom, als ik ergens in geloof dan ga ik daar helemaal voor en dan stap ik wel naar voren. Dat gezegd hebbende, heb ik nooit de behoefte gehad om ergens vertegenwoordiger van te zijn. Heel gek. Ik zou het wel kunnen, maar ik heb er nooit zin in. Want als je iets of iemand vertegenwoordigd komen daar ineens allerlei consequenties bij kijken.

Tales of Symphonia

Recept voor Tales of Symphonia:
-500 gram Final Fantasy
-een afgestreken eetlepel Secret of Mana
-een snufje Super Smash Bros: Melee
-een bosje belegen insprekers
-een teentje cellshading

Stamp de insprekers en de cellshading fijn met een vijzel totdat het een glad papje is. Smeer het stuk Final Fantasy ermee in en laat het een uurtje marineren. Ondertussen kunt u in de pan alvast de Secret of Mana en de Smash Bros: Melee fruiten. Braad de gemarineerde Final Fantasy even aan in dezelfde pan en laat het een uur sudderen met de deksel erop. Hierna kunt u de overheerlijke Tales of Symphonia serveren met een glas droge witte wijn. Smakelijk!Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.